Borut Pahor

|

Borut Pahor – fantastičen dan, ki se je prevesil v nočno moro Tretji slovenski premier, 
Ljubljana - MMC RTV SLO
Ni mi žal. Vse svoje izkušnje in znanje sem skušal dati na razpolago domovini. Ne čutim grenkobe, ostajam človek poln vere, so besede, s katerimi se je z mesta premierja po nezaupnici poslovil Borut Pahor.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Profile picture for user slavko1958 Slavko Šebjan

Borut Pahor – fantastičen dan, ki se je prevesil v nočno moro Tretji slovenski premier, 
Ljubljana - MMC RTV SLO
Ni mi žal. Vse svoje izkušnje in znanje sem skušal dati na razpolago domovini. Ne čutim grenkobe, ostajam človek poln vere, so besede, s katerimi se je z mesta premierja po nezaupnici poslovil Borut Pahor.

lendavcan

Tudi jaz vem brati novice na RTV SLO.si. Ni mi jih treba še tukaj. :)

Sobochanec

@slavko1958
Če je tou tvoja cejla kreativnost, štero lejko v besedno obliko spraviš, te se idi nekan zakopaj, pa več ne ustvarjaj pomij, gnoja pa ostaloga balasta v virtualnon svejti.
Tvoje pijsanje zahteva, ka si pouleg biološki, staroga papejra pa ostali odpadkov moremo nalejčti ešče kontejner za slavkojovo sranje.

Kelko vejder za najrazličnejše odpadke maš tij pred svojimi dverami?

Profile picture for user buldog Drago Balajc

Borut Pahor bo v zgodovini Slovenije ostal premier, ki mu ni uspelo nič velikega; razen sporazum s Hrvaško. Pa še to mu opozicija očita kot izdajstvo; čeprav, ko se spomnim slovitega sporazuma Tudžman - Janša z Bleda ... Hrvati so nas  z njim davili do nezavesti....
 Največja napaka, ki jo je Borut Pahor naredil je, da ni takoj odpovedal Virantov zakon o javnih uslužbencih. Ta zakon je povzročil neizmerno škodo za Slovenijo, ker nas pelje na pot Grčije.
Za neuspele referendume si bodo pa družno razdelili odgovornost opozicija, sindikati in še kdo....
Tako osovraženi zakon o malem delu ..... "odžira" delovna mesta za veliko delo. Potrebno bi bilo narediti analize, koliko novih delovnih mest je bilo ustvarjeno do sedaj na račun nesprejetja zakona o malem delu. Da ne govorimo o študentariji, ki še vedno dela za 3,5 evra na uro... in nima dneva delovne dobe.... študentski servisi pa veselo služijo.
Bodoča vlada bo, v skaldu s predreferendumskimi obljubami, družno s sindikati verjetno celo skrajšala dobo upokojevanja.... da bo več mladih dobilo delo. Če bo šel tak predlog zakona na referendum bo sigurno potrjen!
Zato Pahorju kar verjamem, da odhaja z mirno vestjo..... nihče ga tudi ne vlači po sodiščih.
Bo pa zdaj prišla nova garnitura...... in bo stokala in jamrala o blokadah s strani opozicije, pa o nedržavniški drži in podobne floskule. Pa saj ni važno..... čez štiri leta bomo tako imeli v Sloveniji mednarodne finančnike, ki bodo vladali; mi pa bomo kimali in stiskali zobe .... sindrom Grčija.

Daddy Cool

Misliš Sanader - Janša? S čim so nas davili Hrvati glede tega sporazuma?
Pahor je nesposoben premier zato se enostavno ni mogel z nikomer zmeniti glede ničesar. Ne s sindikalisti, ne s študenti, niti s svojimi najbližjimi sodelavci ne. Rezultat njegove nesposobnosti so padli referendumi in današnje stanje.

Da, se opravičujem, Sanader - Janša. Hrvatje so se ga držali, ker je bilo v njem zapisano tisto, kar so hoteli - mednarodno sodišče, brez preambul....  hoteli so celo hamburško sodišče, ki se ukvarja izključno z morskim pravom. In če smo že tu: Janša pa se je lahko zmenil; s kolegom z Remetinca sta se dogovarjala o incidentih na morju.
Bomo zdaj videli novo garnituro. Upam, da s sabo nima Viranta. Če bo vladala z delitvami bombonov (plače, malice, "brezplačniki"....) - bo volitve izgubila, kakor jih je že.
Treba bo vladati drugače, se dogovarjati, prepričevati ljudi, da naj potrpijo..... torej bomo videli novega Janšo (če bo sploh on mandatar) - Janša, ki se dogovarja, popušča, usklajuje, niža plače, podaljšuje delovno dobo.... Komaj čakam!

Sobochanec

Točno tak.
Tak si podfudno našo kreativnost, ka se ti je že tisočinena odprejta tema iztekla po števili komentarov, štere lejko na prste ene tišlarske rokej preštejš.
Ebi ga sad.

- -

Pesek, ti enostavno ne moreš iz svoje kože... Za vse, kar se ni storilo, je kriv Janša in bo tudi za vsa dejanja v bodočnosti, pa naj bo mandatar, ali pa ne. Začeli ste s Partrio, točno nekako sedaj, ko bodo spet volitve, je ravno sojenje. Vmes se na televiziji najde kakšna pametna, ki ugotovi, da Janša ne spoštuje sodišča. Hm... kaj je že rekel drug Tito: "Ja ovaj sud ne priznajem"! Uradno sodišče Kraljevine Jugoslavije je tako nagovoril, če je to sploh res. A tisti zdrahar in brezdelnež je naredil v redu, Janša pa ne, ker izvaja sodišče neke kolobocije s telefoni in ne vem še čem. Ja, tudi to je bilo povedano, da ne priznava sodišča tudi zato, ker ima slabega odvetnika. Ojoj... nekdo naprej ve, kakšne kvalitete je odvetnik. Sicer pa se gre za Francija Matoza... če je njegova advokatska hiša zanič...?

Če je Virantov zakon tako slab, čemu ga ni Pahor spremenil... na veliko se hvali Irma Pavlinič Krebs kot ena najboljših pahorjevih ministrov, a v treh letih se ni ravno pretegnila, da bi ta zakon ukinila in napisala s sodelavci novega, če je res vse narobe.

Pesek, tvoje pisanje je čista komunjarska ideologija oz. njen najbolj znan postopek: označi, diskriminiraj, likvidiraj. Ti je to oz. podobno znano?

Pahor ni naredil v treh letih nič. Tudi arbitražni sporazum bo po mojem mnenju fiasko. Jaz sem, kjer pač sem, torej v Soboti, a Hotižani se bodo potili do konca. In imeli mejo tik ob cesti. O celovitem Piranskem zalivu lahko samo sanjamo, dobili ga bomo kvečjemu polovico, kar Hrvati itak ponujajo od začetka. Pahor bo hitro pozabljen v slovenski politični zgodovini, razen, da bo v učnih knjigaj prikazan kot izdajalec slovenskega naroda.

Pahorjeva vlada je hotela na vse načine prikazati, da je pokojninska reforma edina rešitev in se uštela. Vseeno imamo na srečo referendume, da se pove NE določeni politični opciji, ki ožema narod in misli samo nase. In ne sekiraj se: nova vlada, upajmo da pod Janšo, bo morala sprovesti neke reforme... in jih bo. Vendar ne na temeljih sporov, groženj in še česa, kar je tisti kolerik Svetlik tako rad počel. Dajmo času čas, hitro se bo videlo, kaj je bil Pahor in kaj je Janša.

Pesek, če veš šteti, probaj malo prešteti vse afere, katere ste zakuhali. Začni kar s Patrio. In da na koncu ne boš ugotovil, da do takšne številke ne veš prešteti?

Profile picture for user BB Branko Boldižar

Pahor ma še en izjemen podvig: več kot dupleranje zadolženosti slovenije v slabih 3 letih - to nesmimo pozabiti

truplo, ne udrihaj preveč po komunistih in Titu.... tudi tvoja duševna hrana in inspiracija, ki sliši na ime Ivan Janša je v svojih poznih omladinskih letih pisal izvrstne komunistične pamflete v katerih hvali Tita, Avnoj, bratstvo in enotnost..... Sramoval se jih ne bi noben komunistični ideolog.
In ne hvali referendume..... mogoče ni več daleč čas, ko bomo spet poklicani na referendum, kjer bodo do pičice ista vprašanja. Veš kako pravijo ljudje: zarečenega kruha se največ poje.
Da ne bi zgledalo, da mi je Pahor pri srcu: Pahor je zanič, samo Janša ni nič boljši. Oba sta dokazano slaba predsednika vlade.

- -

Ja, imaš ti res probleme... goleme. Ne paše ti ne ovaj, pa ne onaj... Kaj, ko bi ti nekaj naredil?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet