Ste opazili spremembe v zakonodaji glede odvzema vozniškega dovoljenja? V tej temi bi rad razpravljal o aktualnih novostih, kot so:
-Strožje kazni za prehitro vožnjo in vožnjo pod vplivom alkohola.
-Spremembe v točkovnem sistemu in pragu za odvzem dovoljenja.
-Postopki za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja in podaljšanje spričeval.
-Zahteve za zdravniške preglede in rehabilitacijske programe.
Moje Vprašanje:
Kako menite, da bodo te spremembe vplivale na varnost v prometu? Ste že imeli izkušnje z odvzemom vozniškega dovoljenja ali postopkom za ponovno pridobitev? Delite svoje mnenje in vprašanja!
Cilj teme:
Izmenjava izkušenj, nasvetov in mnenj o vplivu novih pravil na voznike in prometno varnost. Skupaj poiščimo odgovore in najboljše rešitve!
Komentarji (8)
Dodal pa bi še jaz raje počakam na licu mesta da opravim vse kot je potrebno.
Mogoče bole najebem ampak bi mi bilo mogoče v olajševalno okoliščino, kaj pa vem.
Je pa res da mi kasneje verjetno nebi mogli dokazat alkohola. Pa pri pobegu je odvzem izpita verjetno neizbežna.
Tak da treba pazit kako in kaj.
In reply to Lejg ga če maš problem ne… by .. 3 (ni preverjeno)
Ko dobim kake nove informacije se oglasim.
Ps. dragi Prekmurci ne spijmo ga vsega zadnji dan v letu, pustite si kaj za leto 25.
Pa pazite na varnost.
In reply to Dodal pa bi še jaz raje… by .. 3 (ni preverjeno)
Najbole posteno do nas normalnih to, da bi bilo 0.0 za volanom, pa vsaj 300e kazen za zmigavec v kroznon. Pa povratniki z alkoholon pa drogami za volanon, obvezno druzbeno koristno delo, ker man obcutek, ka gnesden vec nikoga denarna kazen ne prizadene! Pa vozila mus fkraj pobrati.
Zaj de se nekak gor vuzigo, ali gledaj z drugoga vidika.... Kda neka nastijmles, povozis nekoga, si krijf za nesreco, te je vedno povzrociteli zau, pa se sekera, pa neven ka vse.... Studeraj prlej pijzdo. Pozovi si taksi al pa ne pij pa se ne fixaj!
Se strinjam z vsem. S tem, da bi jaz poleg družbeno koristnega dela, imel še denarno kazen.
In reply to Najbole posteno do nas… by Motorist. (ni preverjeno)
Mene pri vsem tem moti predvsem to, da se policist še zmeraj ne bodo ukvarjali z resnimi problemi, ampak s tistimi, kjer hitreje napredujejo. Kar pomeni, da jim je lažje ustaviti 50 ljudi, ki so trezni in se skozi goričko, vas, kjer ni nobene hiše, ob cest peljejo 60 km/h. Kot pa nekoga, ki je resno težaven in bo enkrat v bodoče nekoga ubil, ker bo norel ali se pa ga bo napil, ker je on velik frajer.
Sem za poostritev policijskega nadzora na cestah. Ker je premalo kontrol na cestah si določeni narod preveč upa.
Ker cestni sklad moramo plačevati vsi, bi moralo biti urejeno tako da bi se na cesti vsi počutili varne.
Preveč je nesreč iz malomarnosti ko velikokrat nastrada nedolžen narod.
Treba uvesti ničelno toleranco do alkohola, prevelike hitrosti in preglasnih vozil ki motijo okolico.
Vsem želim da se med sabo spoštujemo ter vozimo strpno in varno.
Ter brez pobegov kot sem po neumnosti pred dnevi napisal.
Alko včasih dela čuda, zato pa v takem stanju prosim ne vozite, ker v prometu popravnih ni.
Nič bat bom jaz fajtala za vas. Če mi plačate mastno seveda. Rabim denar 💸 za oddih v južnih krajih
Lejg ga če maš problem ne čakaj da te bo kdo reševal, rešit se moraš sam.
Najboljša rešitev je da spizdiš preden te dobijo.
Priznam je grdo pobegnit in bi bilo fer počakat pa opravit ves postopek s policaji.
Ampak treva gledat na posledice in ne zmaga vedno tisti ki je fer.
Dosti ljudi dandanes pravi da zmaga proti poštenost.