Upokojenci delat v Mc Donalds

|

Na komentiranje te glavne novice dneva vas vabim!

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
gostja

Te pa ajde. Te to moti? Zakoj?

zima.bella

Gostja, nej san o ton kaj preveč razmišljo, dokler... niso včeraj v poročilih predstavili ene.

Penzionistka je stara 60 let. Že 6 let je v penziji (torej se je penzionirala pri 54 letih starosti)! Oddelala je 30 let-kot tajnica v šoli, kjer se je zagotovo našvicala kak zidarski kelnar! Delala je torej od 24. leta do 54. leta starosti. Za 30 let delovne dobe dobi 650 eur penzije. Ni ravno dosti, ni pa tudi nič.
Mimogrede, kelko penzije dobi tista, ki se danes upokoji z okoli 40 leti delovne dobe?
A se ti, Gostja, ne zdi bolj higienično, da bi to delo dobila ena brezposelna Mariborčanka (Maribor jih je poln), stara 55 let, katera ima za delati še 10 let, pa nima kje? Ta se naj na Karitasu preživlja, ona bivša šolska tajnica si pa penzijo "oplemeniti" za 200 eurov.
Zdaj pa slika Mc Donaldsa: za pultom strežejo študentje, med mizami čistijo penzionisti - je to, ka nemo pravo "družbeno odgovorno"? Blagajna ZPIZ pa prazna, ker jih premalo vplačuje. Mene v nobenem Macu ne bodo več videli.
To je moje mnenje, zdaj pa ti napiši še tvoje.

Gostja

zima.bella maš prav, to je ena stran. Druga stran pa so penzionisti s 300€ penzije in tej naj rajši idejo v mekdonalds delat, kak pa ka od csd sakih 6 mescov 400€ izredne podpore dobijo. Zakoj nebi?!
Saka stvar ma dve strani, pa naj trbej absoluten prav uveljavljati. Ti samo fajn pomale.

Gostja

Pa seveda to trbej vzeti kot je, torej zelo redka priložnost v enon podjetji. So what! Firmo odpri pa te mariborčanke zaposli, pa si svejt rejšo.
Nedo penzionisti zdaj kar vseh delovnih mest vzeli.

Danilo Kozar

Ka jih ni sram. Tudi jaz penzioner. Moj sin 31 let dobi delo tu in tam, pa brez neke hvalem tudi šolan. Bom pa še jaz šel delat in odžirat še tisto, ka bi si mlade rade nekaj spravele. Nej, penzionerka de delala, no ge nemren v MC Donald, san v Sobote doma., pa prepuščan rajše tisto njeno delo mladome, naj se on uredi živlenje, to mu omogoče pa delo. Fuj baba, san jo vido, simpatična, ka san v njenih letih, nehigiena, ne mislen dobesedno, kajti zelo urejena gospa.

Danilo Kozar

Ja, za 40 let, no samo srednja šol, moja penzija 605 €, obračunale moja prva leta, najboukša plača, van je tou jasno, no to mimogrede.
lp

salsa

Gostja, zima ti je lepo opisal: spredaj študenti, zadaj upokojenci, brezposelni, kerih je MB prepun, pa se naj v parki pasejo.
Te pa še praviš, da nedo upokojenci KAR VSEH delovnih mest vzeli!

Danilo Kozar

Zdaj pa se je upala pokazati še na Preverjeno. Pa ma penzije malo pod sedemsto, pa gre delat. S tem pa odžira denar "kako naj napišem, da ne bom okrcan - ljudi, s 200,300, moja mama 350 pokojnine. Ja ona delala kje? Je urna, lepa za ta leta, okorna. A bi to zmogla ena godpa, ki je 40 let delala za tekočim trakom?

Mladi vstanite in zagriznite v to. Ja moja penzija bo 605 €. Naj si grem iskat delo? Ja, v gostinstvu tudi meni ne bi problem. A bom s tem odžrl "plačo" kaki študentki? Mislim, da ja.

A si poiščem delo, v penziji in se pokažem, kako sem še čil? Ne, sram bi me bilo.

Mladi, glede teda, se spravte naPOP TV.

Danilo Kozar

Gostja, maš prav, nič ne pravim za penzioniste, 200, 300, 400 €.

penzionist

jaz sem delal 33 let v policiji moja penzija je 807€

Gost

Novi penzionist - si idealen za delo v McDonaldu. Kar prijavi se, saj si primeren za "red držati", takšen ali drugačen.

Danilo Kozar

Delal 38 let na banki, penzija 6o5, torej policija mela tak slabe plače. No jaz samo srednjo šolo. Gspod policist verjetno malo pod fakulteto.

lp

Danilo Kozar

Pa policaji naj bi meli minimalca:-))

Zdaj pa res ne razumem. Imel dosti nad minimalca, zdaj penzija 605€,
Ubogi tale g. policaj

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet