Pomurski zdraviliški turizem bo v prihodnjih dneh prejel precej obiskovalcev, tudi iz tujine.

Velikonočni prazniki so pred vrati, in kot kaže, se slovenskim zdraviliščem v tem času obeta dober obisk. Zasedenost naj bi se namreč gibala med 70 in 100 odstotki, ponudba zdravilišč pa bo privabila tudi goste iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Rusije, Srbije in Nizozemske.

Tradicionalno odlično zasedenost tako pričakujejo v Termah Čatež, dober obisk se nakazuje tudi Termam Topolšica. V Termah Dobrna so več kot 90-odstotno zasedeni, v Termah Zreče okoli 70-odstotno, v Hotelih LifeClass Portorož pa kar 100-odstotno zasedeni. V Termah Krka pričakujejo boljšo zasedenost kot v lani, povečano povpraševanje pa beležijo še v Thermani Laško. V Termah Olimia je medtem še nekaj prostih mest, vendar bodo tudi ta verjetno kmalu zapolnjena. 

V pomurska zdravilišča predvsem Vzhodnoevropejci, Hrvati in Italijani

Seveda pa večje število gosto prihaja tudi v naše kraje. V termalnih središčih Sava Hotels & Resorts v Pomurju, natančneje v Termah 3000 - Moravske Toplice, Zdravilišču Radenci in Termah Lendava, so v tem prazničnem času tradicionalno deležni dobre zasedenosti. 

Kot za STA pojasnjujejo v družbi, je trenutno stanje rezervacij primerljivo z lanskim, vendar pa rezervacije pričakujejo do tik pred prazniki, saj se gostje za oddih in počitnice večinoma odločajo v zadnjem trenutku.

Prevladujejo sicer predvsem gostje iz Slovenije in obiskovalci predvsem iz vzhodnoevropskih držav, Hrvaške in Italije. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
boris123 (ni preverjeno)

Pri jodlarci Niki pa nejde komentitati. Tou je diskriminacija, o kateri ste zadnjič pijsali. Itak me vej spejvati.

Vsi na kolo (ni preverjeno)

Sem siguren, da bo zdaj Posediju prodaja močno padla, ko je jodlarci dal voziti svoj avto.

In reply to by boris123 (ni preverjeno)

Starejše novice