Dan državnosti-izobešanje zastav

|

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
roxio

Tudi mene to moti da ni zastav ...čeprav sem med tistimi ki je ne izobešam ....bom se pa v bodoče potrudil jo kupil in tudi izobesil!

Andreja

Moja visi od 23.6. (zadnja tekma Slovenije), pa de visejla do konca SP!
Zaj je vmejs še 25., tak ka nej trbej delati nikšnih premorov ...

če je državni praznik, je to dela prost dan (razen službe kak so policija pa bolnica, pa te zadeve) , te se pa pelan mimo novoga doma za starejše  na gregorčičevi, pa tak delajo na velko ka se vse kadij. 

Darjan Mencigar

serif, če bi bilo samo to. Kolko je samo v mojih okolici takih, ki imajo 4- ali 5-arsko parcelo, pa so morali ravno na današnji dan kositi travo. Ali pa se kaki upokojenec spravi fleksat. Mislim razumem, če je treba na 10-hektarski kmetiji požeti ječmen ali narediti krmo, je pač treba, ali tole... Pa kaj moreš, naša državljanska zavest je šele v povojih in ni pričakovati skorajšnjega izboljšanja.

Direktna Direktna

@španski borec in v kon tij vijdiš problem, ka si nešče ide pa travo pokosi? Ka bi pa te po tvojon naj človik delal? Cejli den tv gledal pa noge v lüfte držal?
V bistve s ten ka si travo pokosi pa malo okolico zrikta, glij najbole pokloni svetki, ka te država lepše zgleda :)

veverca

Se kar strinjan s španskin borcon. Vej za vuzen ali na velko mešo si tou nišče nebi niti v senjaj  dovolo. Ka je pa te en den državnosti, praznik dela, dan upora proti okupatorju... Kak za koga. Samo či trbej spoštovati praznike, te naj tou vela za fse praznike.

Darjan Mencigar

Direktna, če ti nimaš državljanske zavesti, spoštovanje do te države, do dogodkov, ki so nam jo sploh omogočili in do ljudi, ki so krvjo, solzami in znojem tlakovali pot do nje, potem ti jaz tudi ne morem obrazložiti, zakaj je na državni praznik neprimerno kositi travo.

Sicer pa drži, kar pravi veverca in še huje je. Sem ravno letos za jožefovo in velikonočno soboto (ki nista ne državna ne zapovedana praznika) pri vikendu na Goričkem delal drva in so me pobožni sosedi postrani gledali. Milo rečeno. Ja porkafiks, saj ni bil noben zapovedani praznik, poleg tega eni hodimo v službo, pa še družinske obveznosti imamo in ne moremo počivati v čast vsakemu malo pomembnejšemu svetniku. Eh, škoda besed za to.

Vesna Dolšak

Španski borec, si se kdaj vprašal, če mogoče direktna ali pa še kdo drug, nimajo državljanske zavesti, ker se ta naša država, do katere smo po tvoji razlagi /in tudi v resnici najbrž/ prišli s solzami in krvjo pa znojem, obnaša preveč mačehovsko do svojih državljanov, ki trenutno potijo krvavi pot zaradi barabinskega obnašanja večine tistih, ki bi se morali najbolj zavedati tistih solz in krvavega potu?!

veverca

@AnaLiza, če bi tisti tam zgoraj bil res tako vsemogočen, bi tudi že kaj naredil. Saj ima svoj bič, pa naj udari. Pa ga ljudje vseeno bolj spoštujejo kot svojo domovino. Eh, neverendingstori, škoda energije. Gremo rajši malo na sonce.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet