Med - kje?
Odpiram to temo, ker me zanima kje naj kupim med oz. koga priporočate. Po najnovejših raziskavah, ki kažejo na to, da je medu primešana večja količina sladkorja, sem se odločila, da ga ne bom (več) kupovala v trgovini (pa še Medex-u ni za zaupati). Če ga kupim pri čebelarju, kako naj vem, da tudi tam ni primešani sladkor? Hvala za odgovore :)
Komentarji
Jaz poznam enega čebelarja v vaših koncih, za katerega vem, da ima res med in ne sam cuker. Če hočeš, ti pošljem podatke na ZS.
ne komplicejraj. mij mamo čebelarstvo v familiji. nemamo pa čebelarske kleti, prodaje, kontrole kvalitete tak ka se falabogi ne jebemo s prepametnimi strankami.
glej či si ti takša moderna emancipejrana ženska kera zna pametovati za takše malenkosti, si pelaj tej inštitut za raziskave sebof do sakoga čebelara. ovak pa se cuker čuti po žmaji že či daš na kilo meda dve čajni žlički cukra gor se čuti. folk seveda toga ne vej ker itak nema razdelanoga okusa. do zaj van je fseeno bilou zaj pa ka so dejansko medexi dokazali ka fila navaden granulejrani cuker poleg, ste pa fsi überpametni.
cuker v medi je nič nej slaboga nema pa distikntivnoga okusa več. granulejrani cuker je identičen fruktoznin monosaharidon kak so v medi, s ten ka je brez "medenoga" okusa. pocukrani med je nej "pokvarjeni". pa tudi lidje ne znajo ceniti meda, večina vas tak ali tak žre cvetlični med al pa akacijo, keriva sta najniže na lestvici kvalitete.
idi enkrat v eno čebelarsko bouto boš vidla ka čebelari na avtoskij prikolicaj cuker vozijo v 50 kilskij žaklaj. joj! kriminal!
PA KA SE RAZBURJAŠ, ŽENSKA JE SAMO PITALA ZA INFORMACIJO, ČE BE VI MELE TAK DOBER MED PA NJBAUKŠE MED BE GA PO MOJE ODAVALE NEJ PA ZA HOBE MELE ZATAU NE BLUZE ČE NEŠČE NEKA PITA OČITNO PA TI ZNAŠ KAK IDE ZAVAJATE STRANKE KA TAU DELAŠ ALE KAK TAU SE ZNAŠ?
glej primitivec, en potrošnik nede drislavoga srati fčiu. či je pa tej potrošnik že tak fejst čeden kak ste eni tu gor, te pa spektometre v rokej pa ite sami analizejrat med za dodatnimi izotopnimi signaturami.
@dupont - hočem MED ne pa sladkor z okusom medu. Vem kakšen okus ima čisti med, ker ga je prideloval stric, ampak se je prenehal s tem baviti že par let nazaj. Če pa plačam 6 - 7 evrov za liter medu, pa pričakujem kvalitetnega, ne pa sladkor. Če ne bi hotela medu, bi lahko kupila sladkor v trgovini za petino te cene.
Bušinoski iz Murske Sobote
DUPONT pa se stvarno kmet od kmeta pa ka odgovarjaš če se *žaljiva vsebina je bila odstranjena* pa valda lejko ženska pita, pa ma čista praf
dupont, ti si enostavno nej za delo s strankami.
www.slovenskimed.si/Si/iskanje.php
človek tak dostikaj zvedi če malo spremljaš stvari, to ka čebelari domnevno dodajajo sladkor v medj, ja to že desetletja in zato takšni čebelari niti nejso v čebelarskom društvi ker se bojijo posledic, no pa gnezden je bole moderno dodajanje čiste fruktoze ki ne kristalizera.So dobri čebelari v regiji in te majo tuj registrerano svojo dejavnost , ostali so troti , ne čebelari , ker so podvrženi goljufijan z mešanjem dodatkov v med.
Moj oče je čebelar in prodajamo domači (naraven) med!
Kontakt PM
dupont je dobro povedal. Malo sicer na grd način ale naj bo... To je zaj pa nekši medijski buuum glede tega medu in vsi nekaj komplicerajo. Prlej se je nišče nej okrog toga sekero.
Ma pa seveda tudi HarÅ Kiti prav. Če že plačaš takšo ceno, moreš za to ceno dobiti tudi kvalitetno in pristno blago.
Če bi vse tak enostavno bilo bi, lejko kravam tuj polagali silažo pa notri zmešano umetno UREO ka bi krave bole dojile,pa telcom bi tuj lejko polagali kokošji gnoj ka bi prišparali pri krmi, pujcekom bi lejko davali čisto mleko pa hormone ka bi hitreje rasli, ka za piceke sploj ne gučim ka jim vse davlejo ka v 4 kednih zrastejo za zakol, pa razmimo eno, brez včel nede niti meda , pa če so že une takšne pridne delavke ka med pridelajo, zakoj jim te kvariti pridelek ,naravno je naravno , cuker pa je itak vseposedi še v mesi in ostalih izdelkih.Pravi čebelar jim pozimi postreže z sladkorjem ker brez tega zimo nebi preživele MED PA NAJ BO NARAVEN .
Brez čebel ne samo da ne bo medu, ampak bo v pribl. štirih letih izginilo vso življenje na Zemlji. Tako je rekel Einstein, pa tudi večina znanstvenikov se strinja.
"If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man."
Ampak med je zdrav, sladkor pa ni. Zato bi rajši med kot pa sladkor z medom.
Hvala za odgovore, tudi na zs.
Če bi gospodična hotela sladkor, bi stopila v Spar in ga kupila par kil. Ker bi pa rada med, je pa prav, da zahteva med in ne sladkor, saj je med nekoliko dražji od običajnega sladkorja.
Odpiram to temo, ker me zanima kje naj kupim med oz. koga priporočate. Po najnovejših raziskavah, ki kažejo na to, da je medu primešana večja količina sladkorja, sem se odločila, da ga ne bom (več) kupovala v trgovini (pa še Medex-u ni za zaupati). Če ga kupim pri čebelarju, kako naj vem, da tudi tam ni primešani sladkor? Hvala za odgovore :)