Marissa in Johnnie Borrett sta v Pomurju prepoznala poslovno priložnost za opravljanje svoje dejavnosti.

Marissa in Johnnie Borrett sta iz Južne Afrike, obmorskega mesta Wilderness v osrčju slavne Garden Route. Tam se ukvarjata z doživljajskim turizmom in preko svojega podjetja WildX Adventures ponujata najrazličnejše aktivnosti in ture po lepotah Južne Afrike: od voženj s štirikolesniki, vozili segway, kajakaštva, plezanja, jahanja do lokostrelstva in paintballa pa še bi lahko naštevali. 

Vir: Osebni arhiv

V Jeruzalemu sta prepoznala svoj drugi dom

Slovenijo sta prvič obiskala leta 2012 in država ter ljudje so jima bili tako všeč, da sta se naslednje leto znova odločila za dopust v naši državi. Da bosta investirala v Slovenijo, pa je kocka padla na začetku letošnjega leta:

"Na začetku 2019 sva tukaj preživela izjemnih 5 tednov delovnega dopusta z namenom iskanja dobrih poslovnih priložnosti in možnih nakupov nepremičnin. Slovenijo sva dodobra raziskala in uživala v naravnih lepotah prav vsake regije, ampak najbolj so naju presenetili in navdušili zeleni griči in gorice Jeruzalema, ko sva pa še okusila tukajšnje vino, pa sva takoj vedela, da je to, to. "

Nad Jeruzalemom sta bila tako očarana, da sta tam kupila hišo. Hiša ima vsa potrebna dovoljenja, da se lahko uporablja za turistične namene, kot gostilna ali celo vinoteka. Verjetno pa jo bosta uporabljala kot sedež njune družbe v Sloveniji, kjer bosta nudila doživljajske in turistične storitve, kot so najrazličnejše ture: kolesarske, gastronomske, vinske in podobno. 

Vir: Osebni arhiv

Investirala bosta do 700 tisoč evrov

V Murski Soboti sta v septembru 2019 registrirala dve podjetji, WildX Adventures in Go Wild Adventures, na naslovu Staneta Rozmana 10. Gre za stanovanjski blok, ki stoji nasproti Zavoda RS za zaposlovanje.

Trenutno sta v fazi nakupa še druge nepremičnine v Jeruzalemu in obe nepremičnini bosta prenovljeni ter posodobljeni po visokih standardih. Središče njune dejavnosti bo tako v Jeruzalemu, kjer bosta  tržila aktivnosti in storitve podjetja za celotno Slovenijo.

Za sobotainfo.com sta zaupala višino vložka: "Ocenjujeva, da bo vrednost investicije, ki vključuje tudi nepremičnine, prenove, opremo in marketing, nekje med 500 in 700 tisoč evrov".

Zaposlovala boste lokalne ljudi

V okviru svojih mnogih dejavnosti bosta seveda potrebovala dodatne ljudi.

»Načrtujeva zaposlitve lokalnih posameznikov in bova tako potrebovala naslednji kader: gostinsko osebje in kuharje, osebje pri oddajanju sob, inštruktorje in vodiče, mehanike, tehnike in vzdrževalce.« sta zaupala za naš portal. 
 

Vir: Osebni arhiv

Trenutno sta polno zaposlena v domači Južni Afriki, saj je sedaj glavna turistična sezona, v Slovenijo se vračata v naslednjem letu.

"Prvega junija 2020 sva nazaj tukaj, da zaženeva vse potrebne aktivnosti za začetek poslovanja".

V vmesnem času pa bosta izvajala aktivne promocijske kampanje na spletu, vzpostavila bosta spletne strani in aktivno oglaševala na družbenih omrežjih. 

O njunih novih aktivnostih pa bomo seveda poročali prvi, zato nas redno spremljajte.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Robot (nepreverjen)
Joško. (nepreverjen)

Sobotainfo bo ex kluzivni promotor.

Andrej 1 (nepreverjen)

Naj jima uspe

ej zabačeni Janšovci (nepreverjen)

Privoščite jima, nej pa ka si brodite kak bi vse tirali v z Prekmurja. ozkogledneži eni, spresrani ste kak bakeci, malo še gledajte Nova24TV pa delajte tej garde ka je tak fejst dosta beguncov tu ka brez vas neven kak preživemo :')

Pomurje tudi obstaja (nepreverjen)

Prosim, bodi korekten in če je govora o desnem bregu reke Mure, uporabi vsaj besedo Pomurje...Poskusi....boš videl da ne boli.

In reply to by ej zabačeni Janšovci (nepreverjen)

ej zabačeni Janšovci (nepreverjen)

maš prav, pardon. Pomurje*

In reply to by Pomurje tudi obstaja (nepreverjen)

Nista Juznoafricana (nepreverjen)

Sta migranta priseljenca oz. izseljenca ...

Gost66 (nepreverjen)

Na tej skirojaj do se Maročani v Slovenijo vozili. EKO migrantje.

Šmarnica kisla (nepreverjen)

Spij si malo šmarnice pa idi ženo gnjavit

In reply to by Gost66 (nepreverjen)

mb78 (nepreverjen)

Poleg njiju takoj postavit azilni dom!
Pa madzarske rome zraven naseliti obavezno! VETE KAK BO LUSTNO!

Starejše novice