Božično-novoletni prazniki so kot nalašč za daljši oddih. Še posebej letos, ko se turistični delavci zaradi razporeditve praznikov veselijo kar dobrih dveh tednov prazničnega termina.

Medtem ko smučarski hoteli zaradi pomanjkanja snega beležijo slabšo zasedenost, se destinacijam, ki goste vabijo k užitju toplega vremena, godi bistveno bolje.

Tudi v Pomurju smo te dni sprejeli veliko turistov, ki iščejo nekoliko drugačen zimski dopust. Našim hotelirjem in drugim turističnim ponudnikom dela torej ne manjka. 

Nič kaj zimsko vreme

Zima tudi letos skopari s snegom, kar je rahlo zagodlo hotelirjem. Dopustniki, ki si vendarle želijo smučarskih užitkov, se morajo z vzpenjačo povzpeti na vrh mariborskega Pohorja, kjer obratujejo le tri od štiriindvajsetih prog. 

"Sneg in ponudniki zimskega turizma, hoteli, zimska sezona gre z roko v roki. Brez snega je težko delati zimsko sezono in zaradi tega je prišlo do te situacije, kjer ni polne zasedenosti," ugotavlja Nik Heler iz Hotela Arena.

Vseeno v Hotelu Arena beležijo 70-odstotno zasedenost, kar je po njihovih besedah zadovoljivo. Tisto pravo zimsko vzdušje pa gostom skušajo pričarati vsaj z ognjem v kaminu in praznično okrasitvijo.

Namesto na smučišče v Pomurje?

So pa obilje sonca in razmeroma visoke temperature zato prinesli več dela Panonski vasi v Pomurju:

"Lahko povemo, da imamo zaradi bolj toplega vremena dosti več gostov, ker ne gredo toliko na smučišča in podobne zimske stvari, pa se raje pridružijo nam," razlaga Sandra Nemec iz Panonske vasi.

Panonske vile in apartmajske sobe so med prazniki polno zasedene. Prav tako bodo ob letošnji razporeditvi prazničnih dni lahko sprejele več gostov kot običajno:

"Definitivno je to zelo ugodno za nas, saj praktično dva tedna lahko prerazporedimo goste in tako lahko letos sprejmemo bistveno več oziroma vse, ki bi si želeli," je zadovoljna Sanja Zelko iz Panonske vasi.

Z zasedenostjo so zadovoljni tudi v termalnih destinacijah, med drugim v Zdravilišču Radenci:

"Gostimo predvsem slovenske in pa nemško govoreče goste, to so pa predvsem skupine in stalni gostje, ki se že res leta in leta vračajo v zdravilišče Radenci," razlaga Vesna Maučec, direktorica hotelov Zdravilišče Radenci.

Tako seveda skrbijo tudi za pristno praznično vzdušje in občutek domačnosti. V avli, tik ob recepciji so na primer postavili veliko božično drevo, še pred vstopom v hotel pa goste pozdravi tudi praznično okrašena kočija.

"In to domače vzdušje je res še toliko bolj pomembno, zato luči prižgemo že okrog prvega decembra, kajti tisto vzdušje, domačnost in toplina je za njih res posebna," še dodaja Maučečeva.

Božič je zdaj resda za nami, a v zdravilišču so že v mrzličnem pričakovanju novoletnih prihodov. Pripravili bodo kar tri različna silvestrovanja za več kot 500 ljudi. Več o silvestrovanjih v bazenu, ki postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas, preberite v povezani novici:

Komentarji (17)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Gnes si ga budem opet merio

1122334455 (ni preverjeno)

Ka boš si DF mero či tak nikaj nemaš. Lekar si se načofal za števanovo ka si san s seuf pijses takše bedarije. Debil prekleti.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

gasilec lojz (ni preverjeno)

čuj ti 1122334455
ali je
tebe ta teden že nategnil administrator

In reply to by 1122334455 (ni preverjeno)

.... (ni preverjeno)

Bakterije, klor, raje ne.

Vipko
buldog

Ni problem, da je zima zelena. Problem je, da zime sploh ni. Še večji problem je, da nekih zim več sploh ne bo. Največjii problem pa je, da bodo zime čez nekaj desetletij kot poletja (kot jeseni so že zdaj!), poletje pa bo eno samo cvrtje. Čez 100 let pa ne bo nič več, samo še Zemlja bo ostala.
Zadnjič smo ugotovili, da globalno segrevanje in njegove posledice opažajo (empirično) že 17 letniki. Kar pomeni, da je segrevanje vedno hitrejše.

&&&&&& (ni preverjeno)

Ja " buldog " tvoj ogljični odtis presega vse meje , ali po domače povedano , preveš prdiš , zato se nam po tvojem izračunu čez 100 let bliža kataklizma .

Vipko
buldog

Vidim, da si korak naprej in ti maksimalno funkcionira racionalno - analni kanal. Moja napoved temelji na teoriji in empiriji. Izdaj nam ti tvoje podatke, tvoja predvidanja. Me res zanima, kaj boš nakvasil. Samo ne začni z vesoljskimi teorijami, ker so že zdavnaj ovržene.

In reply to by &&&&&& (ni preverjeno)

butalec (ni preverjeno)

"Moja napoved temelji na teoriji in empiriji."

Praksa (zemeljska zgodovina) pa kaže, da so bile poledenitve, otoplitve, poledenitve, otoplitve, .... da je bilo Panonsko morje......... Veliki kanjon pun vode.... pa vse to brez "ogljičnega odtisa" oz. štajnkola in nafte in homo sapiensa.
Meni osebno je večji problem plastika...... prekleta plastika..... ta de nas zadišijla!

In reply to by buldog

genao (ni preverjeno)

Se strinjan. Moja žena se s temi stvarmi ukvarja že vrsto let zaradi svoje izobrazbe in službe. Dejansko je večina teh teorij o globalnem segrevanju en velki larifari. Če poznate kakšnoga geologa van naj razloži zemeljke cikluse ogrevanja in ledenih dob. In ja, plastika de nas uničila ne pa segrevanje ozračja.

In reply to by butalec (ni preverjeno)

butalec (ni preverjeno)

genao,
evo ti ruke!!! Rajo trbej sagati, pekla pa vraga se več ne bojijo, te pa trbej "globalno segrevanje",
pa jih pa maš pod strajon!
Mi smo samo mravlice na toj Zemlji, ona ma svoje zakonitosti pa amen!!
Či šče, magnetna polja premejša, pa se prekucne, pa de severni tečaj na ekvatori,
pa mo pa nazaj meli Panonsko morje. Eeeeeeeeeeee, te mo pa na morji doma!!
Samo, te plastike, jebene plastike, toga pa nemren prebaviti in je nemo!!!!

In reply to by genao (ni preverjeno)

genao (ni preverjeno)

Itak! Če je pa ekologija gnesden gratala reden biznis. Pogledni samo Greenpeace, keri se je iz entuziastično-aktivistične organizacije spremenil v "multinacionalko" kera letno obrne 130 mio dolarov in ma izpostave v 30 državah sveta. Ka ne gučin o vseh lokalnih vladnih in nevladnih organizacijaj kere trošijo vagone dvakoplačevalskoga denarja za svoje delovanje. Spremembe pa nega nikše. Planet se še dale ogreva, plastike je pa tudi vedno več.

In reply to by butalec (ni preverjeno)

&&&&&& (ni preverjeno)

Jutri bom stopil do vrača , da vrže kosti in potem ti napišem napoved utemeljeno tako teoretično kot empirično , pa ne razburjaj se preveč , če se vsi ne strinjajo s tabo , saj veš demokracija , različna mnenja in podobna jajca , kar jih že je , aja , pa še svetki so tu .

Vipko
buldog

Ajaj, pa cikli... so cikli. Tu gre za tako skokovito ogrevanje, da sploh ne moremo govoriti o "ciklu". To je zaskrbljujoče. V Murski Soboti se je januarska T v zadnjih 30. letih dvignila za 2 stopinji. Povprečje 1960 - 1990 beleži - 2,5 stopinji; zdaj smo še komaj pod ničlo. In drugo: nič ne kaže, da je temu konec. Vsako leto je toplejše od prejšnjega in to ne malo toplejše! Kaj pa če je k pojavu vseeno prispeval človek? Kaj pa če ima stotisoče klimatologov, meteorologov, hidrologov in strokovnjakov sorodnih ved vseeno prav in je vse vezano na emisije ogljikovih in dušikovih spojin v zadnjih 250 letih? In grozovita misel: kaj, če ne bomo storili nič in bomo čakali, da se "astronomski cikel" obrne? In če se ne bo obrnil? Ali pa je astronomska teorija nasploh zgrešena?

genao (ni preverjeno)

Mogouče bi nej bilo slabo prešteti knjigo od Mišo Alkaja, magistra matematike iz Inštituta Jožef Štefan. V svoji knjigi Podnebna prevara lepou predstavi to problematiko. Zanimivo branje. Zelo se mi zdi zanimiva teza o ton ka bi naj bili lidje krivi za izpuste toplogrednih plinov. To bi naj bilo sproducirano iz strani vlad in medijev zaradi uvedbe novih davkov na izpuste CO2 in za druge ekološke obdavčitve. Dobro, nej san glih ljubitelj teorij zarot, ampak knjigo si je vredno prečitati. Not je tudi en kup znanstvenih razlag trenutnoga stanja.
Zanimivo:«Tudi v Sloveniji že plačujemo davke na izpuste CO2 in jih bomo še več. Zato bi morali kot volivci vedeti vsaj, da teza o kritičnem vplivu človeških izpustov na podnebje še zdaleč ni tako znanstveno utemeljena, kot nas želijo prepričati predlagatelji novih obdavčitev, ponudniki "nizkoogljičnih" rešitev, in poklicni okoljevarstveniki,«

In reply to by buldog

bingelj (ni preverjeno)

Biznis je biznis. Na nek način je pač potrebno dobiti denar iz ljudi. Če ne drugo se pač uvede davek na CO2. Ko ne bo več toliko izpustov si bodo pač izmislili nek drug davek. Drugače pa, ko gledam razne pripevke ni drugega, kot se ljudje polarizirajo in kregajo. Žalostno !!!! Eni pa znajo živeti in so zato vse kapacitete polno zasedene. To in polni nakupovalni centri so pač odraz, da je standard dober. Pa naj se nekateri še tako trudijo pistai, da je drugače. Smučarski turaizem pa je v Sloveniji že od nekdaj ena velika žalost. Nikoli ni normalno zaživel, kot je to v tuji. Kaj so vzroki sedaj ne bom pisal. Je pa res, da tako kot si pač v termah morajo zgradit bazene in ostalo ifrastrukturo bi si pač za smučarijo morali že davno poksbeti za umetni sneg, če ga narava ne da. In seveda vse ostalo, če se hočeš iti nek biznis. Danes je pač tako. Če si usoešen živiš, če ne pa propadeš in nekdo kupi in gre zadeva naprej. Pa mirne praznike in uspešno 2020.

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti si mi nekšni znanstvenik. Pa umetni sneg bi morali delati, mogoče tudi umetne brege. Na žalost pri tak viskij temperaturah snežni topovi odpovejo. Mogoče bi pa še en velki hladilnik napravili.

In reply to by bingelj (ni preverjeno)

Ful klikov (ni preverjeno)

Zima se je pred slabin kednon komaj začala, vi pa pametuvlete, ka je nega.

Starejše novice