Hujšanje
Zanima me kako lahko shujšaš ne da bi hodil kam na terapije ( fitnese telovadbe itd,,,) poznam besedo MANJ ŽRI , zdravo prehrano poznam ampak na splošno me zanima kako lahko shujšaš .
Komentarji
Brez švicanja ne čakaj nič pametnega. Če ne boš jedla, boš se zgolj posušila.
pravi je komentejro to temo
ŠPEJ :))
+1
rebeka1, brez trdega dela (in primerne prehrane) ni hujsanja. Pika. Hiranje raje prepusti profesionalkam (beri anoreksicnim manekenkam). :)
www.fit-body.si/2010/10/06/zakaj-ne-morem-shujsati/
Pa veliko uspehov ti zelim!
Maščobo rastopiš samo z delom, brez dela ,pa ni jela. Če nisi požrešna in ne poješ vsega kar postavijo pred tebe , potem si na dobri poti da shujšaš, če pa drugo ne razmišljaš kot na hrano , potem si obsojena na debelost.Kakšno hujšanje, jej normalno, več zelenjave sadja, in zrak ,sprehodi , ljubezen , in še enkrat, ogibaj se ogledala in izložbenih oken, oz vsega kjer se vidiš.
Shujšaš lejko gli z gestijon, če pa je še kakšna rekrakracija polek pa še telko hitreje. Gnešnji problem pri prehrani je ka na obrok zaužijemo 2x ali 3x preveč kak pa nucamo (tude v gostilnaj), temu se pravi prenajedanje, zato za kosilo npr. moreš pogesti meso v velikosti škatlice za karte ter pest priloge. Zelenjave bi na den mogli pogesti najmenje 500g. Zajtrk je fejst pomemben glede hujšanja (mora vsebovati 30% dnevnega vnosa hranil), ter redni obroki, ker či kakšnoga ven spistiš telo to nači zame in pri naslednjem obroku vse kalorije lepo shrani v rezervo (v špej) za takšne primere, zato ni dobro hujšati brez hrane, pa še prebavila fejst trpijo. Zato jej najmanj 5x na dan na 3 ure, jej male obroke, če si ženska moreš zaužiti najmenje 2200 kcal na dan (1500 kcal/dan telo rabi samo za normalno delovanje), zato si malo prepračunaj, pa malo poglej kolko kcal vsebujejo katera živila, pa te jih v takšnon razmerji jej 5x na dan. + gibanje , ka ti pa še dodatno malo poveča potrebo po kalorijah.
Odgovor na to temo:
NIKOLI NE SMEŠ NEHAT JEST! :)
Najprej se moraš vprašat:
-zakaj hočeš shujšat,a si res pretežka in koliko,izračunaj si idealna telesna teža
-Koliko si težka,velika?Najprej si moraš izračunat koliko kalorij potrebuje tvoje telo za vzdrževanje bazalnega metabolizma.
-Kaj počneš v življenju (služba,šport,sprehajanje,...) da izveš na osnovi česa tvoje telo porablja energijo (a je to fizično delo,a je pisarniško delo,ali je delo kjer veliko hodiš-trgovski centri)
-z ogromno izračunic,ki jih najdeš že na netu,kako se nakopiči maščoba v telesu,če ne porabiš energijo,se spustiš na prehrano,ker če ti ješ in ne kuriš energijo se ti vse rezervira po domače v riti,bokih,nogah rokah,...
-ko dobiš izračun koliko kalorij tvoje telo rabi na dan in koliko jih pravzaprav ti porabiš z opravljanjem vsakodnevnih stvari,si začneš sestavljat obroke,namreč vsa živila(mleko,skuta,ribe,jajca,sladkor,kava,čokolada,sladoled,sadni sokovi,voda,sir,pašteta,suha salama,klobase,čips,smoki,in še in še in še ogromno ostalega kaj užijemo ima že vsepovsod napisano koliko maščob,OH,beljakovin,kalorij vsebujejo.Vse je izračunano na 100 ml tekočine ali pa 100 g,nato pa naprimer če rada piješ mleko 3,5 maščob,lahko zamenjaš z 2,8 ali pa 1,6,če pa ti mleko z manj maščobami ni vredu zaradi okusa,pa pij 3,5 ampak namesto 2 dcl zmanjšaj npr 1,8 dcl,enako je z kruhomizračunaš da en kos kruha ima nekje med 80 in 100 g ,pa si ga probaš narezat da ima 70 g in tako z sirom,in sadnimi sokovi,in bla bla z vsem ostalim.
-Moraš pa tud vedet,da je tako kot ostale snovi,tudi maščoba ZELO POMEMBEN DEL HRANE ,vsaka celica je sestavljena iz maščobe,v maščobi se topijo določeni vitamini,itd!!Itd....vse na hitro laično povedano...a še vedno premalo iz moje strani.
Drugače pa vseen priporočam gibanje,ni treba biti športnik,več gibanja zaradi krepitev imunskega sistema,kardio sistema,psihičnega počutja,predihavanja...če lahko greš peš v trgovino pejt,pa tud če je 20 minut hoje,vseen pa poskusi z gibanjem in gibanjem...
Zdaj pa veselo na delo in hit brskat po netu.res da ti vse skupaj vzelo ogromno časa,a po 3 mesecih boš lahko svetovala drugim... :)
Aja...pa še to: tudi vode je treba popit vsaj 3 litre na dan... :)
RobertoOwen... fajn si to na hitro za laike razložo.. dodal bi še edino ka naj si še pogledne prehrano glede na krvno skupino kera prebavi bole ustreza
Popi to pa je res,sam to je bolj za vegetarijance,ker človek z krvno skupino 0 sploh nebi smel biti vegeterijanec ker so nekako laično jedci rdečega mesa...in po domače lahk občutimo živčnost,nemirnost,razdražljivost in zato je za krvno skupino 0 rdeče meso zaželjeno...saj skozi revolucijo človeštva so z spreminjanjem hrane nastale osatle krvne skupine...dobro si je kake dokumentarce o tem pogledat...
Aja glede prehrane čez dan mi je full tisti pregovor lep,ki nekako gre: zjutraj jej kot kralj,opoldne kot gospodar zvečer pa kot berač....nekaj takega je.
Se opravičujem če sem kje kiksno... :D
Slavko Šebjan
ponavadi po hujšanju pridejo kilogrami nazaj in še kaj zraven
Pametno jest in migat, druge ni.
Jaz do poroda nisem imela težav s tem, da bi morala hujšati, zdaj pa morem kar malo paziti kaj jem, predvsem pa koliko se gibam. Sem sprobavala z ločevalnimi dietami in podobno, pa ni bilo nekega učinka oziroma je bil kratkotrajen. Ugotovila sem da mi pa najbolj pomaga gibanje. Vsak teden prekolesarim kakšnih 20 kilometrov, ko utegnem grem tečt po kanalu, poleti pa precej rolam.
Moj predlog je torej podoben kot ti ostali priporočajo. Malo si uredi prehrano, predvsem pa se čimveč gibaj. Ni treba, da hodiš na fitnes in podobno, dovolj je že, če greš vsak dan na enourni sprehod, se v službo ne voziš z avtom, občasno zajahaš kolo in podbno
Zakaj pa pridejo po hujšanju kilogrami nazaj???Zaradi prenažiranja,nekontroliranje hrane.To je v glavi,če se odpoveš normalnemu prehranjevanju itak da boš se zredil isto je če se odpoveš hrani pa shujšaš ko nor...tko da o tem da po hujšanju pridejo kilogrami nazaj je en larifari,negativno razmišljanje posameznika... :D:D:D:D
Drugače pa je pri pridobivanju mišic!!!!Mišica je težja od špeha!!!!In če si bodybilder itak da boš težek na tehnici,ampak a je to debelost?Ne ni.Zato pa je tudi indeks telesne maščobe,ki ti pove koliko preveč špeha maš!
Kako pa prideš do tega indeksa?
Pa čim več probiotikov za dobro prebavo (naj so naravni; izogibaj se sadnih jogurtov).
Krasna zadeva je tudi zeleni čaj!
Vači pa ... MIGAJ, MIGAJ, MIGAJ, MIGAJ! (Kakšna aerobika ti je super zadeva za začetek.)
Jogurtov se ni treba izogibat...saj so tud dobri za prebavo,ampak moraš spet gledat,da če ješ jogurt,pol zraven še poješ kos črnega kruha.Drugače pa bi mogoče pojedel polnozrnato štruco z sirom in zelenjavo.Take dnevene jedilnike narediš...
Jajce je tudi osnovno živilo,najprej je bilo rečeno da je vsak dan dobro jajce jest,pol je prišlo da je priporočljivo le 2/3 jajca na teden,no zdaj je spet priporočljivo eno jajce na dan,seveda rumenjak odstraniš,rumenjak bi naj bil priporočljiv 2 krat na teden,nisem na tekočem kaka priporočila so sedaj glede rumenjaka,a beljak je še vedno najboljše naravno hranilo... :)
Za Tinko: indeks telesne maščobe si lahko,kot na vseh internetnih strani,tudi npr tule lahko izračunaš:
www.hujsanje.net/osebnitrener/indeks-telesne-mase-itm
Rebeka1, poleg predhodnih nasvetov o prehrani, ti sam svetujem še tek v naravi (po fazanariji, po kanalu, ...). Najprej na kratke razdalje (1km - 3 km), potem ko ti to gre, povečaš na 5 km.
Tempo teka 6 minut / kilometer, če si povsem iz forme lahko tudi počasneje. Nekje 3 x - 4 x na teden bo dovolj. S takim tekom se ti najlepše porabljajo maščobe, nove se ti pa ne nalagaje več.
RobertoOwen, ti si to napisal tako, da človeka mine hujšati. Meni je osebni trener razlagal drugače, bolj enostavno. Sicer mi je pravtako rekel, da mi lahko začne z računicami in ne vem kaj, sam pravi, da nima smisla. Te računice so samo za tiste, ki imajo res hude hude težave s hujšanjem in je treba že vključiti psihologa in še kakega strokovnjaka.
Kolegica je pri tem trenerju shujšala po programu v fitnesu in jedilniku, ki je bil dokaj enostaven in ne pretirano strog, brez kalkulacij kalorij in tehtanja obrokov, približno 0.5 do 1.0 kg na teden. Je pa res, da je hujšala samo maščobo očitno, kar ji je dokazoval z meritvami. Je bila fula zadovoljna. Z enostavnimi nasveti še danes, leto in pol pozneje drži neko svojo idealno težo, kar ji prej ni uspevalo.
Aja, pa indeks telesne maščobe ne obstaja, je le indeks telesne mase. In pa prav ta ti praktično ne pove dosti, kot praviš, če gleda bodybuilder po tem indeksu mu zadeba ne štima, ker bi imel zelo visok ITM in bi potem takem nekdo rekel, da je debel, čeprav ima mogoče v tistem trenutku le 2-3% maščobe, torej tako malo, da je že skoraj težko za vsakodnevne telesne funkcije.
Glede jogurta, se ti ga ni treba izogibati, je pa res, da vsebujejo kar veliko sladkorja ponavadi. In prav sladkorja se je treba izogibati in ne toliko maščobe. Ker ljudje kupujejo jogurte in gledajo, da gor piše 0.1% maščobe, medtem ko potem vidiš, da ta isti jogurt vsebuje kar nekaj sladkorja. Sladkor gre direkt v kri in se pretvarja v energijo. Ker je takoj ne porabiš se pač naloži v obliki maščobe v telesu.
Glej gipsy,brez zamere,jaz sem to na kratko in laično povedal,pa še to kar sem prej napisal je 2 % kar bi še moral.tolk sem napisal da punca sploh vidi kje začet.drugače pa časi se spreminjajo,večina wellness centrov in fitnes centrov imajo že merilne naprave ki ti izmerijo prav indeks telesne maščobe.Mal pobrskaj po netu indeks telesne maščobe.To pa da rabiš in kdaj rabiš psihologa pri hujšanju pa vsi vemo,da se to dogaja pri puncah z bulemijo ali pa anoreksijo in so težke 32 kg pa pravijo in iščejo pomoč kljub silnemu bruhanju da želijo shujšat.Pa marca,aprila in maja se vse ženske kr naenkrat imajo debele in ne jejo,da jim bodo kopalke prav.Vse je v glavi.Hujšanje pod zdravniško kolntrolo pa je tud sam za tiste v glavi,pravzaprav pa od zdravnika dobiš napotnico za dietetika.
Kot bom še enkrat rekel vse je v glavi,to je tko kot da bi jaz plačal nekega človeka,da bi šel z mano ko kupujem avto,ali pa poklicnega plavalca naj gre z mano na morje da se ne utopim,nekateri najemajo fitnes trenerje tud zato da jim dajejo neko spodbudo,čeprav so že zadost samostojni in vejo pravilno izvajanje vaj,ali pa bi vsak dan kuharja najemal da mi pride kosilo skuhat,..................................................
Ljudje si lahko sami kupimo avto,lahko se sami naučimo plavat,kuhat,.................
Pa ne morem jaz dat osebi ki ima ki ima 80 kg enak jedilnik tudi osebi ki ima 130 kg!To pa večino ljudi dela.Zato pa ali se boš sam vred vzel,si sestavil jedilnik glede na svojo telesno težo in spremljal svoje dogajanje,ali pa boš zato šel do zdravnika ki te bo napotil k dietetiku.In pol se zgodi da lahko postaneš odvisen od pomoči.A ni boljš da se sam naučiš kot pa da strokovno pomoč rabiš.Dietetik ti ne bvo povedal koliko kalorij in koliko ostalih stvari vsebuje tvoj obrok.Če pa sam hočeš pa se boš naučil in bolj stvari dojel in razumel.
Se pa ne strinjam z tvojo izjavo glede računic,da so samo za tiste ki imajo hude težave,vsakemu pravzaprav prav pridejo.Vsaj vidiš na čem si,to je tako kot da bi rekel,da so tehnice za ljudi,ki imajo hude težave!Ne,vsakemu prav pride,da kontrolira svojo težo,
Drugače pa lahko o tem debatiramo in debatiramo in bo vsak svoje mnenje govoru in bla bla bla...vsi ki se na to spoznamo pa bomo imeli 70 % prav. :)
Za razmislek ti tud povem primer enega prijatelja,visok je bil nekje 177cm imel je 56 kg,najel fitnes trenerja ker je hotel bit bodybilder,ko ga je trener stehtal in izračunal mu je rekel,da bosta najprej delala na njegovi teži,na začetku sta imela lahke vaje in ga je želel počas redit do 80 kg,stem da mu je vsak teden glede na težo kalorično spreminjal obroke.Rekel mu je da bo z svojimi rezultati in cilji žal moral malo počakati,da se lahko zavleče do njegovih željenih sanj in rezultatov tudi do 6 mesecev.prijatelj mu je rekel,da njemu ni do zajebavanja,pa kaj se gre,pa mu je rekel,prav pa sam jej,na hit se zredi nedaj bože da strije fašeš,al pa da si holesterol dvigneš,srce uničuješ,pritisk dvigneš,....Tud to je na kratko da me neboš spet dobesedno vzel.Jaz nisem mogel verjet kaj slišim.Ampak to je za mene tapravi fitnes trener.
Lahko sam kupiš avto,lahko se naučiš plavat,lahko se marsikaj sam naučiš...
Aja glede sladkorja,pa sladkor telo tudi rabi in kot sem rekel na vse svoje izračune in obroke in ko veš koliko sladkorja na dan rabiš glede na svojo to je za vzdrževanje telesne teže 3,5g OH /kg telesne teže.pri 60kg človeku je to 210 g OH/dan Zgoraj si napisal koliko sladkorja ima jogurt.Ne mi rečt da jogurt ima okrog 200 g.Če si sestavljaš jedilnike pol veš da če je v kakem dnevu jogurt noter pol paziš da tisti dan nimaš še ostalih hranil ki vsebujejo dost OH.Zato si pa računaš in tu so spet računice in kaj a bom spet slišal da so računice za ljudi ki imajo hude težave???Ne niso.Zanimivo pa je to da če bi naj jogurt imel fullll sladkorja zakaj se pol priporoča bolj za malico?
Drugače pa men ni tu do kreganja nekega.Lahk bi bil flegma pa pametnjakovič pa punci že prej rekel pejt v šolo za dietetika pa daj 3000 evrov na letnik.Sam na kratko sem ji povedal in ji kot otrok s prstom pokazat glej tam je to,tam je tisto.Če pa se ji ne bo dalo,pa bo šla zdravniku,ta pa bo glede na njeno telesno težo videl res mora shujšat,al pa je sam v glavi debelost in bo poskusil z napotitvijo k psihiatru preprečit,da se nebi razvila bulemija ali pa anoreksija... ;)
Lahko bi pa tud ti ji še bolj podrobno napisal,če si imel trenerja.
Nisem jaz imel trenerja, poznam ga, bla pa je kolegica pri njem programu.
Prej sem mu posredoval link do te teme in je samo odgovoril tako: "Še en internetni znalac!" Pač, tip je diplomirani kondicijski trener in mu gre na jetra, ko nekdo po internetu prebira stvari in misli, da veliko ve. Pravi, da da roko v ogenj, da nimaš za sabo fakultete oziroma formalne izobrazbe iz te smeri. Mene pa prav zanima ali se moti?
Tudi jaz se ne mislim kregati, nima smisla, samo povem ti, kaj je povedal...sej dejansko ne razlagaš nekaj hudo narobe, sam
Res je, vse se lahko sami naučimo, samo eni pač nimajo časa. Očitno ga ti imaš. Veliko pa je ljudi, ki nek čas raje zabijejo za svoj biznis ali službo in v tistem času več zaslužijo kot po tem plačajo trenerja. Ali pa pač hočejo narediti stvar optimalno in ne nekaj na pol. Sicer pa te trener zraven tudi izobražuje in razlaga stvari, vsaj tako je meni stvar predstavljena...prosim še en link do indeksa telesne maščobe, ker ne najdem podobne zadeve.
Kje pa je diplomiral??koliko vem,ne obstaja višja šola za kondicijske trenerja,ampak so izpiti.Lahko me žali,da sem internetni znalac.Očitno je jezen,ker sem se sam ogromno stvari naučil in jih tudi drugim posredujem povem in so mi hvaležni,očitno je tud tip ljubosumen ker mu biznis kvarim.
Žal res nima nobene diplome,kot je tudi on nima in diplome dietetika,ker ziher ni opravljal še 3 leta dietetske šole,razen licence s katero se mi lahk pohvali,niti se nisem nikoli in nikjer hvalil da sem diplomiran v tej smeri,tako da ga lahko pomiriš,da bo celo roko obdržal.Pa tud če bi bil tako pameten,mi verjami,da bi njegova smer narasla,dieteska šola pa propadla in bi bil zelo znan kot najboljši prehranjevalec na svetu. iN kje je?Kje je njegova šola?
Zakaj se pa on ni prijavil in bi nas z svojim znanjem lahko vse prehitel in se pokazal za carja.Daj si ti in on še enkrat moje komentarje prebrat.2% sem jaz napisal in bi lahko še in še.In vsak ima svoje mnenje.Res bi pa rad videl diplomo od tega trenerja,pa tud na področju dietetike.Ker se to tko sliši kot da nekdo pri 36 letih konča šolanje.
Aj daj mi pošlji link,bom jaz enemu kolegu ko je naredil licenco za kondicijskega trenerja,zdaj je inštruktor fitnesa,študira pa dietetiko poslal,kaj bo on rekel.
Aja drugače pa da ne boš presenečen,res nimam diplome,mam pa izkušnje,naučen sem in sem v tem biznisu,kot taekwondo light kontakt,tako fitnes.Ne kot strokovni,da me ne bo spet kdo dobesedno vzel,ampak na človeški ravni.
Ker človek če hodi v fitnes ne pomeni da hoče biti bodybilder,če trenira taekwondo,še ne pomeni da hoče biti svetovni prvak,al pa prvak v KO,ampak hodi zaradi svojega zdravja, počutja in varnosti.In jaz zdaj moram 100 profesionalcev iti spraševat kaj je zame dobro??Da od vseh vzamem mnenje in graje in pozitivne stvari?Daj no...
Pošlen ge zaj link Chuck Norrise, pa mo vidle ka un pravi na to...
Sam to mi pa res ne gre iz glave internetni znalac,ah seveda,pred 12 leti smo vsi imeli internet doma in vse smo lahko vedeli.Men je full všeč to da se je ta tvoj trener rodil pameten,da je vzel dudo iz ust in je rekel:mama tolk soli,tolk šnicla tega,tolg gramov tega,...mama 10 ura malica niujno,fitnes malica,...ziher je tud kot je celo življenje imel 7 obrokov na dan.V osnovni šoli je imel prosto uro,da je imel zajtrk in malico,ko so se ostali morali učit...boga ti...tud on je bil na začetku s takim znanjem kot jaz,pa se je pol odločil da se bo nekaj več naučil in tako se je.Zdaj pa je očitno prepameten in sam sebe hvali,druge pa ve samo žalit.Pa ne mi reč da se je on s tem znanjem naučil.Pol lahko tud jaz za njega enako rečem da je internetni poznavalac,saj nekdo mu pove za eno stvar mu po mailu pošlje članek al pa mu pošlje link in glej ga zlomka prebere na netu...in reče zanimiva stvar,treba sprobat.Vsi smo internetni poznavalci.Pa to je tko ko začneš v šolo hodit pa knjigo odpreš,pa ti učitelj pove da si piflar in da sam neke knjige bereš.Daj no...S tem si dal,ne samo meni vedet,ampak marsikomu ki bo bral ta blog o hujšanju da bo nekoga drugega izbral,ali pa res profesionalnega dietetika obiskal,ker noben nima rad ljudi ki žalijo.Tko da če bo ta tvoj trener jezen,ker mu biznis propada se lahko sam tebi zahvali in sebi.
miic daj mu pošlji...sam mu tud prevedi...
Upam da ni preveč star,da bi tisti vici o njemu držali...
gipsy mi je poslal v ZSju : Tipson ne dela v Pomurju, ampak živi v Ljubljani in dela zraven redne službe v nekem fitnes centru. Tak da dvomim, da bi ji kaj pomagal.
Najprej pišeš kolk ga poznaš,pa da si mu link poslal,pa nevem kaki kvazi fore,zdaj pa praviš da dela v nekem fitnesu z neko lažno licenco,pa nekimi neobstoječimi diplomami in pol ta tip govori da sem jaz internetni znalac,pa iz tega vsega sklepam da je ta tip internetni znalac,pa da dvomiš da bi ji pomagal,...Eh daj najboljš se je na forumih pametnih delat kjer se hit izdaš.Daj mi ti ime pa priimek,pa kateri fitness je ta : neki fitnes center,njegov GSM cifro se bom jaz osebno pri njemu oglasil za nasvet pri prehranjevanju.Še prej se bom pa pozanimal o njemu na fitnes zvezi slovenije,kako mnenje imajo oni o njemu in če se mu da zaupat,pa tudi link jim bom poslal,da bodo na osnovi tvojih komentarjev videli,kako iz komentarja v komentar zgodbo obrneš.Najprej pišeš kolk ga poznaš,pa da si mu link poslal,pa nevem kaki kvazi fore,zdaj pa praviš da dela v nekem fitnesu z neko lažno licenco,pa nekimi neobstoječimi diplomami in pol ta tip govori da sem jaz internetni znalac,pa iz tega vsega sklepam da je ta tip internetni znalac,pa da dvomiš da bi ji pomagal,...Eh daj najboljš se je na forumih pametnih delat kjer se hit izdaš.Daj mi ti ime pa priimek,pa kateri fitness je ta : neki fitnes center,njegov GSM cifro se bom jaz osebno pri njemu oglasil za nasvet pri prehranjevanju.Še prej se bom pa pozanimal o njemu na fitnes zvezi slovenije,kako mnenje imajo oni o njemu in če se mu da zaupat,pa tudi link jim bom poslal,da bodo na osnovi tvojih komentarjev videli,kako iz komentarja v komentar zgodbo obrneš.
Imaš monolog? Obilo zabave želim! ;)
G@gipsy najprej se nauči lagat!
Jaz sem zadost sebi pomagal,pa tud drugim,mene vsaj nbi sram fotko pa sebe pokazat v primeru tebe in meni vsaj lagat ni treba z razliko od tebe,ti pa si že prej bil opozorjen kolk se z lažmi izdaš in da se ti ne splača lagat.!Drugače pa sem na drugih forumih o fitnesu in prehranjevanju odprl temu na ta forum,dodal slike najinih zasebnih sporočil,in določenish fitnes inštruktorjev prav zanima kdo je zta tip ko je taka skrivnost in s takim znanjem kot mu ti daješ,da izgleda kot da ima naziv : dipl.sociolog.športne znanosti (ime in priimek)dr.med.fitnes inštruktor.........da še v telefonski imenik ali pa na vizitko ne spraviš takega naziva.in s takim znanjem kot ti lažeš da ga ima,bi lahko v ZDA bil športni trener npr. Orlandu košarkaškem klubu in bi služil milijone na let.In sam nekaj ti bom povedal in to že drugič:Najprej rečeš da tipa poznaš,pol ko zahtevamo nasvete in pomoč od tega tipa ga več ne poznaš,da ga tvoja kolegica pozna,pa ga tudi ona ne pozna pol bi dala sama nasvete nam,pol pa po tem ko ti trdiš da tipa ne poznaš kar naenkrat veš kakae diplome ima in kaj počne v življenju.Sorry stari mal se zamisli ti nad sabo pa kako ima laž kratke noge in da ti laganje ne gre preveč od rok!
Monolog?Bodo tudi tule print page slike objavljenje in kaj boš pol trdil da ti tega nisi pisal?
No gipsy tvoje laganje se je spet izdalo ko si hotel drug fok nategnit da je to monolog!lLažnivc dobljen na laži!
No obilo zabave jaz zdaj tebi želim!
Še ta slika mi je nekako izpadla...
RobertoOwen, oprosti, ampak obnašaš se kak 10 lejt stara deca.
Seveda,celo ko nekdo brije norca iz mene in laže ter se skriva za lažmi.Pač se obnašam.Mal preberi njegove komentarje,pa boš videl kdo je otrok.Lp
Roberto, pomiri se, res si kot en froc.
Jaz sem že zdavnaj pozabil pa pridem prebrat novice na sobotainfo in spet vidim tvoje ZS, ki ga ti potem seveda objaviš na forumu.
Fak daj resno se pomiri ka dejansko izgledaš kak en 5-letnik, ki mu nekdo vzame liziko...
Kak dugo boš zaj še to zadevo pogrejvo?
Evo, eden izmed načinov hujšanja ...
Gledaj tekmo Barca-Real, pa de šlo ;)
Gledap tekmo,pa piješ pivo,pa je dieta... :D::D:D:D
Jah komentiramo lahko dokler lahko,brez omejitve kolk je rečeno.Ali?
Drugač pa kdo ni razumel,naj ponovi postopek,nisem jaz prvi ki sem začel nekoga žalit in nimi da me z lažmi zajebava.A je tko?Saj to vsi počnemo,na vseh forumih ljudje komentirajo dokler do zaključka ne pridejo in se lažnivci izločijo.Lp
lol ... ok ja. :)
Dobro je Roberto, zmagal si. Ker je na sobotainfo ravno tema o samomorih, pa me je malo strah, da ne boš naredil kake bedarije zaradi ene bedne teme na forumu ...
Joj gipsy ti še vedno ne znaš nehat?Kr neki iščeš in iščeš.Drugače pa ne skrbi,mi ne gre tako slabo kot tebi.Ko bom jaz taki lažnivec ratu kot ti in lagal kot ti,pol se bom zamislil in si poiskal pomoč,da res globje ne padem in naredim kako bedarijo.Vidim da veš drugim svetovat in skrbet,sam ne razumem kako lahko bolano lažniv človek pomaga ljudem,če še sam sebi ne more?Za razmislek.
RobertoOwen,RobertoOwen ali da rečemo Robert T....?Raje ne,da me ne boš tožiš.Ampak sem se moral prijavit da te zabijem!!!
Spremljam jaz tebe care,odkar si mojo bivšo punco treniro in ji možgane opral.No kaj misliš da ljudstvo ne bo izvedlo da si pri 30 letih študentek fakultete za šport?Da treniraš neke borilne veščine,organiziraš seminarje in tako služiš denar?No povej jim od kod ti bajta pa avto ti študentek?In ti praviš da drugi lažejo?Raje sebe poglej,skrivaš se za nekimi nicki,pa vse se na netu najde!!!!!
Folk je tebe prej pogrunto,kako se sramuješ ker si študentek,kot pa druge!!!!Pokličeš na šolo,obiščeš centre,spremljaš tvoje gibanje in hit izvem kdo si!Sram te je lahk!
Možgane opral...-----mojo bivšo punco treniro. -- svašta-
Freestayler in RobertoOwen, oba mate neke ljubljanske besede. Ni mi jasno, kaj sploh počneta na tem forumu.
Pa dobro, recimo, da ma Roberto kje tu punco, sam potem mi ni jasno, kaj bi še en ljubljančan iskal na sobotainfo.
Čudno vse skupaj...drugače pa freestayler, pošlji mi na ZS kdo je RobertoOwen ;)
Ej ge san tuj prekmurc iz vrtne ulice,doj vidin na zaklonišče,pa tej robertoowen bi tuj naj biu prekmurc,baje ka okouli guči ka je to on nej,tak ka je kmet!!Meni tuj ide na živce ka si nešče reklamo dela na forumaj!Naj raje plača!
Ah fak.San poslo ČRIČKI namesto GIPSJU.Hehehehehehe.San ga tan tuj napoadno pa se je zbriso!!!Saj ka de srao pa drujge napado!Naj drujgi znajo što je on!!
Za ČRIČEK-a Možgane opral.To sem dobro napiso ane?Tud mejni ede na smej!Tak njemi iden na živce,da ker koli se prijavim tip od sramote zgine.
Dobro je, sem malo pobrskal po spletu in našel njegov e-mail in telefonsko številko. No ja, sej se vse najde... :)
Maš mail?Pa našo si domači naslov?Care moj.Daj mi pošlji.Pa Njegovo bajto v Ljutomeri!!Ohohohohoho bo zdaj veselo.
No RobertoOwen ali pa Robert Trček zdaj pa ti bomo pisali.
Ej prej sem pisal,ka sem si hotu račun zapret pa v nastavitvah ne najdem tej možnosti.Daj naj mi nešče svetujvle!
www.najdipredogled.si/trident/quickpreview.jsp
ne moreš zgrešiti...
Ne bom pa trdil, da je to zagotovo on...
poscal san se od smeha ko sem prebral in videl da bi naj bil RobertoOwen pod priimkon telebajsek.
Ka skriva?Ka boga skriva?Ja saj pod črko T je lejko marsikaj lejko je resno T kot telebajsek,T kot tristar,san ge znan ka je Trček.Pa iz Lotmerka.Ej nikdir pa ne vidin hišne cifre,mo pa vujtro pouzvo na to mobilno cifro.
Za GIPSY: Hvala ti.Daj mi samo še naslov hišne številke pošlji.
No jaz in g.GIPSY na osnovi slik iz ostalih forumov,klicanj sva ugotovila da gre za dve osebi z istin uporabniškin imejnom.RobertoOwen brez zamere,san te zamenjo z Enim drujgin robert t...........in da sta tujdi na www.sobotainfo.com tudi dva človeka z imenom robeowen.Opravičila grejo temu.
@Freestayler ... WTF !? ... blatiš ime svojega nick-a
Sramota.Sramota.Sramota.
In pol folk men pravi da se nisem umiril.
Mah nisem verjel,dokler se nism prepričal.Ne morš verjet.Freestayler in gipsy,ni težko ugotovit vajino prijateljstvo.Na nek način iščeta da si svoje lažnivo ime opereta in še vedno bodo ostali po meni pljuvali,a ne?Njaj njaj.Kako idejo imata za jutri?Še kak na hit narejen profil in pljuvanje in laganje o meni...Če sta že mislila lagat bi vsaj kako zgodbo iz mojih komentarjev ustvarila....?Danes freestayler,jutri pa bo DJ,al pa dancer?Dajta si duška,čeprav bom pol jaz kriv.
No pa je resno šlo za zlorabo imena in priimka.prijava je uspela in zdaj ga več ni.Kak se lejko nešče pod drujgimi fotkami izdaja???
Tip se je izdajal za nekoga drugega, a tudi na sliki ni bil on ali kako? Bolano...
Sam sem tudi mnenja, da za hujšanje ne bo pomagalo nič drugega kot telovadba. Ko sem hujšal, sem zraven užival tudi ta fat burner, sam ne vem kaj mi je bolj pomagal. Mislm da fitnes.
Fajn reklama za hujšanje, ajd se neki znajdete.@brezka
Zanima me kako lahko shujšaš ne da bi hodil kam na terapije ( fitnese telovadbe itd,,,) poznam besedo MANJ ŽRI , zdravo prehrano poznam ampak na splošno me zanima kako lahko shujšaš .