Termin

Tako kot v prejšnjih letih, tudi letos Prekmurska godba Bakovci organizira tradicionalen, nepozaben koncert v Murski Soboti, katerega vsako leto obiskuje čez 1.000 ljubiteljev orkestralne glasbe godbenikov in izjemnih gostujočih glasbenih umetnikov.

Koncert bo potekal v petek, 1. decembra 2023, s pričetkom ob 19. uri, v športni dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti.

Več kot 95 let tradicije

Prekmurska godba Bakovci združuje glasbenike iz Pomurja in neprekinjeno deluje že več kot 95 let. Orkester šteje čez 60 članov, dirigentsko palico vihti prof. Željko Ritlop. Z ustvarjalnostjo in težnjo po kakovostnejšem repertoarju je bakovska godba postala prepoznavna tako v domači okolici, kot širše. Pot jo je med drugim večkrat popeljala v tujino, kjer so predstavljali domači kraj in kulturno dediščino.

Na tokratnem koncertu bodo zazvenele priredbe svetovnih uspešnic, slovenskih popevk in ne nazadnje tudi kakšna koračnica.

Nastopajoči gostje

Bogat repertoar bodo dodatno obogatili nastopajoči gostje. Glavna gostja večera bo priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar. Z orkestrom pa bodo nastopili še: Martin Norčič, Tadej Žižek, David Kreslin ter Nuša Titan in Damjan Kuzma.

Ob zvokih domačih godbenikov bodo zaplesale mažoretke iz Društva prekmurskih mažoretk Bakovci.

Cena vstopnice znaša 10 evrov.

Prodajna mesta

Vstopnice si lahko zagotovite v Trgovini Gaja (soboška bolnišnica), Cvetličarni Tajda Maximus in Beltinci, Cvetličarni Tržnica M. Sobota, BTC Murska Sobota – Osteria in RITUAL cafe bar - BTC Murska Sobota in pred koncertom.