ČEVAPČIČI- kakšen je dober čevapčič

|

V tem letnem času ne moremo brez roštilja,dišave so omamne in sline se ti kar cedijo .Vendar smo navajeni kupovati gotove ,pripravljene mase ,ali pa že pripravljene  čevapčiče za peko.Vendar so to večinoma pripravljeni z začimbami v prahu in z ojaćevalci arom , ki naj bi dali aromo  po čevapčiču .Tudi mesna masa je različna ,grobo mleta ,preveč mleta ,z večjim odstotkom govedine ,ali pa svinjine.Kaj je pravi čevapčič ,ali ve kdo sestavino ki naj bi bila ,super,čevapčič pa bi imel  omamen okus in predvsem naravne sestavine.Vem da se nekateri bojijo da bodo s tem ,kako se pripravi dober čevačič ,povedali svojo skrivnost ,pa vendar na bo vse skupaj namenjeno domačim mojstrom peke ,čevapčičev.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
čriček

V tem letnem času ne moremo brez roštilja,dišave so omamne in sline se ti kar cedijo .Vendar smo navajeni kupovati gotove ,pripravljene mase ,ali pa že pripravljene  čevapčiče za peko.Vendar so to večinoma pripravljeni z začimbami v prahu in z ojaćevalci arom , ki naj bi dali aromo  po čevapčiču .Tudi mesna masa je različna ,grobo mleta ,preveč mleta ,z večjim odstotkom govedine ,ali pa svinjine.Kaj je pravi čevapčič ,ali ve kdo sestavino ki naj bi bila ,super,čevapčič pa bi imel  omamen okus in predvsem naravne sestavine.Vem da se nekateri bojijo da bodo s tem ,kako se pripravi dober čevačič ,povedali svojo skrivnost ,pa vendar na bo vse skupaj namenjeno domačim mojstrom peke ,čevapčičev.

pijtaj čvapčiča na ražnje, un se že par lejt dela na ražnje, pa še izda nej za nüc :)

mogoče nej iz pravih sestavin :)

Profile picture for user spidi55 R L

En recapt:
1 kg junetine
2 veliki žlici soli
malo popra
malo česna

Najprej junetino zmeljemo na grobo, dodamo sol, dobro premešamo in damo v dobro zaprto posodo v hladilnik za 24 ur.
Drug dan ponovno vse premešamo in damo nazaj v hladilnik.
Tretji dan pa vse skupaj zmeljemo na drobno, dodamo poper in česen, dosolimo po potrebi in oblikujemo čevapčiče. Počivajo naj še kako uro, potem jih spečemo na žaru, da so zunaj lepo hrustljavi, ko jih ugriznemo, pa se ti raztopijo v ustih.
Pijačo pa po želji....

Sobochanec

Dobri so Okrougli (valjasti), kockasti (Ranca), Šiš čevapi (na boti, bole oštri),  ...  ali pocukrani so pa nikak nej dobri.

čriček

SUPER se se mi sline cedijo ,tisti recept z junetino je dober ,mo ga sigurno probo ,pa vas prosim še nekaj,Sarajevski čevapčiči ,je tu kaj posebnoga dodano ,ali pa je to samo ime -.Sicer pa ,da sam bil v vojski v bosni  sem jel Sarajevske čevapčiče ,so bili izjemno okusni ,pa na žalost niti eden od teh majstrov nej ščel izdati vseh sestavin ,nekaj že ampak eno stvar ka jim da poseben okus ,pa so nej za nikšni penaz ščeli ovaditi ,pravli so kaje to tajna dobrih majstrov .

Tadej žižek

Če se ne motin so sarajevski samo iz govedine ... če se motin me pa popravte :D sicer se pa nekak ne obremenjujen s ten ... ponavadi kupin domače od enga mesara keri rejsan zna napraviti in me sploj ne zanima ka notri dene :D glavno ka se gej... pa kcoj pigej :)

Vesna Dolšak

Dobro morajo bit pečeni, drugače pa, kak ima pač kdo rad, okusi so različni.

čriček

Razlika je pri čevapčičih velika ,če kupiš od Mir-a,ali v Lidli zmrznjene ,nekak najbokša masa pa se mi vidi ,pakerana v Špari  delana,oz pakerana po eno kilo,ta je dobrega okusa .Samo bi rad prakticero pripravo doma ,sem že v preteklosti probo ,pa nekak ne najdem pravoga razmerja ,v mesni masi ,oz kelko gov. oz junetine ,svinjskoga ,ali brez svinjskoga to bi rad znal ,mogoče tudi kakšno drugo meso,samo nej ma narobe razmiti glede drugoga mesa .

Tadej žižek

mislin ka obstajajo nekši dietni iz puranjoga mesa ... nej me za rejč držati ... lekar san enkrat neka takšnoga čul :)

čriček

Spidi55-zdaj sam končno prešto .Gurman-in tam piše resan obširno o pripravi čevapov ,tudi Sarajevskih,in zgleda kaje resan malo kozjega mesa tisto ka da posebnost v okusi teh čevapov ,Hvala za ta link ,je zelo dober.

Pablo Escobar

si ziher tij ka kozjoga mesa? Kelko je meni znano dejvlejo not jagnjetino, ka da tisti specifični okus, pa nejso tak suji kak pa či so samo z govedine oz junetine.

čriček

Pablo ,tak na tistom linki GURMAN.klikni tan gori pri spidi55 ,.,piše,Te je znan lejko od ovce tuj ,samo tam piše za Sarajevske .kozje in junetina .Ja pa rejsan je ovčetina ali malo kozjega .sam sa spregledno ,tak ka maš prav .

Methos Methoss

to kar pri nas prodajajo, ni bezalo poleg čevapčičev nažalost.
tzizek, popravljam te:) teletina + ovčetina gre v prave čevape.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet