MEDITACIJA ZA RAZVOJ POMURJA

|

Glede na raziskave o moči meditacije in njene vsesplošne koristi za zdravje, zdravljenje, obvladovanje stresa, ustvarjalnost, svetovni mir..ipd, predlagam, da se razvoja, ne samo Pomurja, temveč Slovenije, lotimo na pravem mestu, torej v sebi.
Dajem pobudo, da vsi ezoteriki, zdravilci in navsploh meditanti v Pomurju strnemo vrste in pričnemo z skupno meditacijo za razvoj Pomurja.
Kdor želi podpreti tovrstno gibanje naj se oglasi.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
mislec

Glede na raziskave o moči meditacije in njene vsesplošne koristi za zdravje, zdravljenje, obvladovanje stresa, ustvarjalnost, svetovni mir..ipd, predlagam, da se razvoja, ne samo Pomurja, temveč Slovenije, lotimo na pravem mestu, torej v sebi.
Dajem pobudo, da vsi ezoteriki, zdravilci in navsploh meditanti v Pomurju strnemo vrste in pričnemo z skupno meditacijo za razvoj Pomurja.
Kdor želi podpreti tovrstno gibanje naj se oglasi.

Roman Hozjan

Vijdem ka so se gnes redno vklopile meditacije za (politični) razvoj Pomurja. :-)
Ka pravita, tau šteje? Što de prle doživo moksho/nirvano? ;)

Damjan Bohar

koliko stane,da se bo prekmurje razvilo oz. koliko na osebo pospraviš v žep???

Jana Bohar

In isti uporabnik, pa ponuja "meditacijo za razvoj Pomurja", v rubriki mali oglasi podarja plačilno kartico Lioness :) San malo pogooglala, pa mi tou ne vzbuja zavupanja ...
Tou samo meni smrdi na mrežni marketing? Ali pa na neka podobnoga :)

Boltzmanovakonstanta

To Nirvano (mir vani = mir zunaj) lejko Pomurje doseze brez meditacije :)
malo vec strpnosti en do drugega pa malo vec nacionalnoga ponosa, vracanje mladih izobrazenih kadrov domov v Pomurje iz zasmrajene lublane... ,ohranjanje narave, tradicije...
17. 4 de npr. velko spiritualno gibanje cele Slovenije, ge mo vsi stopili skup. Zgleda, ka lidje majo pun kufer politike pa teh stresof, zato do rajsi sli ven v naravo...
taksnih akcij bi moglo biti vec po mojem
kdor zeli podpreti "ezotericno" akcijo, naj se mi pridruzi 17. 4. ob pucanju narave :)

Ianyth Buxom

Se totalno strinjan!
Gremo ven 17.4.! in očistimo Slovenijo, naš dom!
Najboljši in najbolj produktiven način očiščevanja svoje duše.

čriček

Mislec,pred dnevi je bil v Mariboru gospod ki je predaval o nekih stvareh ki se tičejo človeštva ,samo  nekaj obrazloži ,v kakšno sekto spadaš ,kaj želiš konkretno privabiti v ta svoj svet ,in koliko je tvoje pameti v tem projektu .Pa še nekaj ,si povabil med drugimi tudi Soboški ,politični vrh, nekateri bi morda rabili ,meditacijo ,da jim prej mine čas v službi .amen,

Profile picture for user spidi55 R L

Či pogledneš naš parlament vijdš ka vsi tan že dugo meditejrajo in v ton stanji ne vijdijo ka ide se trjston vragi.

mislec

Lepo, vsaka akcija sproži reakcijo in očitno je tudi ta rubrika. Za odgovor vsem reakcionarjem, kajti večina je bolj odreagirala, kot odgovorila, bi potreboval človek več prostora in časa, morda celo knjigo ali blog.  Lastne izkušnje in praksa mnogih drugih vem, da je vso nerazumevanje, odtujenost, nasilje, pomanjkanje ipd, odsev naše zavesti, meditacija pa zavest prebuja. 
Prebujena zavest se ne gre politike, ji ni mar če kaj pospravi v žep, se po principu srednje poti raje preživlja z mrežnim marketingom, kot se da izkoriščati lakomnim delodajalcem.
Duhoven(prebujen) človek tudi ni član religije, še manj sekte, skrbi za okolje in seveda tudi za pucanje duše, saj le z čistimi mislimi, ki jih doseže skozi meditacijo, lahko širi svetlobo v okolico.
Upam, da se bo oglasil tudi kakšen somišljenik in bralec Oshoja, Krišnamurtija, Antony de Mella..., da bo ta debata zajadrala v pravo smer.

Roman Hozjan

Eee, nak, no go.
Sam izbiram literaturo bolj intuitivno in sezonsko.
Sicer pa si bolj ali manj pomensko zgrešil z besedico reakcionar.

Roman Hozjan

No, ja kakor se vzame; mogoče - povej kaj si točno mislil povedati z besedico reakcinaren.
Meditacija? Budistična/hindujska smer?

mislec

Mislim na meditacijo kot na stanje zavesti ,skozi katero vidimo in zaznavamo dogajanja neposredno in jasno, tehnika meditiranja pa vsakemu posamezniku morda odgovarja drugačna.
Besedico reakcionaren sem morda zgrešil, ali pa ne. Uporabil se jo prav zato, ker vsi prevečkrat naučeno ali pogojeno reagiramo, brez, da bi preverili ozadje informacije, dogajanja ali namena. 
 Zato  tudi vabim k čimpogostejšem vstopanju v stanje meditacije, da se osvobodimo verižnih reakcij negativnih misli, čustev in posledično reakcij-dejanj.
Obrni obraz k soncu in sence padejo zateboj! Lep dan vsem.

Roman Hozjan

Besedico reakcionaren sem morda zgrešil, ali pa ne. Uporabil se jo prav zato, ker vsi prevečkrat naučeno ali pogojeno reagiramo, brez, da bi preverili ozadje informacije, dogajanja ali namena.
Jah, jaz tudi poskušam in se trudim, da bi nehal ravnati in reagirati predvsem impulzivno. Zato pa rabim več informacij, da si ustvarim mnenje o načinu in preferiranju učenja/izvajanja meditacije. Tak, da mi še zdaj ni točno jasno za kakšne tehnike se gre: atman-sebstvo ali anatman/nesebstvo. Prej bi rekel, da hindujska, ker si podal željo s ciljem. Ali?

mislec

Marduk, ne filozofirajva raje. Velike in pomembne stvari so zmeraj sila preproste, izrazoslovje pa vse zakomplicira.
Meditirati ali ne, glavno, da človek zazna smer vetra, ki ga ponese v notranji mir, radost in ljubezen.

mislec

Evo toliko o zainteresiranosti za resnični razvoj, ki definitivno izvira od znotraj in skozi meditacijo. Mislim na to, da na to tematiko nihče niti trzne ne.
Čao!

mislec

Pa poglejmo, če bo, po pol leta in po tisoč klikih, kaj bolj zanimiva debata na temo meditacije, ezoterike in osebne rasti?
Glede na številne delavnice v našem okolju in glede na obrabljene knjige v knjižnici, ta tema ni tako nezanimiva, kot se zdi.
Obrni obraz k soncu in sence padejo za tabo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet