Odmrzovanje stekel

|

Kaj uporabljate za čiščenje zamrznjenih stekel na avtu? Vem da obstajajo neki spreji za to, ampak ne vem koliko so učinkoviti, moj pa pravi, da uničujejo brisalce, ker so agresivni.
Obstaja kakšen, ki ne uničuje brisalcev? Ni mi ravno celo zimo vsako jutro strgat led z vseh stekel na avtu, garaže pa žal nimam.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Martina Horvat

Kaj uporabljate za čiščenje zamrznjenih stekel na avtu? Vem da obstajajo neki spreji za to, ampak ne vem koliko so učinkoviti, moj pa pravi, da uničujejo brisalce, ker so agresivni.
Obstaja kakšen, ki ne uničuje brisalcev? Ni mi ravno celo zimo vsako jutro strgat led z vseh stekel na avtu, garaže pa žal nimam.

Marko Kepe

Sonax spray... ni agresivno... daleč od tega.. na bazi alkohola, alkohol pa guma  nimata problemov en z drugim.. uporabljal par let pa zato nejsan nič brisalcov menjaval..

only12345

daš tisto mapo ka maš proti sonce poleti... maš takšo varianto tuj ka v avto pri vratih se zapre notrik ... ka se te mora strgate če bi že rad to što vkradno...
najbolj simpl ti je pa čisto običen karton! ... eno škatlo zrežeš pa to je to!
vačik pa druge opcije kak ta sprej pa trganje nevem :)

lp

dupont

alkohol pa guma nemata veze en z drugin? eh apači ... enga dneva boš strmoglavo :D

Martina Horvat

Ta s kartonom mi je pa dejansko všeč. Pa se ne "prilepi" karton na steklo, ko zmrzuje? Imam občutek, da so stekla vedno vlažna, ko se pripeljem zvečer z avtom domov in se bojim, da bi se karton prilepil na steklo, pa bi bilo potem samo še slabše.

Mateja

ges dejvlen običen karton na steklo pa je čist ok, je šel celo noč sneg, san vgojno doj vzela karton je bil vlažen ovak pa steklo nič zmrznjeno. Pa tude brez snega se nika karton gor ne prime. Vsaj ge neman teh izkušenj

sobotašinfo.com

@tinka78 : v zijmi menjaj deda, pa neš mejla več tej problemof.  Poleti ga  zemi nazaj, posebej še, či rad odi na mourje.

dupont

ka bi bilo slabše? karton je debelejši paper. ka te ftraga malo pomigati z rokof? manjica :D

only12345

tinka nejsan še zasledil.. ka bi bilo problemov oziroma bi se gorzmrznil... saj je karton debeli in ma takšo valovito lepljenko ali koga vraga ... vglavnon ide! :) tou tak... sicer se navlaži karton ali ka bi se gor-zmrzno še ges nej vido.. skratka probaj... ;) nemaš nika za zgubiti..
lp

_mt_

Če bi že rada sprejala pa šprickala po stekle, pa praveš ka je tiste sprej preagresiven (oziroma tvoj tak prave) te si kujpe antifriz, vzemi eno tisto prazno šprickanco od Stelexa, pa v njo nalij antifriz. Zjutraj pa samo pošpricaš po stekle pa je. In boš srečna ka nede več leda, pa tvoj de srečen ka boš prišparala brisalce.

dupont

antifriz (etilenglikol) glij nej čeglij odmrzavle. bole primeren je dietilenglikol ker je redkejši. valata pa dvej pravili. prvič ga moreš mešati z vodo za dober efekt pa aplikacija more biti pri visiki temperaturi. važen je tudi HOT tou je vmesna faza oziroma čas v keron ti zadeva nazaj zmrzne. drugič stvar je jako neekološka. tou je ena izmed "aferic" ka se v letalski industriji že dugo debatejra o ton samo nega še nobenoga okoljskoga regulatora o ton. za tinko pa znamo ka je fit in vitalna emancipejranka kera išče 100% đus in nede šla okolja uničevat za tou.
še 1x ponavlan strüjganco v rokej pa malo migajte. delo ne škodi.

Martina Horvat

dupont zdaj si me pa nasmejal
Ne gre se za to, da se nočem razgibavati. Gre se predvsem za to, da mi zjutraj pri minus petih stopinjah res ni do struganja ledu s celega avta, ker se popolnoma premrazim. Sem malo bolj zmrznjene sorte Za rekreacijo se raje sprehodim gor in dol po kanalu ali parku. Se mi zdi, da je več koristi za telo in duha od tega.
Aja, pa še glede đusa. Če plačam 100% đus, potem tudi takega pričakujem, ne mešanega z vodo. Hvala vsem za odgovore

Robert Horvat

To Zinko78 bi moral spoznati.....zanimiva oseba je na videz po pisanju....

dupont

tinka spada v kategorijo tistih know-how emancipejranih žensk kere za sebe mislijo ka majo vse veščine in znanje toga sveta. pa še najpomembneje --- njeno mnenje je najbole relevantno

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet