Cnc razrez

|

Pred čason san že pijto pa san nej prišo do konkretnoga odgovora.Zanijmle me ge v prejkmurje ale prlekije se da napravete razrez oziroma baokše izrez dolaočene falatof iz železa debelijne 3 cm.Nüco be izrez pa ešče vrtanje luken.More pa vse fküper biti fejst natančno.San prišo do določenih ponudnikof somo ka bi mogo falat ešče dodatno date obdelate pa luknje vrtati.Ge pa iščen nikakoga ka njeme don dwg ali dfx pa ka mi tao zrikta do končne faze.Dobrodošla je fsaka informaija.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
dupont

Niros na cankovi ma zaj jebeno velki water jet, po moje najvekši v prekmurji trenutno. pa če se ne motin, ga ma tudi mataj v krogi.

water jet je edino ka ti pride v poštev. plazma/laser ti ne bi priporočo.

dupont

maš kakšno skico kak tou more zgledati? kakšne dodatne luknje trbej vrtati? luknje nejso na isti osi?

temsi

To z niros-on be mi pasalo ker so natančni pa nej trbej nikše dodatne obdelave me pa maote ka do po vsej verjetnosti jebeno dragi.Ker kelko znan je vaterjet razrez dragi ko žafran.Sicer bon pito kak je na stvari somo neman nekšoga vüpanja.

dupont

či maš tou kakši mali falat, recimo par 10 cm, pa ka maš svoj material se ponuca samo elektrika za water jet

daj si napraviti še kakši rezervni falat, nemre kaj dosta več koštati, operater de tak nuco en path najmenje. za več pa samo copy/paste :D

pozovi pa jin pošli dwg prejk maila pa se zguči z njihovin strojnin programeron. tej de ti še največ znal povedati, ker dočim je zadejva samo import/export pa takoj rezanje, njin sigurno nede problem.
ne pozabi pa ka tuj oni nemrejo v prvon šusi tebi na roko iti, kda gej puno drujgoga dela.

či si nej riso praf v CAD/catia, te za saki slučaj še daj vse dimenzije cuj ali pa referenco cuj nariši, ka se dostakrat zgodi, ka folk exporta iz google sketchup, tan so native units inči namesto milimetra in se cejli proporcij zbeksla pri importanji kesnej v CAD.

temsi

Tao sta 2 falata.Eden je 38x21cm drüjge pa 38x14cm.Predvidejvlen ka be me prišlo tao okaole 80 do 100 evrov.

Gost

Pozdravljen,

Zadeva je takša ka ide tou brez kakršnoga koli problema izrezati na laseri.
Laser ma Arcont v Gornji radgoni ali pa Transpak v MS. Te boš pa nuco še nekoga ka ma CNC obdelovalni center, keri ti s postopkon vrtanja izvrta luknjo pa vreže navoj. Ali pa z rezkalnin strojon...vseeno. Ide pa tudi cela zadeva narediti na CNC obdelovalnin centri.

Za laser je 1 ura nekje med 80-130€ odvisno. Material pa ma vsaka firma...probaj se s ken zmeniti ka dela na firmi in ti kao iz odpada vreže...

tito titic

Glij v ton je problem ka neven ge iskati koga ka ma mašinerijo ka mi tej luknje zvrta pa navoje zreže.Izrez pa material me prijde smešno malo pri enon privatniki.Mi pa tej človek ponüja avtogene izrez brez izreza lukenj pa navojov.Moti me ka neven kakše kvalitete je avtogeni rez ker cena razreza z materialon je rejsan smešno niska.

Gost

Ja Saj san ti napiso firme...Arcont, Transpak. Pa kda de ti v rezo te more paziri ka avtogeno pa te stvari more biti luknja kakše par mm menša. Te se pa obdela..še zvrta na končni premer in te se navoj vreže. Ker tak točno ka bi lejko direkt navoj rezo bi še verjetno toleranca bila...ampak je problem ka material pri takšoj vročini zakali....je preci trdi in te ti navojni sveder spotere. Pozanimaj se SEMS Ljutomer. Oni majo takše stroje ka bi ti to mogoče lejko naredili. Ampak kak si san ugotovo...material je poceni...najti majstra ka de tou naredo je pa težko.

tito titic

Pozna štoj mogoče koga ka dela v Niros-e?Nucal bi eno insajdersko informacijo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet