Pravljica za Murine navijače :)
Bom povedal eno zgodbico za lahko noč, zlasti za goreče Murine pristaše s pomanjkljivim darom za logiko:
"Bili so trije Italijani. Dobili so se v gostilni in ob obilni porciji makaronov sprejeli sklep, da npr. odpustijo trenerja MURE, za pivo prodajo pol nogometnega kluba Mura05 itd. Pa lahko to naredijo? Seveda, saj predstavljajo večino v upravnem odboru, torej v najvišjem organu kluba Mura05. Jim lahko to kdo prepreči? Ne, ker predstavljajo večino in ker je bil statut kluba potrjen na Upravni enoti. Vse je povsem legalno in legitimno. Po črki zakona. In kako so prišli do take moči? Enostavno! Na lepe oči. Niti enega evra še niso dali v naš klub, pa nam ga lahko pred našimi očmi legalno razprodajo.
Ja kaj pa lahko mi naredimo? Nič! Še naprej lahko kot ovce blejemo in se čudimo, kako so nas namagarčili brez enega evra vložka. In kdo jim je to omogočil? Odgovorite si kar sami..."
Vam je bila pravljica všeč? Meni ne. Ker ni pravljica. Ker je kruta resničnost. Mi smo pa loleki, statisti v tej zgodbici.
ND MURA05, naš klub, je "sitting duck" Čaka, da jo nekdo kokne. Kot da bi nekdo prodal hišo in jo prepisal na novega lastnika, še preden jo je le-ta plačal. In potem novi lastnik povsem legalno tera svoje posle z našo hišo. Pardon, po črki zakona, njegovo hišo. Mi pa gledamo in se čudimo.
Pa lahko noč vsem. Da boste lažje spali štejte ovce. Morda boste tudi sebe zagledali med njimi kako razposajeno skačete preko plota.
P.S.
Niti slučajno ne pričakujem, da bodo ultrasi in Topičevi verniki razumeli poanto zgodbe. Je pač stvar logike...
In absolutno pričakujem, da boste v odgovorih pokazali ves vaš naraven dar in me z izbornim besednjakom popljuvali do amena.
Komentarji
Prvo sprovociraš pa žališ, gda do te navijači tu z besedami raztrgali pa boš piso nove žaljivke?!Pa ka je to v tebi?Spominjaš na politika ka lejko vlada samo s sejanjon novih in novih kosti za glodanje pa konfliktov.Že zaradi toga tvojoga glupoga pristopa me mine,ka bi ti kakoli piso pa odgovarjo.
Vejpa čista fajn je napiso... Podjetje ma na računi 1 funt... in želi prevzeti Muro... V upravnon odbori majo večino, lejko delajo ka ščejo... Ge neven kak so jih lejko pistili v upravni odbor glede na vsa dejstva... čuda
@power.play
ker nisi skapiral poante moje pravljice, ti bom malo pomagal in preskočil pravljične elemente o ovčicah in logiki.
Omenjeni trije Italijani lahko kadarkoli z danes na jutri zamenjajo direktorja kluba in nastavijo svojega. Ker imajo večino v UO. Lahko delajo s klubom kar se jim zljubi. Odstavijo športnega direktorja in pripeljejo svojega. Povsem legalno, po črki zakona. Mi smo jim to omogočili.
In kako lahko to spremenimo nazaj na staro stanje, da bomo domači odločali o domačem klubu? Z večino v Upravnem odboru, ki pa je nimamo. Torej ne moremo! Nikoli. Vse dokler nam to ne omogočijo Italijani.
Se sploh zavedaš v kakšni poziciji je trenutno klub? Pa "financerji" za tako odlično pozicijo v klubu niso dali še niti enega eura, pa imajo že popolno oblast v klubu. Ki je mi ne moremo spremeniti nazaj na staro stanje, če oni na to ne bodo pristali in glasovali tako, kot bo nam pasalo.
A zakaj bi to naredili, če je lahko vse po njihovo. Legalno in po črki zakona odločajo o vsem v klubu.
Power.play razumeš? Če ne, pojdi čitat tiste stvari v mojem prvem postu, ki te baje motijo in žalijo. Tisto ti očitno bolj pride do živega, kot kruta resnica, da ne upravljamo več z domačim klubom.
P.S.
Kaj pa če sem namerno tako napisal, da se eni zbudite iz pravljice, odprete oči in se od sija in blešča prihajajočega denarja spravite na realna tla in se soočite s kruto resnico. Ki je zelo preprosta: naša Mura več ni klub, s katerim mi upravljamo. Upravljajajo Italijani, ki pa za to niso dali niti enega eura. Žal mi ob tem res ne pride nič kaj drugega na pamet kot da je nekdo ovca. Se opravičujem vsem ovcam, da jih tlačim v svoje poste.
Sicer nisem ravno pristaš mure, sem pa pristaš celotnega pomurskega nogometa in to kar je napisal đžćčš je resnica in je vse to res!
Čist lepo si napisal in razložil, najbolj žalostno pa je, da imaš povsem prav.
Bravo džččš, točno to je bistvo problema. Ko sem pred časom tudi sam podobno komentiral so me skoraj raztrgali kot da sem največji sovražnik kluba. Ampak logika korporativnega prava je žal povsem jasna, konkretna in v našem primeru povsem kruta.
Upamo samo lahko da italijani ne bodo izkoristila danega darila in da bomo še kdaj imeli kontrolo nad našim klubom. Tisti, ki pa je naredil tako začetniško napako in brez eura prepustil klub tujcem ki pred tem za Muro05 še slišali niso pa upam da bo ravnal odgovorno, se zavedal kaj je naredil in iz povsem moralnih razlogov odstopil. Kaj bi se zgodilo npr. z direktorjem Mercatorja če bi brez plačila prepustil podjetje Agrokorju? naslednji dan bi že bil verjetno bivši in bi si svojo kariero zapečatil za vse večne čase.
Mimogrede, a se sedanja uprava zaveda da po veljavnem pravu vodilni v društvih odgovarjajo tudi s svojim osebnim premoženjem? a tega še niste slišali? ja, pa drži.
Kaj nam lahko sedaj naredijo italijani?
recimo da s Štihcem "ne pridejo skupaj" in užaljeni se odločijo da se bodo maščevali. Najperspektivnejše igralce (beri cvet pomurskega nogometa) lepo razprodajo, klub poženejo v stečaj in z denarjem zbrišejo nazaj v London ali Udine ali kamor koli že. In mi bomo to lahko samo opazovali od daleč saj nimamo več večine. Torej z našim klubom lahko naredijo karkoli se jim zahoče.
Upajmo samo da se to ne bo zgodilo in da se iz tega "zosa" izmažemo s čim manj škode.
lendavcan kak se lejko pristaš celotnoga pomorskoga fusbala, či si nej pristaš glavnoga prekmurskoga kluba? fail :D
tudi ges mislin ka bi nan mogli zvoniti vsi alarmi glede teh italjanov. samo pa zainuak zavupan Miroji, navsezadnje je un muro do se spravo.
đžćčš: očitno ti ne kapiraš,ka ti gučin.Svoj post zaključuješ s stavkon,kak so ultrasi pa predsednik glupi (čitanje med vrsticami).Na to san cilo.Kapišo?
@power.play
kaj in kako ti čitaš med vrsticami je tvoj problem. Zato sem ti napisal še drugi post, kjer ti ni treba čitati med vrsticami.
A tisto, tam zapisano pa te ne skrbi? Vidiš, mene pa tisto skrbi.
BTW: če je samo 10% tistega, kar sem danes iz zanesljivega vira izvedel o teh "investitorjjih" bo v kratkem nekaj posameznikov močno bolela glava, odgovarjali pa bodo tudi z osebno lastnino.
bolano, tvoj post je glih tolko bolan kak tvoj nick ;) Glavnoga pomurskoga kluba? Ki je v ligi šele nekaj mesecev? pa prosim te lepo :) smeh :)
đžćčš,seveda ka me skrbi za Muro,ampak debatiranje s posamezniki tvojoga kova je nepotrebna izguba časa.
Či bi bil dotični đžćčš tak umsko sposoben ka ne bi vido samo eno stran, liki dvej bi omejno tudi ka lejko po statuti in zakoni o drujštvaj upravni odbor gdakoli zamenjajo člani drujštva.
Z drujgimi besedami tou pomejni ka se lejko zbere deset, dvajsti posameznikof plača članarino in prevzeme keri koli klub.
Či ščete lejko tak prevzemete ND Lendava, NK Maribor, NK Celje ali pa koneckonof kulturno umetniško društvo Bakovci.
Tou ka san zgoraj napijso je pa pa riziko italijanof. Tudi mij lejko lipou pistijmo ka oni vložijo v klub pol milijona evrov te pa skličemo izredni občni zbor pa jih preglasujemo.
Rizik je na obej stranej, razlog pa je ka slovenski klubi delujejo kak drujštva.
In eni non stop gledajo samo najslabše zatou pa nikdar nikaj nega v toj našoj Soboti pa Sloveniji. Što ne riskejra ne profitejra.
To je vbistvi odvisno od statuta. Ma što zadnjo verzijo statuta društva Mura05?
lendavcan tij si stoposto gorgonaš. me pa zanimle ka je tak bolanoga v posti, ka trbej preite na žaljifke. Športno društvo Mura je mislin ka malo bole uspešno (či gledan zgodovino) kak vaš fk lenti.
bolano, smeh smeh smeh smeh :))) Ne osmešuj se javno, ekr si res bolan :)) smeh smeh :)))) Nogometno društvo Mura recimo da ma neko zgodovino, ajde, ampak Mure več ni. Trenutno je Mura 05, ki ima le 6-letno zgodovino,Nafta pa piše zgodovino že od leta 1903. Ne osmešuj se.
lendavčan tu nega guča o nafte zato se nemaš kaj cuj mešate
ne boj kak drek na ceste pa se brigaj za svoj klub tak kak zveste navijač za keroga se maš
saj je pa bolnik zaco na glupi nacin provocerati, lendavcan je pa na bole glupi nacin naseu na provokacijo...
lendavcan pa si prišo malo drek mejšat nej? San ti že v eni drugi debati razložo ka si omejen zato ka ne razmiš razliko med 'de iure - de facto'. Kda boš to osvojil si zmago, do tečas pa boš še naprej živel v zablodi z blokado intelekta.
Torej:
de iure (pravno, uradno, formalno, teoretično) je Mura 05 novi klub, star 6 let.
de facto (dejansko, neuradno, neformalno, praktično) je pa Mura 05 isti klub, obstoječi od 1924.
Strogo pravno gledano torej novi klub, praktično gledano isti klub! Je to resno tak težko razmiti? V kakšon interesi ti je ka hodiš gor na tej portal provucerat? Pisari tan po vaših Mađarskih stranaj pa ne mešaj drek tu gor.
In še enok mo te pito: si razmo zaj razliko ale boš naslednjič opet uleto z isto neutemeljeno tezo kak zaj???
Pustite toga lendavcana ka si odi se komplese nabijat, brez veze. Ci ne bi Murinih igralcof bilou pa trenerof bi Nafta se zaj glumila po tretjij ligaj. Pa tudi Nafta se zove ND Lendava pa tak se je niti priblizno nej zvala leta 1903 pa v register drujštev se je ND Lendava pod ten imenon vpisala leta 2002, tak ka so tri lejta starejši od nas.
K ovi pravljici na začetki man še nekaj dodati pa bi proso podobne kak so đžćčš ka odgovorijo na sledeče vprašanje oz. či ne vuplejo naj vsaj malo premijslijo. Či gledamo čista po reglcaj kak si tij napijso je klub v bistvi prevzeti bil tudi februara 2010 pa junija 2008 pa tudi junija 2005 pa tak dale nazaj. Vedno so bilij na vodilnij pozicijaj lidge ka so fudali v isto sklejco. Najprle Polanič gda je mel večino v upravnon odbori (pa povej ci si se te glaso?), pa Topič gda je grato predsednik je tudi mel poleg sebe Puhana pa Celeca pa so tvorili večino - tudi te je bil klub prevzeti (ka si te gučo na tou?), podobno je pa zdaj. Či si te nej mel nikaj prouti in zdaj maš te iz toga lejko sledi samo tou ka te mouti ka so pač tujci. Gda so naši (prejšnje uprave) doubili večino ste bilij tiho pa veseli ka se je sploj nešče spravo vodit klub, zdaj gda majo italijani večijno pa glumite pa zganjate paniko. Kakšna je razlika??? Ajdi, ka vas čujen. Pa tudi te gda je Polanič prišo, Kutoš, Topič pa ostali so tej lidge vstopili v klub z enin evron. Pa so vlagali pejneze prejk sponzorov pa tak dale.
V bistvi se ne zavedate ka je nej pomembno što je lastnik ampak ka dela pošteno pa v dobro kluba. Ka je pomembno či je npr. lastnik Leka Novartis? Vseeno, cilou še boukše za njih ka prijdejo prejk njih do večjoga trga. Je pomembno či je lastnik nešče drujgi ali vas mouti samo tou ka so tujci? Vse tou ka pijšete je brez veze. Edijno realno je ka klub brez vlaganja tujcof nemre preživeti pa se nemre boriti za Evropo pa tak dale. Samo tak lejko prijde do napredka. Ali pa se idemo amaterizem pred pol praznimi tribunami.
Prle kak te se tou zavedali prle de boukše nej samo za vas tudi za cejlo Slovenijo ka je okoli nas dosta lidij s podobnin razmišljanjon pa zatou smo tu ge smo.
Še itak pa klubi ostane občni zbor ge lejko istomisleči posamezniki vse razturijo pa svoje lidij nastavijo. Či tou napravite te pa pa vij meli večijno pa de klub opet prevzeti. Na stvarij trbej gledati realno.
Pa ka vij mijslite ka je Maribor samo drujštvo. Maribor je drujštvo poulek toga pa ma odprejto firmo s kero ma pogodbo pa prejk nje izvaja marketing pa podobne stvari. In ka je naroube či de Mura mejla pogodbo z eno firmo prejk kere de določene stvari tirala? Pa še neka je. Či ma klub pogodbo s firmo pa ta firma dela za klub in ide po gobe, te ide dejansko po gobe samo firma klub pa nej.
Pa zdaj še nekaj napijšen pa te malo henjan dokeč mi pa keri pritiska ne zdigne :)
Topič je v izjavi na uradni strani Mure pravo: "Žal so bili na današnjem srečanju investitorjem predstavljeni drugačni pogledi glede infrastrukture in uporabe stadiona kot je že mnogo let dogovor med klubom in mestno občino."
Tou v bistvi pomejni ka ma klub pogodbo z občino prejk kere upravlja s stadionom in ka se ta pogodba dugo nej spreminjala. Tou se je tudi eti med novicami pijsalo.
Zaj pa mi vij povejte. Gda je Polanič prevzel klub je mel takšo pogodbo, gda je Kutoš prevzel Muro je mel isto pogodbo, tudi Topič je mel isto pogodbo z občino. A zdaj pa prijde tuji kapital v klub in nainouk bi župan rad te pogoje spremejno. Se van tou zdij normalno?
Je te župan sploj normalen? Či že šče tou delati naj malo počaka ka de vido kak do se stvari odvijale pa se te naj v meri z njimi sejde kak normalen človik pa za eno ali dvej leti napravi novo pogodbo. Za vse tiste ka pravite ka je tou normalno mi obrazložite še zakoj glij zaj ide tou spreminjat in je toga nej delo pred pol leta, enin leton, petimi lejti pa tak dale gda so bilij klubi isto prevzeti.
In za konec še inouk ponovin. Brez tujoga kapitala nemre resno delati niti en klub v Sloveniji. Mura je pri ton nej izjema. Žal so eni ka bi mogli biti vzor na ton limitejrani pa toga ne vijdijo.
Meni ka man Muro rad pa živen za njou je nej vseeno pa podperan tuji kapital pa tudi nove možnosti z velkin italijanskin nogometnin tržiščon keri de sigurno s ten prišo.
@kapa_b
z izjavami kako ti s kolegi prevzamete NK Maribor, Olimpijo itd. si pokazal vso paleto svoje naivnosti, ki bi bila simpatična (očitno si še rosno mlad), če iz te naivnosti ne bi delal težkih zmotnih teorij.
Zato imam zate in tebi podobne še eno zgodbico iz vsakdanjega življenja: morda boš lažje razumel. Očitno abstraktne teme težje razumeš, zato nekaj življenjskega.
"V svojo hišo si kot podnajemnika vzel prijatelja, ki je bil obubožan. Ni imel denarja za najemnino, elektriko, vodo, zato si mu to plačeval ti. Se ti je pač smislil, pa si mu ob tem, da si mu vse plačaval, dajal še mesečno finančno pomoč. On se tega ni branil, ti pa si bil tudi zadovoljen, ker si nekomu pomagal. Ni te motilo, da za najemnino nisi dobil nič, ker je šlo za tvojega prijatelja. Sicer bi z najemnino seveda lahko zaslužil...
Potem pa ta tvoj prijatelj našel "investitorja" iz Anglije. Odločila sta se za biznis. V tvoji hiši, za katero ti plačuješ davke, elektriko, vodo itd. "Investitor" si je od posla obetal velike koristi, drugače seveda niti ne bi prišel. Pogoji za biznis so idealni: tvoj prijatelj je (sicer v tvoji hiši) zrihtal prostor (ki je sicer tvoj), stroškov za biznis ne bo, ker to itak plačuješ ti. Super. To je zlata priložnost, za investicijo. Nič stroškov, "investitor" vloži svoj neobstoječi kapital - na banki le-tega namreč ni - je samo 1 funt). Odkod bo potem ta kapital prišel prepuščam domišljiji... :) Da ne bom uporabil kakšne grde besede ki se uporablja tudi pri .... posode ali .... avtomobila. Obstaja tudi ... denarja. Smo videli kako sta slovenska zakonca živeča v Avstriji za preprodane anabolike kupovale nepremičnine."
Zdaj pa nagradno vprašanje zate kapa_b (in to sem te enkrat že vprašal, pa mi nisi odgovoril): "boš ti še naprej kolegu brezplačno nudil hišo, plačeval vse stroške, tvoj kolega pa bo v tvoji hiši fural biznis, s katerim bo služil? Ali ga boš vprašalal: poslušaj prijateljček, zdaj bosta vidva služila v moji hiši, kaj ko bi plačala vsaj elektriko in vodo, da o najemnini niti ne govorim? Eno je, da te podpiram ko si pomoči potreben, drugo pa, ko ti na moji podpori in infrastrukturi potem gradiš večje dobičke, ker nimaš nobenih stroškov z elektriko, vodo, najemnino...
Če je tvoj odgovor JA, mi sporoči tvoj naslov, ker takih bedakov zlepa ne najdeš in takoj jutri bom v tvoji hiši začel s kakšnim biznisom. Ti boš pa seveda plačeval za stroške in mi mesečno dal še finančno donacijo, kot doslej.
Sva na dvej bregovaj ka je dobro za debato, mo ti pa odgovor na tvoje pijtanje od tebe pa pricakuvlen ka odgovorisštudi na moja pijtanja tan zgoraj v prejšnjih postaj.
A Polanič je bil srmak gda je prišo v hišo slujžit pejneze? S ten tvojin pijsanjon se vijdi ka delaš razlike med lidmi. Vsen upravan je bil cilj ka zaslužijo pa ka klub spravijo na boukše in tudi ta italijanska je nej izjema.
In odgovor na tvoje vprašanje: Či mava veljavno pogodbo ka si lejko pri meni brezplačno ti MOREN tou omogočiti. Vupan ka si nej kakši pravnik ka te je tou žalostno. Či njemi enostransko tou zadevo spremenin me lejko stouži.
In pričakujen tvoje odgovore na moja pijtanja.
vupan ka vas večina v toj situaciji vidi mimo toga ka nema rad župana ali Topiča. dosta postov je motiverano s ten se mi zdi. doj mi visi či je župan normalen ali nej pa či de Topič odgovarjo na konci či de zajebo. mimo toga trebej gledati.
meni se zdi ka župan ne proba nika na silo stopirati. vbistvi se mi zdi ka se nešče sploj vpletati. Topič pa se mi zdi ka tudi samo dobro šče. bojin se edino ka je preveč naiven či tak na slepo zavupa takšomi podjetji. možno ka je to podjetje zaupanja vredno (ge to neven pa dvomin ka je) pa on pač to zna. možno ka so v klubi takšne finančne težave ka je enostavno prisiljeni sodelovati z njimi. ne poznan ga ka bi znal či bi za ''nagrado'' bil pripravleni sodelovati z njimi... vupan ka je to podjetje resno vredno zaupanja pa ka je to dobra odločitev, samo glede na informacije o njih v to dvomin.
v vsakon primeri pa mi lejko tu pišemo o ton pa se štukamo pa četudi bi začuda prišli do enotnoga mnenja bi oni itak po svoje napravili. tak je sigdar bilo. či vse zajebejo lejko fajn mirno gledamo propad. či se što odloči za kakšen fizični protest de pa označeni za huligana.
je pa zadnje čase moderna pretvorba klubov v d.d. in što ma delnico njegov glas dejansko neka vala (nej samo par plusov pod člankon na sobotainfo).
nešče je prle pri enon članki napiso ka bi se lejko dobili pa vsaki da 5-10€ pa bi rešili sistemski listek za loto. lejko bi se pa npr dobili pa vsaki da 50-100€ za delnico pa je klub naš.
Bom povedal eno zgodbico za lahko noč, zlasti za goreče Murine pristaše s pomanjkljivim darom za logiko:
"Bili so trije Italijani. Dobili so se v gostilni in ob obilni porciji makaronov sprejeli sklep, da npr. odpustijo trenerja MURE, za pivo prodajo pol nogometnega kluba Mura05 itd. Pa lahko to naredijo? Seveda, saj predstavljajo večino v upravnem odboru, torej v najvišjem organu kluba Mura05. Jim lahko to kdo prepreči? Ne, ker predstavljajo večino in ker je bil statut kluba potrjen na Upravni enoti. Vse je povsem legalno in legitimno. Po črki zakona. In kako so prišli do take moči? Enostavno! Na lepe oči. Niti enega evra še niso dali v naš klub, pa nam ga lahko pred našimi očmi legalno razprodajo.
Ja kaj pa lahko mi naredimo? Nič! Še naprej lahko kot ovce blejemo in se čudimo, kako so nas namagarčili brez enega evra vložka. In kdo jim je to omogočil? Odgovorite si kar sami..."
Vam je bila pravljica všeč? Meni ne. Ker ni pravljica. Ker je kruta resničnost. Mi smo pa loleki, statisti v tej zgodbici.
ND MURA05, naš klub, je "sitting duck" Čaka, da jo nekdo kokne. Kot da bi nekdo prodal hišo in jo prepisal na novega lastnika, še preden jo je le-ta plačal. In potem novi lastnik povsem legalno tera svoje posle z našo hišo. Pardon, po črki zakona, njegovo hišo. Mi pa gledamo in se čudimo.
Pa lahko noč vsem. Da boste lažje spali štejte ovce. Morda boste tudi sebe zagledali med njimi kako razposajeno skačete preko plota.
P.S.
Niti slučajno ne pričakujem, da bodo ultrasi in Topičevi verniki razumeli poanto zgodbe. Je pač stvar logike...
In absolutno pričakujem, da boste v odgovorih pokazali ves vaš naraven dar in me z izbornim besednjakom popljuvali do amena.