Iščen recept za langaš
Ma što kakši dober recept za langaš? Se priporoučan :) Fala!
Komentarji
google
pa ka se neus mantral
www.kulinarika.net/recepti/2233/ostale-jedi/langosi/
če še nimaš recepta mi piši na ZS
lp
GOTHA, googlati tüj ges znan. Ampak saksi recept ma kakse lokalne/domace fore, zato pa spitavlen na prekmurskon forumi, ge mogoce je sto, ka to dejansko po kakson domacon recepti dela.
Evo recept za dober langaš:
50 dag gladke moke
25 dag kuhanega krompirja /jaz ga skuham kot za pire, ga zmečkam in dam k moki/
3 dcl mlačne vode
kvas
Nekaj mlačne vode, žličko moke, žličko sladkorja in kvas zmešaš in pustiš da vzhaja. K moki daš sol, dober ščepec, kuhan krompir in vzhajan kvas ter to omesiš. Pustiš vzhajati. Vzhajano testo omesiš, narediš z veliko žlico 8 kupčkov, ki jih polagaš na leseno desko. Te kupčke pustiš spet vzhajat, posebej pa ogreješ olje v posodi, kjer jih boš cvrla. Vsak kupček vzameš v roke, ga razvlečeš in daš v vroče olje. Spečeš na eni in drugi strani, vzameš ven, s papirnato brisačo popivnaš odvečno maščobo, natreš s česnom in langaš je gotov.
Dober tek!
Najbokse langase majo pri gostilji Gaj. Probajte ne bo vam zal.
evo eto maš enoga dobroga::1 kg moke,2 jogurta,1 digo kvas,1 pecilni,sol,
3dl mleka,2 jajci to omesiš in cvreš.
Jaz ga delam kot Strelka, vendar sestavine dajem po občutku. Joj ste mi pa sedaj naredili lüšte.
ocitno ne, ker te bi znal ka mores iskate...langos je tradicionalna madzarska jed, pa najboukse ka isces madzarske recepte...ali verjetno ne znas madzarske, zato najboukse ka isces angleske
www.squidoo.com/langos
so pa recepti od madzarov
... Ti znas stete? Znas ka pomene domace recept? Prekmurski domaci po moznosti?
eh ne bluzi ka domacega prekmurskega ni, ker to ni prekmurska jed...ce pa smo pri ton, so pa prekmurski recepti tudi s svojimi domacimi/lokalnimi forami....
... v stili garaća, pa kaj se delas budalo na mene Gotha? Ce si ges stvorin svoj recept, ka je nacisnji od "standardnoga" za pecenoga piceka je to pac moj domace recept, cigli je picek nej prekmurska jed tradicionalna.
Najbokšoga san jo na Balatoni lani... humm... ali je pa tan tista lakota za to kriva bila :D
ti se delas budalo sam iz sebe. hahaha
@Gotha boj malo bole specifična ... ka san en čas brodo s ken san si to zaslužo :)
Pizza Mexicana je meksikanska pica?
tzizek, mislin, ka je mene mislila xD
tzizek - nej ti
Voda ali mleko?
Ma što kakši dober recept za langaš? Se priporoučan :) Fala!