Brod?

|

Nekaj sem kolesaril na liniji MS - Ljutomer in ko sem gledal zemljevide, je zgledalo, kot da je cca 1 km zahodno od avtocestnega mostu še en most.
Na karti je bilo zelo prepričljivo, kot da gre normalno cesta - kolovoz - makadam - karkoli že tam prek reke. V resnici se je izkazalo, da je tam brod. Tam je bilo nekaj ljudi, ki so sedeli in pili, pa povedali, da nihče ne pelje čez in da naj grem kar do avtoceste.
Pa me zanima...  Je včasih bi tam most in ni več ali pa je vedno bil brod? Ali brod kdaj deluje ai je tam bolj tako za okras?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Nekaj sem kolesaril na liniji MS - Ljutomer in ko sem gledal zemljevide, je zgledalo, kot da je cca 1 km zahodno od avtocestnega mostu še en most.
Na karti je bilo zelo prepričljivo, kot da gre normalno cesta - kolovoz - makadam - karkoli že tam prek reke. V resnici se je izkazalo, da je tam brod. Tam je bilo nekaj ljudi, ki so sedeli in pili, pa povedali, da nihče ne pelje čez in da naj grem kar do avtoceste.
Pa me zanima...  Je včasih bi tam most in ni več ali pa je vedno bil brod? Ali brod kdaj deluje ai je tam bolj tako za okras?

kje točno si kolesaril? 

Vanja Lebar

Brod je seveda nej za okras, samo je pa druga stvar, če lejko pela prek - verjetno je prenizka voda.

pela prejk, samo moreš najte ovoga strijca ka voze okolek :)   nega ga vedno tan, samo vozi pa.. pa nekaj maloga moreš plačate :)

krobikar1

Po moje je nafte sfalilo, pa je zato brod nej pelo,...!

Martina Horvat

Jaz sem bila že večkrat tam s kolesom ali pa ko sem tekla, pa ni bilo nikoli nikogar tam. Mislim, da je poleti bolj živo tam, pa je verjetno takrat tudi ta stric, ki vozi brod, tam.

dadi horvat

Mura je prenizka za vožnjo.......................FEBO oz. stric, kateri vozi brod pa  je zakon

krobikar1

tinka78, jaz tudi tečem,...pa poleti je tam res živo!?

seblogger

San se pelo 1x-2x poleti prek za foro malo. Košta mislin ka 1€ ka te pela prek pa nazaj (ali samo v eno smer, se ne spomnim več). Je pa majster odsvetoval ka bi se nepripravljeni z biciklnon pelo na drugo stran in potem kolesaril naprej po Prlekiji (bil sem peš na brodu, pa sem vprašal za kolesarsko pot za naslednjič), ker je baje v tisti šumi na drugi strani ogromno sumičov in se narod baje čez minutno dve obrača, ker je baje nevzdržno. Edina varianta je ka se dobro oblečeš pa našprejaš s tejmi giftami. Tak ka san bicikl variante sploj še nej probo, se pa trbej dobro prirpaviti na krvosese, če te gda šibali prek (v tiston časi gda sumiči harajo).

Ja, to verjamem, da jih je mnogo, ker je cela džungla + vlaga + še kaka stoječa voda poleg toka same reke = idealno zanje. Že zdaj sem samo gledal, od kod bo priletelo, pa so bili zaenkrat dobro zastopani samo kuščarji in gotovo. Je bilo treba pazit z biciklom nanje ... In pa na mivko, ker so vmes taki žepi mivke, da bi hitro naredil supermana čez balanco, če jih ne bi videl pravi čas. S supermanom imam izkušnje od lani, tako da ne bi ponavljal :)

OK, se pravi naslednja proba poleti, z dobro zaščito :)

Simonca Limonca

kelko je meni znano, enkrat v kratkon ščejo postaviti tan rednoga brodara, ka bi bil na voljo čez cejli den...če pa ga nede pa de telefonska pa de prišo dol...tak ka vupajmo ka de to v kratkem...;)) Febo je pa itak legenda...:))

Simonca Limonca

evo glih gnes je prišlo v nabiralnik.... brod bo obratoval v času med 1.4. - 31.9. od pon. do pet. od 11.00 do 19.00 ure in ob sob. ned. in praznikih od 9.00 do 19.00 ure. Brodara sta Janko Gomboši: 041 902 434 in Štefan Varga: 031 666 230. Cene: pešec/kolesar 1 evro, avto 2,5 evra, skupine imajo popuste.

Super, hvala.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet