Nov turistično-konjeniški park bo ponujal veliko aktivnosti.

V sklopu projekta Turistično-konjeniški park dvorec Rakičan bodo predvidoma vzpostavili nov konjeniški park z najsodobnejšim sistemom bivanja konj, imenovanim odprti hlevi oziroma laufštale.

Edinstveno in nepozabno doživetje v turistično - konjeniškem parku

Vzpostavljen bo koncept odprtih hlevov s sistemom samostojnega bivanja konj. Sistem bo konjem preko digitaliziranega procesa, omogočil okolje, ki bo kar se da najbolj podobno njihovemu bivanju v naravi.

Turistični park z interpretacijskim centrom bo imel zunanja počivališča, opazovalno turistično točko, naravni bazen in ostalo turistično infrastrukturo, kot so sanitarije in garderoba.

»To bo pomembna pridobitev, saj bo obiskovalcem ponudila edinstveno in nepozabno doživetje v našem parku«, pravijo v Raziskovalno-izobraževalnem središču Dvorca Rakičan.

Na svoj račun bodo prišli vsi ljubitelji adrenalina

Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki so najbolj željni adrenalinskega doživetja. Ti se bodo lahko po ziplinu spustili nad odprtimi hlevi in se naužili pogleda na turistično–konjeniški park.

»Turisti se bodo lahko sprehodili tudi po brvi, ki bo zaobjela pogled na park, prekmursko pokrajino in rakičanski dvorec«, še sporočajo.

Kaj bo s starimi hlevskimi prostori?

V sedanjih hlevskih prostorih je predvidena ureditev novih grajskih sob s centrom za sprostitev in za dobro počutje, ureditev tehničnih prostorov pralnice ter likalnice za potrebe turistične in gostinske dejavnosti.

 »Vzpostavili bomo tudi osrednje turistično-informacijske pisarne z recepcijo in manjšo trgovino z izdelki lokalnih ponudnikov. Uredili bomo tudi animacijski prostor za izvedbo aktivnosti in programov za otroke s poudarkom na kulturni dediščini,« razlagajo v RIS Dvorec Rakičan.

Kdaj se bodo dela pričela?

Dela se bodo začela marca 2023 in se predvidoma končala konec leta 2024. Dodajajo še, da je vse odvisno od rezultatov razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, na katerega so imenovani projekt tudi prijavili.

Konjeniški park bi se nahajal na travniku ob parku v smeri letališča, kjer so sedaj pašniki za konje.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NIČ NE BO (nepreverjen)

Prišla je nova vlada, ki vse seli v Ljubljano ali pa izven Ljubljane ustavlja vse investicije, tako da z vašimi načrti ne bo nič "sanjala svinja kukuruz" Jebemliga to ste volili bedaki ki ste se dali zavesti zjebali so vas kak malo deco.

dvejletisranja (nepreverjen)

No ja, eni se vseeno spumnimo dveh zadnjih let lopovščin, nategovanja, laganja, restrikcija, sramotenja, jebanja v glavo, bombončkov za kere so se najemnali milijardni krediti, kere do odplačevali še naši vnuki.... eni se vsega toga fejst dobro spoumnimo. Goloba san nej volo ali če de resno zaustavo vse kretenske megalomanske in nepotrebne projekte prejšnje vlade ga naslednjič mogoče bom.

In reply to by NIČ NE BO (nepreverjen)

lido (nepreverjen)

kda si pravo "nepotrebne projekte prejšnje vlade" in omejno vnuke, si s tem vse pravo, zaslepljenec!!

In reply to by dvejletisranja (nepreverjen)

jakaracman (nepreverjen)

Lido, maš totalno oprane možgane! Kak cejla vaša sekta.

In reply to by lido (nepreverjen)

lido (nepreverjen)

odpri oči, pa vklopi možgane, sicer boš pa vido v jesen, kak bo ta tvoja perjat bejžala

In reply to by jakaracman (nepreverjen)

jančiJ (nepreverjen)

Zdaj v Svobodi ni vec kolesarjenja samo ob petkih, nega bencina, pa kolesarimo vsaki den

In reply to by lido (nepreverjen)

Gost54363 (nepreverjen)

Ker pod Janšo pa ni primanjkovalo goriva, pa ljudje so nej kak zmejšani tankali v kanistre, nej butci janševi z spominom zlate ribice?

In reply to by jančiJ (nepreverjen)

kuntić (nepreverjen)

bencina pod janšo ni primanjkovalo, ste pa eni tankali na zalogo in se fajn zajebal, ker je šla cena navzdol, pozabo, a?

In reply to by Gost54363 (nepreverjen)

Banda. . (nepreverjen)

ZAKAJ PA NE POROČATE DOGAJANJA NA BENCINSKIH SERVISIH KA NE MOREŠ NIKJER DO GORIVA .
TO, DA SO BREZ GORIVA JE DEBELA LAŽ KI JE JASNA ŠE NEROJENEMU OTROKU, AMPAK ČAKAJO NA VIŠJE CENE.
PA TO JE RES NEDOPUSTNO, PA KA BO RES MORALA TEČTI KRI, IZGLEDA DA BOMO MORALI VZETI STVARI V ROKE LJUDSTVA.
PA VI, KI TAK RADI VSE PREVERJATE, STE ZDAJ TIHO, DA VAS NI SRAM , ZDAJ PA RES KAŽETE SVOJ PRAVI OBRAZ.

In reply to by NIČ NE BO (nepreverjen)

ankara (nepreverjen)

Odlično, res vsa čast vodstvu, ki je s takimi projekti lahko vzgled direktorjem javnih zavodov doma in širše po Sloveniji

jakaracman (nepreverjen)

Ja, napraviti kunjan nove štale s klimof --- za energetsko sanacijo šol pa nega cvenka!!!! Bolano!

In reply to by ankara (nepreverjen)

Vinko13 (nepreverjen)

Bolano je to, da eni mislite, da zdaj, ko šole nimajo klime, da se druge invensticije ne smejo izvajati. Mislim vseeno, da so za klime in investicije odgovorni zaposleni na šoli, Celec pa je odgovoren oz. se more boriti za projekte, ki se tičejo tega gradu. Meni tudi on ne sede, samo če bo speljal ta projekt in če je to za konje ok, potem mu lahko samo čestitam.

In reply to by jakaracman (nepreverjen)

Ilk (nepreverjen)

Ta Celec mi neje glih pri srcu ali za ta RIS pa resno čestitke. Se vidi, ka se da dosti narediti, če imaš ideje in sposobne ljudi, ki se znajo prijavljati na razpise. V tem RIS-u se resno konstantno dela neka novega. Če to primerjaš s kašnimi drugimi javnimi zavodi prinas, je kak dan in noč. Večina jih samo čaka, če kaj z neba spadne, če ne pa pač ne. Tak nikam ne prideš.

In reply to by ankara (nepreverjen)

92922 (nepreverjen)

in kaj so konkretno tukaj naredili? aha, po e-pošti so posredovali vlogo na ministrstvo. vau dosežek. hvališ konja, ki stoji v štali, počakaj vsaj da pride na štart. govorimo o tem projektu, seveda, ne spet vleči ven čarovnice itd

In reply to by Ilk (nepreverjen)

83...2 (nepreverjen)

samo na razpis so se prijavili, in že novica, kot da so zgradili nov dvorec? in potem bodo izpdali na mgrt, bodo vsi drugi krivi, ker ne bodo nič gradili. Hvalijo se še preen so podpisali pogodbo, kaj šele začeli z gradnjo.

ToneB (nepreverjen)

Ja te kuje Vogrske Nesnaga . pa priseš tja pe smrduhi kujnski smrdijo, je tak treba odseliti v 3 PM.....
škoda parka . ki ni od muh? Kaj pa te majo NOČ ČAROVNIC v Rakičanu? Zato imamo največji Grad v SLO Goričko??????Pa mi naj pamet soli en vogrin, a mate tolko avstrijcec kot jih je bilo vsako leto na GRADU. Toje naše, pa vi pizdeki le iščite smrdlive kujsdke dreke.....

Lekarna za ToneB (nepreverjen)

Če rabiš močnejše tablete se javi v lekarni!!Ali pa menjaj psihijatra!!

In reply to by ToneB (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

kradnejo vsi, eni bole elegantno, drugo bole grobo, vse funkcionejra kak si pajdaš pa v keri stranki, na žalost, dokič ta sds pa sd ne pridemo nikan....

čarni vrag (nepreverjen)

Digitalizirani konji, digitalizirani majmuni.

konjska štala? (nepreverjen)

pravo stanovanje za psihopate, socialaše, pijance, delomrzneže, drogeraše ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice