Eksplodirala naftna ploščad - na pragu nove ekološke katastrofe
Šele pred kratkim so komaj uspeli ustaviti bruhanje nafte v Mehiškem zalivu, pred nekaj trenutki pa se je očitno zgodila nova nesreča.
Več: http://news.yahoo.com/s/ap/us_gulf_rig_explosion
Komentarji
Ja to pa je že drama .
Ja ampak ta ploščad na srečo še ni proizvajala nafte. Sliši se pa kot sabotaža. Špekulacije pa so, da hočejo spodriniti stolček Obami.
Ja wtf, 2x v tak kratkon časi? Iiiitak :P Pa malo cukra gor potorjenoga.
Republikanci republikanci, sran jih bilo :P
buldog
Naj Amerigom eksplodirajo vse naftne ploščadi v okolici in naj jim celo državo zalije vsaj meter nafte, da se je bodo enkrat za vselej nažrli! Banda je pripravljena vničiti cel planet zaradi njihove (pa tudi naše) energetske nenasitnosti za ogljikovodiki.
kak je tou važno za nas tu bougi za hrbton.
rajši napijšte o naši regionalni nesreči brezposelnih...
še kak je pomembno, ker de se zdignola cena nafte.
Seveda Američani razpolagajo z določanjem cene nafte, samo vprašanje, če si bodo to dovolili, ker bi preveč kritike padlo zaradi tega na njihov račun od ostalih držav, ki od njih kupujejo, oz. bi izgubili preveč "posla". Upajmo, da se cena ne bo dvignila, ker potem bomo morali začeti hoditi peš
nika američani ne razpolagajo z določanjem cen nafte! oz. mogoče v izjemno malem deležu... načeloma pa nej!
http://sl.wikipedia.org/wiki/OPEC
buldog
V tem je perverznost razmišljanja. Nafte zmanjkuje na tradicionalnih nahajališčih, zato je vedno več črpanja iz morskega dna, ne samo plitvega. Tveganja za takšne nesreče bo mnogo več; in ne samo tveganj - nesreč bo mnogo več. Obama je podpisal zakon, ki dovoljuje raziskovanja in črpanje v Atlantiku, ob vzhodni obali. Uničujejo Arktiko, morske ekotope, razmišljajo o črpanju na območjih okrog severnega pola, ko se bo tam led dokončno stopil. Mi pa kažemo na Amerigose, ki svinjajo planet. Potem pa ugotoviš, da tudi tvojo soseščino razlitja nafte skrbijo zgolj zaradi vplivov na ceno nafte in da bo potrebno hoditi peš. Naj mi nihče ne omenja ekologije. Lp
buldog: Naj vrze kamen tisti, ki je brez greha :)
Vsi bi se radi (poceni) vozili, nihce pa ne bi imel naftnih vrtin. Vsi bi imeli (poceni) elektriko, nihce pa ne bi imel elektrarn.
miic ? eh,...
spomni se kelko je bila cena pred vojno v afganistani ? prle kak je mlajši bush prišel na oblast cena se je gijbala okoli 30 dolarov za sodček po tiston pa znamo kama smo prišli. Amerike resno nega na seznami opec-a keroga omenjaš, samo sam opec neje tiste keri določa cejne ampak to dela trg, keri se poleg vedno večjega povpraševanja odziva na katastrofe ene so naravne, (spomni se orkana katrina in vpliv na cejne ) drujge pa umetne in med te štejemo največkrat američane (irak afganistan), keri s svojimi potezami delajo kaos na trgu. In med kaosom si vsak hoče zagotoviti zadostne količine te omejene surovine na trgi - vzrok cejna gre navzgor in tu nastopi te opec ka malo poveča črpanje v venezueli,....
In kda maš šerifa buša iz teksasa (kero je opet pomembna država na naftnem zemljevidi ) na oblasti zda še vedno verjameš ka američani ne določajo cen nafte ?
še enok mo pravo. emerika neposrednoga vpliva na določanje cen nafte nema (glij zaradi toga ka je nej v OPEC)! ma pa v posrednon smisli. ja logično ne? vejpa, če so ZDA največjo gospodarstvo na svetu. što de ga pa te mel če nej uni???
med drugim pa cene določa tudi trg. OPEC pa z določanjem količine črpanja vpliva na trg. in smo spet tam.
vupan ka je zaj jasno...
buldog
Ceni nafte na rob: ZDA imajo največji neposredni vpliv na ceno nafte, nej na strani ponudbe (mogoče) pač pa na starni povpraševanja. Spremljajte cene nafte in zaloge nafte v ZDA in boste hitro ugotovili soodvisnost. Kak ugotavlja spss, ceno določa trg, na trgu pa so ponudniki in povpraševalci po blagu. In na drugi starni so zelo pomembni Amerigosi.
Kiri, s tabo se delno strinjam. Vendar pa menim, da ta ihta za energijo vodi planet v propad. To ni težko dokazljivo. V kar sem se spotaknil pa je dejstvo, da nas je polna usta ekologije; ampak samo do takrat, dokler ne trpi kanček naše komoditete. Pa še toliko pošteni nismo, da bi priznali lastno dvoličnost.
Da ne bo pomote: osebno sem pripravljen tudi kaj žrtovati za obstanek planeta; za veliko stvari okoli mene menim, da so popolnoma nepotrebne in sem se jih pripravljen odreči. Tudi npr. avtomobila; le da bo urejen javni prevoz. To pa bo takrat, ko bo postala energija postala res draga. Zdaj je očitno prepoceni. Lp
Šele pred kratkim so komaj uspeli ustaviti bruhanje nafte v Mehiškem zalivu, pred nekaj trenutki pa se je očitno zgodila nova nesreča.
Več: http://news.yahoo.com/s/ap/us_gulf_rig_explosion