Staro kolo (restavracija)
Lp!
Mene pa zanima, če kdo pozna koga oz. bi mi priporočal koga z prekmurja, ki bi restavriral kolesa. Zanima me predvsem peskanje celega ogrodja in zatem barvanje, določene dele pa bi bilo potrebno še pocinkati.
A to sploh kdo izvaja tukaj v naši bližini?
hvala za kak predlog.
Komentarji
Nejsan ziher, ampak pri prvi šoli v MS ma en gospod pomoje nekaj takšega. Ma dosti starih biciklov, mopedov,... Mogoče dela tudi kaj takšega.
(Je pa prek od Mercatora, pri prvi šoli)
Smiley-SS san ti poslo zasebno sporočilo s kontakton koga pozovi za stare bicikline.
za pocinkati maš rotoja samo ne ven kelko kasejra. no v mb maš še več ponudnikov.
za peskanje nega nobenoga problema samo tej strici s starimi biciklnami so takši freaki ka na novo pofarbane stare biciklne gledajo z viška.san se ges tuj segrejvo za enoga dokeč san nej šou na senje pa se mi je želodec obrno. folk odavle po 1k eur bicikle s prvo barvo pa s pošmerglano rđajco do pleja, prejk pa olje. pa znaš ka ti ne dan pejnez za tou.
tou v ka se spuščaš zna biti preci dragi šport pa preci zgidnjenih obrvi boš vido zatou ka ne delaš tak kak uni mislijo ka je praf. na srečanjih starih biciklistov boš čarna ofca.
pa neje potrejbno povedati ka 90% toga hardcore folka nema pojma o strojništvi...
dupont s tem se strinjam... bole to očo zanijmle (in če je zdaj že nek stari zarjaveli bajkič nabavo mu ga bom probal malo porihtati, ka de se tou on 2x na leto pelal kama) ;)
Ja glede tega godrnjanja pa se tudi zavedam. Ali nevem ka jim je res smisel zarjavelosti, če se da zadeva restavrirat in te vsaj ma nekšo fourmo...
Ges man en ročno izdelani železen MTB okvir za bicikl iz 91 leta....skučeni, poškrabani, zamazani, zrjaveli.... skratka na pogled grdi kak poziv za vojsko.... neje glih še nekši oldtimer ali je ena kultna. oz. legendarna znamka legendarnoga proizvajalca.... na ebayi se točno takšni okviri (še bole vničeni) odavlejo zdaj za cca 500€... ges mojoga ne dan niti za jürja.... niti ga nigdar nemo prefarbo... tisti keri je nej not v ton nede tou nigdar razmo pa je lejko dipl.ing. strojništva.... tak kak je meni nej jasno kak lejko nešče da jürja za ribiški bot.
čistak praf maš in tvoj način dela podpiran. more biti kak se šika.
ne predstavlan si ka bi mi nešče odavo oldtimer avto s prvo barvo in rjavimi pragami z izgovoron ka ma na takši način več dujše. vizualni vtis pa te kao neje važen ali kak? :) znan ka so eni preci čustveni do teh zadev, ali jebiga, samo material je, čas pač dela svoje. tej stričeki pa na tou gledajo kak na tezejevo ladjo.
ka ti vala stari biciklin keroga moreš te rejdno mazati samo zatou ka si takši sumar ka ti je 100 let staro drožje tak dosta vrejdno - ešče barvo ščejš prvo meti :)
Samo rejsan.... zdaj san malo brodo pa vijdin ka so tej oldtijmer kolesari skoraj edini ka ščejo ohraniti izvirnost.... še stare freske zrestavrejrajo ka lepše vö vijdijo... ali stari bicklin more biti zrjaveli..... što bi zaj tou razmo.
ej dexter mogoče pa se radi povalijo s 100 let staro rđajco! :D
smiley, mogoče ti ga nej trbej pejskati. ka je samo flekavi, ma patino ali je direkt cejli gnili? za začetek deni drot kefo na fleks pa spucaj kelko lejko že sam. ne splača se ti ga dati takoj na peskanje pa te gor prideš ka se ga ne splača fkup delati
Poznajo se njemi leta, je pa nej tak preveč hudo... Trbelo bi ga enostavno naraznok zeti, zvoščiti pa prešpricnoti... edijno kromejranja se valda nebi sam lotil, taka mo mogel za tou koga najti ka tou izvaja...
http://www.shrani.si/f/2O/ql/1UImUAsc/25052011619.jpg
Kot je razvidno so ga leta zdelala in je po krmilu kar barva že dol spokala, pa pod sedežem itd... Pač enostavno bi te stvarij trbelo vred zeti po mojem...
eh pa tou pošmerglaš pa z drot kefami spucaš. zakitaš, primer, barva pa lak pa vozi miki. pa seveda en komplet servis.
kromero bi ti krmilo?probaj prvo s kefo. če je fejst debeli nanos boš lejko vo spolejro.
kak pravijo anglejži, tej bicikl nucamo samo lots of elbow grease :D
Pravi naslov za take zadeve je David Novak iz Lendave (040 123 210), je zaradi svojega uspešnega dela že bil na televiziji, radiu, ipd ... :) Osebno ti ga zelo priporočam :)
Lp!
Mene pa zanima, če kdo pozna koga oz. bi mi priporočal koga z prekmurja, ki bi restavriral kolesa. Zanima me predvsem peskanje celega ogrodja in zatem barvanje, določene dele pa bi bilo potrebno še pocinkati.
A to sploh kdo izvaja tukaj v naši bližini?
hvala za kak predlog.