Don’t forget the little ‘guys’…
We need more news and stories written about Dokležovje, Ižakovci, Bratonci, Veržej,
etc, etc. While other towns and cities are constantly mentioned, these smaller ones
never are. Why is that??? Just because these little townships refused succumbing to
‘progress’ and temptations of modern times, it doesn’t make them less valuable
or less interesting. They are the heart and soul of Prekmurje. Not many people
know they even exist. So those of you with cameras and some free time, please
take a weekend trip, take some pictures, and post. Thanks in advance, and God bless!
Komentarji
daj začne že inauk po slovensko pisate. pa ide ti slikat bratonce če se tak glasen
enok je že razložo zakoj piše angleško. poleg toga pa človek živi v ameriki in nemre samo tak poslikati bratonec, dokležovja...
no tudi ges bi apelero na nekoga ka je tam v bljižini doma, ma dober fotoaparat in ka konec koncov zna slikati, ka njeme napravi en foto set. človeki pač prekmurje dosta pomeni, čeglij živij na drugi strani sveta - to zelo cenim in soštuvlem :)
mogoče bi to leko celo bila ''domača nalga'' za sobotainfo ka bi napravili :D
prostovoljci!?
Ge se čistak s teboj strinjan 1411
ovaček pa::: There's no such thing as a free lunch.
Ges jemi poslikan ka ščej, če mi plača. Ovače pa naj ne gnjave tu vse okole, pare na ruku pa idemo!!! :D :D
Zato pa je svet takši kakši je, ka se vse samo za pare dela.
Če bi bil na tiston konce doma, bi zaj šau s principa slikat.
Cave to ka se vse za pare dela je nej rejsan :) Se pa strinjan ka se dela delo za pare. Če si fotograf, je fotkanje pač delo za keroga si rad plačani... To je isto kak če pozoveš majstra ka ti kajlice položi pa povejš ka to lejko tak z dobre vole napravi... :)
Sure, samo tu model prosi za par fotk, nej za National Geographic predstavitev.
evo te bratonce/here are some pictures of bratonci just for quovadis:
now again, why are you writting in english?
Pozabo si Veržej. Srce Prekmurja!
Kronologija:
06:20 - lidge stanejo.
06:30 - tisti, ka idejo delat, spigejo kavo
06:50 - tisti, keri nej, pigejo že treči špricer
07:00 - ovi ka delajo, so se z avtojon v večini sami odpelali do delovnoga mesta.
08:00 - ovi ka ne delajo, pigejo že treči liter.
09:00 - par jih je šlo tudi na njivo, takka te so začali piti malo kasneje.
10:00 - prišlo je do prvih konfliktof okrog toga, od koga je v bistvi kera njiva.
11:00 - ovi ka so v slujžbi, so na malici! gejo bograč, za sladico de pa gibanica.
12:00 - ovi z njiv do malo zadrejmali
12:01 - ovi, ka so samo pili, drejmajo že en čas
14:00 - tisti, ka so na deli, do se že odpravili, ali pa se odpravlajo pomali domov.
17:00 - pomali do šli spat še tej, ker je navsezadnje den že kratek, pa je kmica pomali tu, v kmici pa si človik nema kaj začati.
20:11 - v gobci psa je eksplodejrala petarda (dokležovje)
20:12 - konec sveta.
Something for Quovadis ;) http://sobotainfo.com/Fotogalerije/album/4025/
ooooo!!!!
kakšo dobro merkur reklamo majo!
pa kure!
dvejh barv!
pa križ!
pa cesto!
ovinke!
bus-bunker!
pa ka si ti nauri. sploj nemo naštevo dale rajši.
jebeš houston, pa soboto pa se skup, idemo vsi ta.
Kiri svaka čast. Kapitalisti pa se v gezik vgejte.
@ TIJ KA MAŠ MOJO MAMO
kelko si star ?
@ quovadis :
www.lipovci.si/
kelkokoli že ge san, ti si očitno premalo, ka bi me lejko dojemo. škoda, mogoče bi ti lejko smejšno blo. pa kda drujgič.
smejšno de te, gda zdigneš nivo.
ge san nej krif, či ti ne slediš dogajanji na forumi. človik je pred ten odpro že podobno temo par dni nazaj (v bistvi še eno prle, pa tudi indri je o ton spitavo), ge je dobo v zameno v obliki odličnoga sarkazma odgovor, ka se je nej nika spremejnilo, pa ka se nika ne dogaja. to so njemi v bistvi povedali že prle, pa tudi bi lejko skapejro pomali. pa je nej. kak je un reagejro v tisti temi, si lejko prešteš. te je pa zaj še prišla "we need" tema. što so le "we", to ne razmin gli. saj pa samo un misli, ka se tan telko dogaja, ka bi blo za poročati. kda de se, te do že poročali. saj so pa o ovon pesi tudi ...jebiga, to san omejno zato, ka je pač edina novica iz tistih krajov v zadnjon časi. ej, pa ge san se samo potrujdo, pa san probo neka napisati neka, kar je vsaj smejšno, če že nej koristno. pa nemo mi odili zaj njin slikat vasi, či nemre niti nišče od tan. to ka je na gugli, si pa tak lejko saksi san najde, in san ziher ka ga je človik uporabo, zatorej je tisti tvoj link itak nekoristen, to še na "klik na srečo" v dobiš, ahaha.
Fant bi pač rad vedel kaj se dogaja v kraju od kod ima korenine in v tem ni nič narobe. Pohvalno pa da ste mu eni vsaj fotografije prilepili.
@ TIJ KA MAŠ MOJO MAMO
sledin, pa kapejran tüdi ... prvi post je o.k. , v ton drüjgon, je pa telko for, kak v dreki vitaminof in na te post je letelo.
citiram:
" ooooo!!!!
kakšo dobro merkur reklamo majo!
pa kure!
dvejh barv!
pa križ!
pa cesto!
ovinke!
bus-bunker!
pa ka si ti nauri. sploj nemo naštevo dale rajši.
jebeš houston, pa soboto pa se skup, idemo vsi ta. "
p.s. tü nega nej duha nej sluha o "odličnon sarkazmi" ali ?
v bistvi san slike opišavo. mi je blo smejšno predstavlati si seznam stvari, ka jih te zaj, kda so slike napravleno, vidimo ... pa či si ovo razmo, te si DO zadnoga stavka tuj vse razmo.
edino zaden stavek je preveč, to se pa strinjan
... no, fajn ka si ga v najšo.
Thanks everyone for responding. I appreciate the feedback, good or bad,
it represents who you are. It gives decent representation of current
demographics. Prekmurska blood runs through my veins, this explains
the interest. I’ve been removed from that area for many years, but I
will always carry it inside…For all I know, I may be related to some
of you. I’m willing to bet on this…Hopefully, soon I’ll be able to
write in your language. I’m working on it…It’s coming back.
“1411” I appreciate the great pictures. They brought tears to my eyes…
“KIRI” Thanks a lot! You’re cool guy. I owe you a six-pack.
“I-OWN-YOUR-MOM” You need to think before you speak.
You appear to suffer
from constipation of the brain, and the diarrhea of the mouth.
You also read without comprehension. Obviously you’re young
guy, I’m guessing still in school. It’s better to keep your mouth
closed and appear unintelligent then to open it, and remove all doubt.
samo pogledni, kelko enih očitkov si raztalo v prejšnji temi in zdaj še v toj. ge san razen ovoga zadnjoga stavka nej nigi pretiravo, ali zaj ... zaj se pa vidi, ka si bogme glup do kraja. ti verjetno še zaj ne razmiš, zakoj vse to. no, saj. zato pa si glup.
“I-OWE-YOUR-MOTHER”
Tell her not to worry…
By the way, I refuse to have battle of wits with unarmed man.
Calling somebody ‘Glup’ is pretty strong. Just curious, how much
education do you have? All I can gather from your ‘contributions’
is elementary level…Not that there’s anything wrong with that.
Just try to think before speaking. You’ll come across much smarter.
po mojen mišljeni si 100% glup. s pridigami neboš izbaukšo svojih nesposobnosti uporabe interneta in arogantnoga obnašanja. žal. prle san ti PO sarkazmi še mel namen pojasniti par stvari, zdaj se mi pa to pač ne zdi vrejdno.
italian gay saying to you:
I-OWN-YOUR-MOM daj ne seri prosin te. arogantno se obnašaš ti do njega, nej un do tebe. neven ka ti je nej jasno no.
človek živi v ameriki in bi pač rad vido kraj ge je rojena njegova mati kelko san ge razmo. naj se pripela v slovenijo samo zaradi par fotk? lepo je proso če njeme leko što poslika. ge če bi mel dober fotoaparat in pa, če bi znau slikati bi njeme takoj napravo par fotk. ja, telko človečnosti in morale san še nej zgujbo - pa ne bi nejme kasero kak eni tu gor...
torej: proso je če leko što par fotk napravi. če si pripravljeni pomagati, te pomagaj, če nej se pa spelaj in ne oglašaj po nepotrebnem. easy nej?
no daj resno, razloži zakoj si se oglašo sploj v tej debati in zakoj moriš človeka po nepotrebnem!?
vej ti pa nej trbej alibi pisati, zakoj si nej šau slik delat. kiri jih je že napravo
ti po toj logiki isto nejsi nikši hasek tu gor, ker si se prišo samo štukat z meuf.
redno si smejšen že vmes, ka boš mi na silo kontrejro, pa čigli valda san znaš, ka ene stvari obvladan, pa se le na silo drkaš z meuf.. telko ka si kontra meni. počaščen san, no, ka se ti da to ...
sicer pa ... ge san bil samo sarkastičen, arogantno se je un oglašo v prejšnji temi - pogledni kak je odreagejro. un je ze pred ten spitavo v drujgih temaj o ton, odpro je še eno par dni nazaj, pa te bi zaj lejko v isti dale piso, pa je sau odpro novo, kera ma redno zanimivo vsebino z verzejon pa "we"-jon, pa nasploh vsebina je zanimiva, ali dobro, nema to veze, glavno, ge san kvečjemi napiso v zajebantskon toni. no! RAZEN zadnji stavek. vse njegove reakcije so ble agresivnejše od mojih.
podrobneje pa maš opisano že negi prle v toj temi. tan san razložo še kaj drujgo.
verjetno zadnje, ka san napiso v zvezi s ten. have fun.
p.s.: eno je zajebancija, drujgo pa je kda to obrneš v resno drkanje v glavo.
pa kolege bi si lejko najšo te pomali že na facebooki direkt iz dokležovja, či se je že tu preci dugo nej nišče javlo.. hm.. zakoj le je facebook ...
AJDE DECA!!!!
ZROLAJTE SI METALLICO, PA DE VAN LEPŠE.
vsaj temo de mel popularno. :P
//swfobject plugin
vrvli ka mi ne bi bilo težko napraviti par fotk, če bi mel za to pogoje :)
nej san nič na silo kontrejro. gledo san temo par dni (od začetka), san rajše bil tiho, ale zaj san se pa nej mogo zadržati ka ti ne be napiso in protestero, ka napadaš človeka ker je proso par fotk...
ovoga stavka ka neka obvladaš pa san nej razmo najbaukše... obvladaš ka?
sicer pa san ge replicero osebi I-OWN-YOUR-MOM. zaj pa neven, če si se ti postavo v njegovo kožo ale se to ti? ena in ista oseba z dvema accountoma...
EJ ZIZEK MAJSTORE!
FALA TI ZA MENI LEJPI LEJKO NOUČ
EJ NJENO TEL.ŠT.ZNAŠ?
nej, poznan pa sestro dvojčico.
Common boys…be good now. Put your manhood back in your pants.
No need for testosterone slinging, or name calling. Let’s try acting like
adults. It’s not possible to argue with a fool, others may not be able
to tell who’s who…It is apparent that “I-OWE-YOUR-MOM’ is
attention-starved young punk who gets his kicks this way. I have him
figured out…O.K. you win. I give up. Happy now???
p.s. ‘ZIZEK’ and ‘I-OWE-YOUR-MOM’, you can both blow me…
Mene tüj zanimle zakoj pijše angleško, glede na to, ka očitno razmi po naše? a pismeni je pa nej?
nejje, nej. ker še itak ne razmi, ka san njemi ščel povedati z vsen skup kljub vsej nadaljni razlagi. počujtin se, kak či vse to sploj ne bi coj znapiso. ma dobro, či neščeš meti "open mind", pa misliš ka te lidge namerno jebejo v glavau, te se gli z najbaukših for neboš znal smijati. pa dobro, škoda za tebe. drži se, kavboj. ideo na pivo te, kda prideš.
V čem je problem, če quovadis piše kakor pač piše. Mislim, da ga večina razume, če že ne vsi. Forum je odprt in vsakdo se lahko izraža. Če vsebina ni žaljiva, potem problema ni. Je že napisal svoje vzroke zakaj piše v angleščini. Sicer pa zakaj tak halo okrog tega, ko pa sami uporabljamo tujke (predvsem angleške) in to mešamo v slovenščino / prekmurščino. Spakovanje torej. So quovadis, just express yourself in a way you know.
Če bi vidla ge je pojasno, te ne bi spitavala
Dear friends…Let me say again, I use English because my
Slovenski (Prekmurski) is not good. I understand it well, but
would not dare trying to write it. Many, many years ago, I was
fluent in it. My mother, and her side of the family are from
Doklezovje. Life took me across the ocean, far from everyone.
I don’t know anyone here that speaks Slovenski, so I’ve lost
that. Use it or lose it, it’s true…This is why I like to poke my
nose into this web site, and basically, learn. Good news is,
it’s all coming back to me. Slowly but surely…
Apologies and regrets to those I may have offended.
Take care!
No problem quovadis, like I said before, just keep expressing yourself in a way you know.
However, you said life took you across the ocean, so when have you moved to the States? How old were you?
q.,
try facebook.com in your mather, pomagalo de ti.
We need more news and stories written about Dokležovje, Ižakovci, Bratonci, Veržej,
etc, etc. While other towns and cities are constantly mentioned, these smaller ones
never are. Why is that??? Just because these little townships refused succumbing to
‘progress’ and temptations of modern times, it doesn’t make them less valuable
or less interesting. They are the heart and soul of Prekmurje. Not many people
know they even exist. So those of you with cameras and some free time, please
take a weekend trip, take some pictures, and post. Thanks in advance, and God bless!