Po dolgoletnem trudu je nekdanji hotel Elizabeta le dobil novega lastnika, ki ga je prenovil in mu nadel novo ime, že v kratkem pa bo tudi uradno odprl svoja vrata.

Že pred časom smo poročali, da je bilo potrebnih kar nekaj neuspešnih poskusov, preden je lendavski Hotel Elizabeta končno dobil novega lastnika. 

Nepremičnina je bila del stečajne mase podjetnika Ivana Pavlova z Zgornje Polskave, in prodati so jo skušali že vse od oktobra 2016. Konec februarja je bil hotel na dražbi le prodan družbi Sicom Invest po izklicni ceni 490 tisoč evrov.

Hotel, star nekaj več kot dvajset let, je bil potreben temeljite prenove, zato se je novi lastnik kmalu po nakupu lotil dela.

“Prenovili smo vseh štiriindvajset sob, osrednji del z jedilnico, prav tako pa smo uredili manjšo seminarsko sobo za do dvajset udeležencev,” so nam povedali v vodstvu družbe in dodali, da si sobe ne bodo povsem enake, saj bo vsako zaznamovala lastna barvna podoba.

Pripravili bodo dan odprtih vrat

Seveda novi podobi pritiče tudi novo ime, zato se bo objekt ob svojem uradnem odprtju preimenoval v Hotel Cubis. Ta bo namenjen predvsem tranzitnim gostom, poslovnežem, ki prihajajo zaradi vse uspešnejših malih in velikih podjetij, in vsem, ki bi želeli ostati nekoliko dlje v pomurskih koncih.

Notranjost smo si danes ogledali tudi sami, podobna stvar pa bo omogočena tudi vsem ostalim. Kot so nam povedali, bodo konec oktobra oziroma v začetku novembra pripravili tudi dan odprtih vrat, kjer si bo lahko vsakdo ogledal notranjost prenovljenega hotela.

Prenova je trenutno v zaključni fazi, vsa dela pa bodo predvideno končana v nekaj manj kot mesecu dni. V drugi polovici oktobra je tako tudi predvidena otvoritev Hotela Cubis, ki se bo ponašal s sodobnim videzom. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bimbooo (nepreverjen)

Kolko vidim so not postavljene samo neke cenene stvari , ala Ikea , moje mnenje , morda se motim tako na daljavo.

Mujrajemutna (nepreverjen)

Kuzmič in njegova turistična agencija Alporm stojita za tem hotelom. Da vidimo predsednika Mure, kaj ima za bregom?

Vipko
buldog

@Bimbooo, vsi novejši hoteli takšne kategorije so opremljeni v tem slogu, s takšnim pohištvom; napr. veriga Ibis. Mogoče je celo ime hotela izbrano načrtno, da asociira na to verigo......To so hoteli, kjer nočitev z zajtrkom stane okoli 35 - 40 evrov (plus minus 10 evrov, odvisno od lokacije ali države). V tem cenovnem razredu bo verjetno tudi ta hotel.

Če pa hočeš klasično ali celo stilsko pohištvo.... ja, tudi to obstaja. Samo v takih hotelih midva običajno ne bivava. In hotel visoke kategorije v Lendavi nima kaj iskati, ker ne bo imel gostov.

Pohvalno pa je, da je ta hotel doživel prenovo in da si je sploh nekdo upal investirati.

Zgvv (nepreverjen)

ME ZANIMLE GE DO ZELI GOSTE 365 LETNO...

Starejše novice