Voda
kakšno vodo pijete - kupljeno, filtrirano, iz pipe...? je v Prekmurji voda iz pipe sploj neoporečna (kmetijstvo - pesticidi)?
Komentarji
TotenKopf
Pijem 99,4 % čisti H2O. Imam zmontiran sistem t.i. petstopenjske osmoze ki iz naše umazane vode pobere vse "s....je".
bila je že debata na to temo... evo link:
http://sobotainfo.com/forum/tema/726/1/
Mislim da je v kupljenem sadju in zelenjavi (celo zimskih jagodah) 100x več tega sranja noter kot pa v naši pitni vodi...
@elanino, samo či pobere fse, ti verjetno pobere tüdi tisto, ka je v vodi potrebno za naš organizem. V čen je pa te smisel pitja takše vode? Samo ka se odžejaš?
veverca, ja, recimo. Preostale snovi pa dobimo iz hrane in ostale pijače. Dodatna težava pa je, da je tudi v ostali pijači in hrani dosti škodljivih sestavin. Še dodatna težava pa je uživanje prehranskih dodatkov, ki so pridobljeni v laboratoriju iz pretežno umetnih sestavin. Popolne koristi ne bomo dosegli nikoli, zato je potrebno iskati najboljšo med slabimi rešitvami - ustrezno filtrirana voda.
Pijem vodo iz pipe, v službi z avtomata. Tudi ko je bila afera glede avtomatov, sem jo pila.
Ja, pobere tudi minerale ki pa jih seveda v zadostni meri dobimo skozi hrano.
Chevapcic Himself
.. večinoma kupljeno, gda pa se mi ne da točiti , pa iz pipe .. 60% plastenka, 40% pipa ..
Torej kda ne pijen kave, kokakole, 7up ( xD ), soka, pive, špricera, đusvodke, itd... pijen vodo doma z pipe brez kakšnoga koli filtrejranja... pa mi je nika nej ... je rejsan ka so eni bole haklivi ali kelko ges lujdi poznan je mislin ka še nišče nej pravo ka bi se z našo vodou zastrupo...
Zaradi vsega toga filtrejranja pa pažnje na zdravje te si še po mojen najbole škodovali... živi, uživaj dokeč lejko ... kda te enkrat betek prime boš itak prikrajšani za marsikaj :)
Ne kumplicejrajte! Že 20 let pijen soboško vodou s pipe pa mi čista nikaj ne falij. Ka te mislite ka tej filtri so rejsan tak 100%? Na konci de se pa izkazalo, ka so vsebovale nekše zdravju nevarne preparate ali filtrate notre pa de pa štala.
Voda s plastenk je pa tude poglavje za sejbe in je že bijla debata na tou temo, kelko lejko zavupaš ustekleničenoj vodej.
Najbokša je voda Zala. Puni jo pivovarna Union, mesto polnitve: Ljubljana
Nega večje bedarije kak pri nas kupovati vodo v plastenkaj.
iz pipe ne pijemo , ker ni dobra celo v Soboti imam pa najet avtomat za vodo in mi je najboljša COSTELLA
Lidje dejansko mislijo ka je voda s plastenke kvalitetnejša od ove s pipe.
Ne zavedajo se ka velajo iste minimalne zahteve glede kakovosti za vodo iz pipe in vodo s plastenke.
Glede na tau kelko vode v plastenki se prinas kipüvle, bi človik mislo ka nan strup z pipe teče. Ka prijde naslednje? Do odavali zrak v jeklenkaj?
Človeška naivnost ne pozna meja.
Najboukši so tisti, ka si v vozičke nadejvlejo po par vezov osvežilnih pjač sumljive barve, pa še česa, ka prej pri njij voda tak zastruplena ka nej za piti.Pa sploj tej plastenke. Včasi man občutek, ka samo še ge po pivo pa slatino s glažami odin.
v sloveniji so tej normativi glede pitne vode in vodnih zajetij kar preci strogi kelko mi je znano.
tak ka nega bojazni ka bi voda iz soboškoga vodovoda bila škodljiva za zdravje!
ne sekerajte se za stvari za kere se vam nej trbej :)
iz studenca/pipe - pa je odlicna
meni so zanimive te debate ker:
1. eni reklamerajo osmozo kera puca samo topne delce. tou je tak kak či kujpiš viledo za 1000 eur pa ti tupijo ka lejko z njof še tlakovanec pucaš
2. eni reklamerajo užasne filtracije za par tisoč evrov
3. drujgi pa vodo iz pipe
voda iz pipe v soboti je normalno pitna. ne ven ka se mate štukati. problem je voda po občinaj, ge majo ponavadi mala zajetja. in ker san iz ene takše man rajši vodo iz glaža. stopnja klora pa železen žmaj mi nenormalno preseda, zato z izvirsko vodo vsaj subjektivno profitejran. ovak pa mene po tošlini mlati, nej vas.
pa še o filtraciji vode. či ščete pitno vodo spraviti v njeno najbole čisto obliko so potrebni ogljikovi filtri, flokulacija, sedimentacija, kloreranje ali substitut in elektromagnetno obsevanje. cejla znanost. samo ležej je neka čitati po interneti, eseje pijsati pa pametovati.
Zakoj se debata ne nadaljuje v ovoj temi slab mejsec nazaj?
http://sobotainfo.com/forum/tema/726/1/
Voda, voda, voda ...
Mogouče bi se probali izognoti reklamejranji Ode, Vodavode, Kostele, Izvira, Zale,... pa bi odkrijvali najčistejše izvirčke v bližijni. Baje je eden poulek Gorice, eden na goričkon v Krplivniki, pa še za kakša fejst čijsta zajetja gvüšno što zna.
Če je že soboška voda telkokrat oporečna !?
Menej pa zanijma če se delajo kakšne analize teh naravnih izvirov vode v naši okolice?
Pa še kelko košta če nesejš vodo na analizo v mikrobiološki laboratorij ali če še štoj druge opravla takšne analize v naše okolice.
Studenčnica :)
Nega bokše vode kak te, ka vodna žila pride izpod pokopališča..
Edino moreš pazete kda se tušeraš ka ti kakša čunta v oko ne prileti...
kakšno vodo pijete - kupljeno, filtrirano, iz pipe...? je v Prekmurji voda iz pipe sploj neoporečna (kmetijstvo - pesticidi)?