Slika je simbolična.
Pojavljajo se očitki, da rezervacije odpovedujejo, ker bi lahko zaslužili več.

Nemalo Slovencev se pri načrtovanju dopusta poslužuje uslug spletne strani Booking.com, ene največjih spletnih potovalnih agencij. Vsake toliko pa se zalomi.

Če se oseba z dvigom cene ne strinja, ji rezervacijo odpovejo.

Kar nekaj slovenskih uporabnikov družabnih omrežij je namreč delilo svoje neljube izkušnje – da jim je služba za stranke omenjene spletne potovalne agencije sporočila, da so njihove rezervacije – povečini gre za rezervacije, ki niso bile opravljene ravno nedavno – tako rekoč odpovedane. V ceni naj bi bila napaka, saj da je lastnik nastanitve zahteval dvig (pogosto gre za precejšen dvig) cene.

Če se oseba z dvigom cene ne strinja, ji rezervacijo odpovejo – v enem konkretnem primeru je bila rezervacija opravljena sedem mesecev prej.

Iz pričevanj slovenskih uporabnikov je razvidno, da tovrstno početje ni omejeno zgolj na turistične ponudnike iz sosednje Hrvaške.

Različni agenti

Skratka, dvig cene je lastniku namestitve omogočila omenjena spletna agencija, zato se velja, če se znajdete v takšni situaciji, pozanimati neposredno pri njej.

Vendar pa velja opozoriti, da se zna zgoditi, da boste imeli opravka z različnimi agenti, ki ne bodo imeli enakih predlogov, denimo novo rezervacijo, iskanje druge namestitve, kompenzacijo pri novi rezervaciji …

Na koncu se lahko zgodi, da si boste z njimi izmenjali lepo število sporočil in še vedno bili brez namestitve.

Proces naj začne gost

Booking ponudnikom namestitve omogoča, da goste obvestijo o odpovedi. Če je le mogoče, naj bo gost tisti, ki začne proces odpovedi, jim svetujejo. Če za odpoved zaprosi ponudnik, ima dve možnosti: odpoved v primeru neplačila v dogovorjenem času in odpoved v primeru drugih razlogov.

Skratka, gost dobi obvestilo, v katerem mora potrditi odpoved. Če se ne odzove, se mora ponudnik obrniti na službo za pomoč strankam.

Odraz stanja

In da še naslovimo očitke, da hrvaški ponudniki odpovedujejo starejše rezervacije, ker so vmes dvignili cene. Nobena skrivnost ni, da je na Hrvaškem prišlo do vsaj desetodstotne podražitve vseh izdelkov, inflacija pa je zadnje tri mesece minulega leta na Hrvaškem na letni ravni znašala prek 13 odstotkov, januarja pa 12,7 odstotka. 

Na Hrvaškem je prišlo do vsaj desetodstotne podražitve vseh izdelkov.

Tudi pregled turistične ponudbe na omenjeni spletni strani razkrije, da zanimanje očitno je in da je ponudba najbolj omejena ravno v cenovnem razponu od 50 do 100 evrov na noč, če govorimo o apartmajih. 

Svoje cene so za približno deset odstotkov dvignile tudi slovenske turistične agencije.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čemernež (nepreverjen)

S Hrvatom češnje zobati ni najboljša poteza. Španija prihajamo.

Delodajalec M (nepreverjen)

Moji zaposleni do lekar na kredit šli na morje. Tak se čuje po firmi.

ĐokoĐabokoĐo (nepreverjen)

Jebem ti dudeke....

Opazovalka (nepreverjen)

Sem premalo neumna da bi hrvatekom nosila tezko prisluzene evre. Na sreco pa jadransko morje ni samo hrvaska 😝😝😝

realnooo (nepreverjen)

KIRI, TI SI HRVAT???

Obala (nepreverjen)

Res nimam sreče da bi v 23 letih dopustovanja na hrvaškem naletel na lopovske nekorektne izkoriščevalske lastnike apartmajev. Očitno je nekaj narobe z mano in vso mojo družbo ki letuje izključno na Hrvaškem....

0456 (nepreverjen)

Ja, idite fajn v apartma na hrvasko, pelajte se po stari cesti da ni cestnine pa puno hrane in pijace s sebov ker tam drazje. Te pa tam fajn domace jejte pa pijte celi cas kaj vam zenske skuhajo pa potem domov. To pa je res uzivancija in dopust prve vrste...

In reply to by Obala (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Skoraj vse se da dobiti pri kmetih, pa še boljša kvaliteta. Samo znati moraš kje. To pa ti domačin pove, če nisi prepoln sam sebe.

In reply to by 0456 (nepreverjen)

Medibrundk (nepreverjen)

Iden v hotel all inklusif pa ne boli rita

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

No, jaz pa vam povem svojo plat zgodbe. V začetku marca sem poklical lastnika apartmaja v Biogradu, kjer sva letovala z ženo že lani. In dobil apartma za isto ceno kot lani. Vse se da dobiti, le dobri si morate biti z lastniki. On sam nama je ponudil, da nama zaračuna po lanski ceni.

0456 (nepreverjen)

Ja pa na roku mu placaj, bo za oba ceneje...kultura pa taka.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

vinkomegla (nepreverjen)

Ja če se hrvatekon v rit vlečeš,sran te bilo...

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Gruß fujjj (nepreverjen)

Ja saj pa slovenclji so vele-ritolizniki, sami pa sebe ne vidijo pri teh raznih ritoliznih afer kako ponižno izpadejo, na konci se pa itak vsakši ritoliznih nafuka te pa so zmeraj fejst razočarani...

In reply to by vinkomegla (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Na koncu se lahko zgodi, da si boste z njimi izmenjali lepo število sporočil in še vedno bili brez namestitve.

Za božjo volje, kje si pisec tega zmazka končal OŠ? Sem slišal, da učitelji dandanes tudi polpismenim dajo dvojko, samo da se jih rešijo.

helmut (nepreverjen)

zatou smo se pa mi odločili ka letos nejdemo na dopust ... mo rajši na soboško kamešnico odili pa se tu hladili poleti.

lukčev mesec (nepreverjen)

Kje so dobri stari časi Jugoslavije, ko so sindikati v podjetjih imeli apartmaje, hiše, prikolice in še kaj na Hrvaškem in smo praktično zastonj letovali na morju.

In tudi ljudje so bili bistveno drugačni in drugače so razmišljali.

Marsikje so si ljudje res bili kot bratje !!!

Danes pa povsod sam pohlep in kdo bo koga čimbolj obral in obogatel !

Joj (nepreverjen)

Ne ven, neman tejh iskusenj. Pa glede hrane pa pijače, hrana je cenejša kak pri nas, pijača je dražja. Gučin o restavracijaj, če si pa kampist, te pa tak približno isto. Se ne splača vlačiti gesti seuf, boukše tan kujpiti v nekšnon supermarketi

TošlinPrelujbifff (nepreverjen)

Jebeš hrvaško rejsan. Apartmaji po 100€ na nauč z inventaron ka je titojov oča gor bilice cvrau. Brez veze. Hoteli 4 zvezdice dotrajani pa znucani kak kurbe v beltincaj ka če ne bi bilij vsi v žepki inšpektorov ne bi nigddar več bilij 4 zvezdice hoteli. Brez veze.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice