Begunci-samo moje razmišljanje

|

Iz časov juge smo slovenci en delovni dan darovali za Ćrno goro, potem nekaj za Kosovo, financirali to in on ono v jugi - pa še z veseljem. Ja imam kar nekaj let, to mladi nevedo kot tudi moj sin ne. Aja, san po rode čisto zelene- Štajerec. Ja, kadrugo, san se integrero, bi piso prekmurske, pa na ton račun. ne najden u spreglason- spoutoma. Začnola se je vojna Slo. proti "jugi"čiglij samo nege 10 dni, čiglij nišče nej znau kak dugo de.Što je leto iz slo? Ja dosta bogatašov- ja tudi močvirnike:-(, aja malo več kak od tec. Ges san se nej nikan trucal, dobo poziv, čakali smo na moste Mure, most minerale-ka bou bou-mrtev-mrtev. San vujšo? Nej, će bi šli čez Dokležovje čez Muro, me verjetno več nebi bilou, na srečo. NEJ SAN VUJŠO S SVOJE DRŽAVE, ČIGLIJ JE BILA VOJNA, stvarij se menjavlejo, če be gnes mogo za tou gni... slo, ne ven če nebe migrejro. Ja bi čako na meje za šenke prevoz skous Austrijo, te pa vse šenke. Kak je pravo begunec stane ob 8, ide v bauto (pejneze?) te je notre 2 vore (bente-ges stare noure ne naden preglasa) te pa ide na lanč-obet. Ka de me tan falilo?A moške, skous več žensk de v roubcaj ale zakrite (tou v Sobote itak že mamo) Aja, v vročine se prej sunce odbija od cout pa je nej vrouče :-) Mo klete v lete probo z aubof pa kapute ite po Sobote (ne zofte rešilca- tak de pomale v Evrope mo vsi v lete oblečene) pa lejko probate tude vij, ka me nede vruče. Ja, pa da do me kak begunca pelale prejk Austrije, si moren napisate, ka ne pozaben, nej trbej sorterate odpadkov( nafčo mo se kakate, scate ge mi pride:;-) JA OPECOVA - KA BI ONA., MI JE TRN V PETI IN S SVIJEN ENON STALIŠČON ZGLASOVALA KA PLAČAN DOSTA VEČ KAK SAN PRLEJ( če koga zanima, se lejko privat kontaktejrava). Če bi bil begunec, bi meto dobleno geste vkraj ,vužgo postelo v protest in tou indre, nej doma? Vidite, nemajo pejnez, sakše druge pa čik v rouke? Še malo pa do ŠV. Nemci Sirski gučale hehe. Sak ma svoje mišljenje. Mogoče kaj naupak Prekmurske napiso, ale če se potrudeš, boš razmo.
Ja, znan sakše svoje mišlejnje, nikšoga komentara nemo čemeren, pa tude komentejro nrmo, san napiso somo moje mišlejnje, fajn mi bojte :-)

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet