Najboljši burek v MS ??

|

 Dober je sigurno v pekarni MURA

Slab (zanič) pa je Mlinopekov v zelenon klasi (lendavska ali kocljeva)

Ge je še dober??

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
jan vlaj jan

 Dober je sigurno v pekarni MURA

Slab (zanič) pa je Mlinopekov v zelenon klasi (lendavska ali kocljeva)

Ge je še dober??

x y

Čočaj ma dobrega, imenuje se sarajevski sirov burek.

tatarohunting

1. burek je le mesni
2. sirnica je tudi 'pita'
3. vse kar imenujemo 'burek' so pravzaprav pite
4. na dober burek in sirnico bomo še počakali v MS

tatarohunting

'MURA' - pekarna, ni slabo, tudi druge izdelke imajo dokaj ukusne.

baabu

ma nimajo za burek, kak pravi tatar
vsi so presuhi (mislim samo mesne)

x y

 kje pa je pekarna MURA v MS?

KRT

V Soboti nega dobroga bureka. Na žalost.

A S

V černelavcaj v toj novoj pekarni na küjkli je FEJST dober burek!

aladar kovac

fčite se od tatarohuntinga. mesni burek je isto, kak či bi ti što pravo mesna pleskavica. sirni burek pa je isto kak mesni sir, leberkäse...tak ka... 

sobotašinfo.com

burekarnica je na konci Kocljeve ulice - Ben Samy ... burek je 1,70 + jogurt gratis ... priporoučam !

dupont

burek je cejla familija pekovskoga peciva iz jufke in je lejko punjeni z zelenjavo,siron ali meson. burek ne pomeni v jufko zamotano mleto meso ker je burek v arabskon svejti seposejdi malo drugačen.

še najbole soliden burek je ovi v špari ker pri nas majo balaši ali jebeno premastnoga ali pa presujoga notri pa napol surovi lük

bb bb

 vprašanje je bilo,najboljši burek v MS,vi pa že malo recepte ne pišete tu gor.

Daddy Cool

Glede na pol surovoga luka in mastnoga bureka se strinjam z dupontom. Vse to so približki bureka. Meni je v pekarni Mura dober, ampak je vse to še vedno svetlobna leta za pravin burekon kak ga dobiš v Bosni.

alan ratnik

Včeraj sprobo čočajovoga, gnes Murinoga:) odvisno ka ma što rajši, en je bole saftičen,drugi pa ma bokše testo:) gučin o sirnon...

Original burek pa izvira iz Južne Amerike, natančneje Čile:) samo ka se načik pravi kak na balkani oz. prinas, keri so pa vseeno dobri v teh jedeh:)

dupont

larifari.sigurno obstaja na vsakon kontinenti vsaj 15 ljudstev kera delajo neka podobnoga.burek se je razvil v časi otomanskoga cesarstva in dvomin ka so tej barbari najprlej 300 lejt čakali ka kolumb odkrije ameriko.
poanta originalnoga bureka je v jufki tou je pač tip tenkoga vlečenoga testa.jufka je bila izumljena v aziji.marsige zgleda kak tortilja samo je tekstura čistak načišna.
srbi, bosanci,makedonci pa albanci so namesto zrolanoga bureka delali rajši okrogle pa trikotne.ker so fčeni peki majo tudi svoj stil delanja vlečenoga testa.turki ga naprimer več ali menje valekajo, tej naši balaši pa so vajeni vlečenja testa keromi se pravi bacanje.zemeš isti valek kak ga turek uporabla deneš testo gor pa ga mečeš. fejst zanimiva pa zakomplicejrana tehnika :D

alan ratnik

@dupont: Nejsan v navčeni za te zadeve, ampak pred slabimi 20 letami mi je en stric, keri je drugače od tan doli (beri Balkan) naredo pravi burek, in cuj razložo ka je original pač iz Čileja:)

bb bb

 haha,ja,takak de ti italijan razložo,ka so špageti iz Italije...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet

Kultura

Vse v Kultura

Forum

Vse teme

Malice

Vsi ponudniki

Mali oglasi

Vsi oglasi