Kateri nizkocenovni DLP projektor?

|

Pozdrav vsem!

Zanima me, če ima kdo izkušnje ali si sam lasti nizkocenovni DLP projektor tam nekje do max. 600€? Zanimajo me vaše izkušnje, graje in pohvale. Izpostavite lahko konkreten model. Sam sem gledal znamke Epson, Sanyo in Optoma. Slednja za zelo malo denarja ponuja ogromno.

Primarno bi se uporabljal za gledanje filmov in ne prezentacije. Zato ni potrebe po neki vrtoglavi resoluciji.

Lep dan,
Matjaž

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Abbey Dawn

Pozdrav vsem!

Zanima me, če ima kdo izkušnje ali si sam lasti nizkocenovni DLP projektor tam nekje do max. 600€? Zanimajo me vaše izkušnje, graje in pohvale. Izpostavite lahko konkreten model. Sam sem gledal znamke Epson, Sanyo in Optoma. Slednja za zelo malo denarja ponuja ogromno.

Primarno bi se uporabljal za gledanje filmov in ne prezentacije. Zato ni potrebe po neki vrtoglavi resoluciji.

Lep dan,
Matjaž

dario prasl

ja, samo 800x600 de ti malo premalo za filme, preveč je pikčasta slika.
Gledaj, ka de čim več ur žarnica držala (magari v ECO), pa ka de tihi (razen če maš močen surround), vaček pa pomoje tak nega nekšne velke razlike.
Kvalitete slike tak ne dobiš, glavno pa ka je slika lejko feeeejst velka:) kar je pa kul, pa na kvaliteto slike hitro pozabiš.

Abbey Dawn

Recimo gledo san tude toga.
http://www.mimovrste.com/artikel/1460065224/projektor-optoma-es522

Zelo pocejni gledej na zmogljivosti. Preračuno san ka če vsak dan gledaš 2 vri dugi film, žarnica držij dobra 4 lejta (3000 ur) v polni svetilnosti. Z interpolacijo omogoča fajne wide resolucije. Gledej na vse teste pa YouTube review-e najbolj pohvaljen projektor v tem cenovnem razredu. Tudi garancija na barve je kar 5 let kar je ogromno.
Bi znau kdo s prve rokej povedati o ton modeli?

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Acer H5350
16:9, HD, sorazmerno tihi dokejč je nej pretoplo v sobi: 499€ žarnica košta 82€

Glede življenske dobe žarnice pa je bole obečanje-ludon radovanje. Moj stari philips je meo deklarejrano 6000 ur, pa so žarnice zdržale 2300,650,950 ur...

čriček

Ali je vseeno nej bokše kupiti velki LED  televizor naprimer Samsung ,sem prepričan ka je vse skupaj bole kvalitetno ,z več garancije.

Abbey Dawn

Neven čriček nebi se glij strinjo. Fora je ka je skoraj najcenejši LED televizor 2000€, če glij najmenšoga ne zemeš. Se pa strinjan ka je Samsung v samon vrhi po kvaliteti LED televizorov. Še vedno pa noben LED televizor po velikosti slike ne prevaga projektora. DLP projektori so praf namenjeni filmon in živin barvan in so dosti bokši od LCD projektorov. Mi je pa rejsan brez veze davati več kak 600€ za tou, ker v bistvi so pri dražjih modelih v glavnon razlike v ločljivosti, svetilnosti in še kaj bi se najšlo. Samo tou ka tej cenejši projektori ponujajo je nej nič slabše pa še nadomestne žarnice so poceni, sploj za DLP tehnologijo.

http://www.youtube.com/watch?v=JegfuBpqN5I&feature=related
Primer pri dnevni svetlobi in ponoči. Izjemna svetilnost in  super resolucija. Drugače pa fala za predloge, predvsem tisto ka je v tujini 140€ ceneje (=

Bom še malo pogledal in razmislil.

čriček

Kvaliteta  pri DLP z velikostjo slike pada ,seveda je to zelo fajn viditi ka je velko ,samo povem ti nekaj ka sam pri enom kolegi gledo to projekcijo ,pa je mel nekši zelo dragi model ,pa je pravo ka je vse ka neje posneto v HD tehniki ,nej vredno gledati ,torej starejše filme sploj nej ,in te je dal gor dva filma ,enoga starejšoga in te HD ,pa je rejsan neverjetna razlika,pa kontrast je izjemen na HD ,na ostalem pa se pojavlja efekt ,mavrice ,in to je najslabše.

Daniel Nemec

LED televizor?? ka je pa te tü načik od navadnoga  LCD televizora...?!? tip osvetlitve... BV
še skous pa gledate v navadno TFT matriko ... druga zgodba de OLED.
Za filme je  plazma idealna. Zakoj??? 1500 ANSI lumnov, 0.001ms reakcijskoga časa, 2.000.000:1 dinamičnoga kontrasta...

Abbey Dawn

Nej san nič spremljo Gorichanec ampak mislim ke je LED pri Samsungi nej samo osvetlitev temeč tudi matrika sestavlena z LED diod ali? OLED je pa pač Sonyjova različica toga. V glavnon neven nej san se poglablo. Pri leptopaj znan ka je fora LED-a samo osvetlitev ja, ker pripomore k znatno menšo porabi.

Čriček: Saj znan ka nemreš glij filmov z VHS kaset gledati v neven kakše kvaliteti. Ampak DivX-i bi pa mogli fajn zlgednoti kelko man ge izkušenj. Poleg toga znan ka se kvaliteta menša z velikostjo slike (večji piksel) samo tude ne sediš 2 metra vkraj kak pr televiziji na primer.

čriček

žaže--glih pri teh nižjecenovnih DLP projektorih je žarnia telko slabša ,kak tudi sama komponenta ,to je projektor,oz .celi projektor je telko menje zmogljivi .to je isto kak pri dvd predvajalnikih če je tisti za b25 eur. ali za 80 eur  je razlika v sami zasnovi in kvaliteti delov  ,v dražjih je sigurno bokši optični del ,lensa, .in vsi drugi deli .

Abbey Dawn

Čriček dodal bi še analogijo gledej cejn. Delno se strinjan s tebof. (=
Man HP-jof prenosnik. Nekoč davno je bil HP no1 firma. Man tiskalnik ka je star že 12 let pa še vedno dela. Po drugi strani man pa slabi dvej leti star leptop, ki je tude HP-jov in je crknilo že malo morje stvari, še sreča pod garancijo. 1x matična, 2x disk, 1x heatpipe hlajenje. In pri vsem tem se ne strinjan, ka je dražje nujno bokše. Vse je nej v firmi pa v ceni.

Prepričo mo se na lastne očij, probo pa primerjo, zatou pa tu pijtan. Znan ka so dražji projektori po zasnovi čista isti kak cenejši. Majo kakšo tehnologijo več, večjo svetilnost in resolucijo. Ampak ta Optoma, ka san jo izpostavo ma pri dnevni svetlobi jasno sliko, v kmici pa kristalno. Tudi barve so izredno žive. Možno resan ka so leče nej tak kvalitetne, tou se strinjan, ampak če malo pogledneš kakše teste pa videoposnetke na teh projektorih ne vidin nikših mavric pa problemov (=

čriček

Ponudba je cenovno dobra ,samo malo vseeno daj na bokšo ,oz .znano znamko ,tak mi je kolega glih malo prej pravo ,glih v žarnicah je največji problem ,to ka piše ka zdrži telko pa telko ur je samo približno točno .Nej je vseeno če kupiš 3 žarnice letno ,ali pa na 2 leti eno .No telko z moje strani .

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Glede televizije: kelko košta z nekaj prejk 3 metre diagonale slike?
Glede kvalitete HD napram VHS je definitivno gromozanska razlika. Saj si pa nihče ne küjpi Ferrarija zato ka de se vozo v iz lendavske v Spar po žemljice - bar ges si ga nebi
Obstajajo video projektorji keri kar dobro predelajo signale nižje kvalitete ter jih prikažejo kelko se le da dobro. Še zmeraj velja kelko penez telko muzike

Daniel Nemec

dober  full HD projektor košta okoli 4000€....  plazma diagonale 1.5m pa 1400€... verjetno nišče ne gleda HD vsebin na 3 meterski diagonali... :P ale?!?
Roko na srce... što pa nüca 3metre diagonale?? po drugi strani pa... dati sakši 2000ur, 200€ za novo žarnico...?!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet