Saubermacher Komunala
Na Saubermacher sem večkrat poslala kakšna vprašanja, predloge, ki so ostajali neodgovorjeni. Na Občan.si sem odgovor dobila le enkrat, a je bil le PR-ovsko leporečenje. Nato so mi prenehali odvažati embalažo. Pisala sem tja, najprej skoraj en mesec nič, pisala sem ponovno, nato so se zganili. Aleluja.
A bi bilo bolje, da se ne bi. Direktor mi namreč ni pisal - klical me je, čeprav telefonske številke sploh nisem predložila v e-pošti. Dobil jo je od mojega sorodnika, s katerim se poznata, kar mi je sam povedal. (Le zaradi sorodnika nisem sprožila postopka pri Uradu informacijske pooblaščenke - čeprav bi morala.) Nato se mi je vsilil na obisk na domu, kjer sem poslušala 15-minutno nakladanje o tem, kako oni vedno odgovarjajo na pošto in drugo leporečenje o tem, kako super so. Mojih protiargumentov ni upošteval, jasno je pokazal prezir do mene.
Zato sem mu poslala novo e-pošto, v kateri sem dala linke na vsa neodgovorjena vprašanja ter protiargumente za vse, kar je nakladal pri meni doma. Seveda odgovora spet ni bilo - vendar ni dovolj inteligenten, da bi videl, da mi s tem daje prav.
Če takšni ljudje vodijo institucije, in če se tako rešujejo pritožbe, ni čudno, da smo tam, kjer smo ...