Grozdni sok

|

Slišal sem da ti nekje v prekmurju iz tvojega grozdja naredijo sok? Mogoče kdo ve naslov?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
ciril

Hvala. Mogoče veš kaj več o tem? Samo tja odpeljem grozdje pa mi naredijo? Mogoče približno ceno ali kaj? Na internetu nič ne najdem?

grozdni sok

zdravo,

z glazon je 0,60, brez glaza pa 0,85.
najboukše ka pozoveš pa se fix zmeniš. mislin ka so z grozdjon zaključili pa delajo zdaj đabuka.

lp,

čokoladica

Mi redno vozimo v Stročjo vas k Trstenjaku (ni Prekmurje, je pa blizu). Tam vam iz grozdja ali jabolk predelajo sok in ga napolnijo v 5 literske vreče, kere so super, saj majo pipico in je enostavno za uporabo. Cena za eno takšno puno vrečo je 3,2€ (torej v to je všteta cena te vreče s pipico in predelava). Za grozdje je fajn prej poklicati, saj ponavadi prešajo grozdje ob petkaj oz. četrtkaj in neje najboljše, če pripelate pobrano že v pondelek.

sokec14

mi smo vedno delali pri Gjergjeki, tan punijo v steklene glaže, pa je resno dober sok. No, lani smo dali delati pri teh, ka punijo v te 5 litrske vreče in smo nezadovoljni. Že san okus je čist... mimo.

čokoladica

letos se je zanimivo zgodilo pri jabolčnem soku. bil je rahlo drugačne barve in okusa kot lanski. ampak je vse odvisno od tega kakšne surovine mu odpelješ. če imaš manj kot 100 kg, ne naredi soka točno iz tvojih jabolk (ker ne more v prešo dati samo 20kg).. in potem da skupaj vsa neškropljena jabolka, ki mu jih ljudje pripeljejo..in če mu pripeljejo nezrela jabolka, pač dobimo slabši sok. on nima nič z okusom soka-vse je odvisno od naših sestavin. on pa res loči ko mu pripelješ domače sadje in ga ne meša s sadjem, ki ga pripelje nekdo, ki to na velko škropi. taka glede teka se ni treba bati...

nbgfhj

Ka to samo grozdje z brajd potrgaš pa naredijo sok? Pri Gjerkeki kelko te stane en liter? Pa oni sprejšajo pa vse?

sokec14

najbokše ka na neti najdeš št. Gjergjek Kovačevci, pa pozoveš, pa ti oni povejo. Mi jabolka vozimo... Prvič te malo več pride, če še nemaš steklenih glažov. Mi smo za nasl. teden zmenjeni, tak ka ne ven ceno...

sokec

Gjergjek ima eno slabost - glede na videno sta mu čistoča in red nej glih pomembna.

grozdnisok2

mij smo glij gnes pripelali grozdni sok - iz jurke. prejšnji teden smo pobrali, v škatlah ta odpelali. ker nejsmo mele svojih glažov, pride 1l = 0,85 eur. ovače pa če maš svoje glaže je menje. spakerajo 6 glažov vkup ;)

sokdfgthjzukio89

Lejko što povej kak dugo to drži v glaži ka se ne pokvari? NEkaj dni ali nekaj mesecev? To kaj dodajajo ali je to kak mošt?

sokec14

mi mamo že prek leto dni ene v glaži, pa so čist ok :) kda pa ga odpreš pa eno 3 dni...

grozdnisok2

kak dugo drži, ne be znala povedate. pomoje če maš ger v klete,gvušno en čas:) če pa pač odpreš, pa be naj prej do 2-3dni vrede bio, seveda v hladilnike :) mislin ka nikaj ne dodajajo..

zelenjava

Slabost v Stročji vasi pri Trstenjaku je da nikoli ne boste dobili soka iz svojega sadja in čistoča tudi ni na prvem mestu toliko za info vsem ostalim ;)

abrakadabra

nikjer ti ne naredijo iz tvojega sadja, če nimaš zadostne količine. pri Trtenjaku je to 100kg, ker ima pač tak velko prešo in nede za sakšij 10 ali 20 kg ekstra delal, ker nega računice.. glede čistoče pa mam jaz dobre izkušnje z njim.. vsaj zadnji dve leti je tako, če je bilo pa prej drugače pa ne vem...

zelenjava

če radi uživate od njihvega Charlija(psa) iztrebke v soku potem vredu ;)

pewkmure

nevem ka se tolko obremenjujete s čistočo če pa tak mošt segrejejo na min 70 C -pasterizacija

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet