Netbooks & Tablets

|

Pozdrav

Mene pa zanima če ma što kaj več pojma o vseh teh novostih glede netbookov/tabletov kak so ipadi, eee-ji in podobno ... če zna što za kakšno slovensko stran z opisi le-teh ... primerjavami in ostalimi zadevami ... Včasi je na področji gsm-ov bil Mobisux ... zaj san pa že dugo nič nej o njen čul :)
To me torej zanima ... kak so kaj te zadeve uporabne glede na njihovo ceno itd.. Ka priporočate? ...  

"edit" - Vidin ka Mobisux še vedno deluje na puno :) obstaja torej kakši Tabletsux? xD

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Tadej žižek

Pozdrav

Mene pa zanima če ma što kaj več pojma o vseh teh novostih glede netbookov/tabletov kak so ipadi, eee-ji in podobno ... če zna što za kakšno slovensko stran z opisi le-teh ... primerjavami in ostalimi zadevami ... Včasi je na področji gsm-ov bil Mobisux ... zaj san pa že dugo nič nej o njen čul :)
To me torej zanima ... kak so kaj te zadeve uporabne glede na njihovo ceno itd.. Ka priporočate? ...  

"edit" - Vidin ka Mobisux še vedno deluje na puno :) obstaja torej kakši Tabletsux? xD

LajčiMajster

Zadeve so za večijna lidij nej nekaj ekstra uporabne, saj lejko s prenosnikon dosta več napraviš... Tablični računalniki so za večijna lidij bole za dodaten luksus. Gučin o večijni lidij, ker enin pač tablični računalnik bole praf prijde pri slujžbi (recimo powerpoint predstavitve itd...)
Če si ščeš privoščiti malo luksusa pa si ga lejko küjpiš, ker so zadejve prijlične :)
Spitavati o nekšij primerjavaj je pa brezveze, ker do ti Apple fani pravili iPad, tisti ka so pa nastrojeni prauti Apple pa do vse alternatijve gučali, tak ka ti svetuvlen ka zadejve sprobaš v kakšij trgovinaj (recimo v MediaMarket seiersberg), in se san odločeš ka se ti najbole dopadne ;)

Če boš iskal primerjave, boš pa najšel različna mnenja, ker so takši članki vedno subjektivni...

Tadej žižek

V bistvi ge man prenosnik ... ampak prenosnik je nej zapüjsto kuče že lekar pol leta ... ker mi je nekak nej praktičen za okoli nositi ... oz. prevelki mi je za potrebe kere ge na poti nucan ... to so kakši podatki z neta, email (!) pa mogoče kakše predstavitve ppt ja ... tak ka ne ven ... zanimijvi so mi tej tableti samo neven v kero smer bi šou ... iPad se mi malo overrated zdi :/

dupont

či se sprijazniš ka kaj dosta nemreš pričakovati od toga z vidika zmogljivosti in či ti je form factor najbole važna stvar so tej gadgeti čistak fajn. laptop je za eno migracijo dnevno tej špileke pa lejko zemeš seof še na stranišče :D
ge man aao, od dobre robe ma samo najboukši screen pa touchpad od konkurence ostalo pa je pač.....polikarbonat s tipkami :D
ges glejdan na tou kak tool. ide se mi najbole zatou ka ga nucan zaradi mobilnosti in tou tudi pomeni ka ciklično baterijo doj trošin. ajde naj zdigne roko eden laptopaš ka je dejansko v cejli njegovi življenjski dobi baterijo nakrmo, odklopo, ponuco pa te ponovno napuno. :D znan tou je meni v glavo v cepleno ali ka ti vala wifi pa apple za 2k če si te ali priklenjeni na elektriko či pa nej pa nucaš taclin ka ga lejko shandlaš na kavči pred televizijo. :D

Tadej žižek

Asus je napovedo eno družino tabletov ... samo še nej znani release pa cena :) zgledajo lično :)

Marko Kepe

Ges man Samsung Tab. Trenutno gor Android 2.2 SLO, čakam na 3.0.
Zelo zadovoljen, bistveno manjši od iPad-a, zato tudi toliko bolj prenosen. Dela GPRS/HSDPA, WIFI, GPS.... baterija z WiFi mi drži 7-10h dela (odvisno od osvetlitve).
Uporabljam za internet, maile, facebook, pa ostalo komunikacijo... za test probal biti z njim 5 dni v Nemčiji, brez notebooka... čisto zadovoljivo. Manjše, bolj priročno.
Edino, kar pri teh tabletih pogrešam so klasični USB vhodi za ključke (zaradi dokumentov). Programi za izdelavo/obdelavo slik pa tudi že obstajajo. Tak za iPad, kak tudi za Android sisteme.

Tadej žižek

Funkcija telefonejranja pri Galaxy tab mi je odveč ... ne ven ... za to man gsm :)
sicer pa ... nej je premali? +predragi? :) Bil san mnenja ka ma Apple zadeve dosta predrage ... 500€ gor so iPadi ... te pa vidiš enoga samsunga za 750€ gor :S

dupont

ležej de ti če si določiš nekši price range. kakša tableta za 500 eur je lejko menje funkcionalna kak pa en netbook za 350. vseeno pa lepše vo vijdi tou je rejsan :)

Tadej žižek

Na kakše funkcije ti to cilaš? :) 
Tak to ka bi ges nuco majo povečini vsi ... mail, brskalnik, pregledovalnik slik, player muzike/filmov, pa kakši komplet kak je office (ppt, word, excel) ... pa wifi seveda...
V bistvi kakših profesionalnih funkcij ge tak nebi nuco ... :)
Edina slaba stran je ka teh zadev še nega ka bi se rablene odavale ... mislin nega dosta .. ka je dokaj nova stvar to vse skup :)

Tadej žižek

V bistvi san zaj malo po bolhi prebrsko pa se najdejo tej android tableti 7˘ ze od 120-200€ ... samo neman pojma kak je kaj s ten :D ... če ma što kaj več pojma in bi mi ščel/lejko kaj svetoval naj mi javi ka njemi linke na OS spošlen :P

Marko Kepe

pazi ker večina teh Android Tabletov ma fejst švoh procesorje.... pa slabe zaslone...

cogito

Vsekakor iPad. Vreden svojega denarja in nadomesti "klasičnega" prenosnika.

Kranjski Janez

Za funkcije kere si naštel se ti splača tablični računalnik, sprobo san galaxy tab, pa je v bistvi nej premali, čist fajn se dela z njin, je ful prenosljivi. Sicer bi rajši zel iPada, če ti je nej problem cena (sicer na pamet gučin ka neman pojma kelko pride galaxy). Man pa doma Toshibo netbooka, kak ti naj poven, pač menje zmogljivi pa menši prenosnik. Resan je ka je to reden računalnik z rednin OS-jon itd., samo če si pravo ka maš laptop ti je bv, ges bi zel lepo tablični računalnik, za keroga maš itak miljone aplikacij (AppStore, Android market), kere ob primerni piratirizaciji dobiš šenki :)

dupont

ges vidin samo par problemov tablet. recimo nemreš je odložiti pa delati na njej. ajde npr. na terasi si doj sesti pa se gobeline delati z nule prek how-toja na neti. kak boš tou izvedo či ga pa moreš nonstop v rokaj meti?
pa kakši eksotičen OS meni ne paše, ges nucan vsaj MS ali pa kakši enostavni unix. remote mi je najbole važen s ten lejko v vsaki sili napravin praktično vse.
ges san se prvo izogibo netbookon ker san po boutaj vido samo pičke na vitrine prileplene. vse so mislile ka je tou put-it-in-your-purse thingy. falabougi so zaj appli bole modiš pa jih je popujstilo :D

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet