Foto: Jure Banfi
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije izdal sklep o odgovornosti Nogometnega kluba Maribor.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, ki je neodvisen in avtonomen organ Nogometne zveze Slovenije, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti Nogometnega kluba Maribor.

Sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.

Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, bo Nogometni klub Maribor v zvezi z incidentom navijačev nosil finančne posledice v višini 25.000 evrov, ob tem pa se tekma z Muro registrira z rezultatom 3:0 za domačine

Maribor pa bo prav tako naslednje štiri domače tekme igral pred praznimi tribunami.

Vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu je absolutno nesprejemljivo

Disciplinski sodnik je upošteval vse izjave vpletenih, tako uradnih oseb, kot obeh klubov in ob tem izpostavil, da je skrb za varnost igralcev, sodnikov, uradnih oseb, gledalcev in drugih, na prvem mestu, kar posledično pomeni, da je potrebno okoliščine, ki so povezane z zagotavljanjem varnosti ocenjevati najstrožje, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

»Ob tem poudarja, da je vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu absolutno nesprejemljivo ter zavržno in se nikdar ne sme razlagati kot nekaj dopustnega, še manj pa se navedeno ne more opravičevati kot del 'folklore' neke skupine navijačev, saj gre za izredno nevarno ravnanje in nevarne predmete. 

Tudi v skladu z načeli UEFA gre pri uporabi pirotehničnih sredstev za nevarna sredstva, ki lahko povzročijo hude poškodbe in škodijo zdravju ter so striktno prepovedane,« dodajajo.

Komentarji (41)

Mura je večna (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In na tak način bodo salabajzeri ostali v i ligi
Marš golazen
Kaj pa če je vrgel bakljo muras

Sd {nakladač) (ni preverjeno)

Ne seri bw, idi tan na njihovo stran pa tan đauči

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Muraš je v tvojo glsvou zabito vrgo petardo.

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Tanja flasskon (ni preverjeno)

Če mi gre kaj na kurec je to nogometna zveza Slovenije

In reply to by - (ni preverjeno)

czd (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ni pravično. Kaj pa so Gringosi izivali.

grobar (ni preverjeno)

bravo,še 10 točk bi njin mogli zejti.

Moravcan (ni preverjeno)

Se kelneru naj dobi po pravici pa de polna mera a kaj ko vedno zboli ko treba na sodisce

Gost0011 (ni preverjeno)

Že to je dosta ka je mura dobila 3točke.....drugače tak nemrejo zmagati nikoga

GrintaČarnaZamazana (ni preverjeno)

To ni rešitev problema huliganizma na stadionih. Rešitev bi bila, da se klubu, katerega igralci delajo probleme, za vsako uporabo prepovedane pirotehnike ali drugih incidentiv na stadionih, prepove igranje treh tekem pred gledalci,...
Pa bodo potem tudi klubi razmislili, če bodo plačevali kazni, kupovali navijačem, ki to niso,...pravi navijači pa bodo izločili huligane iz svojih vrst!
PIKE MURI NISO REŠITEV NITI NISO ZASLUŽENE!!!

- (ni preverjeno)

Grinta kakšno blesarijo si napijso.

In reply to by GrintaČarnaZamazana (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Pike ne bi smel dobiti nihče. ha,ha,ha. Kar naenkrat se več ne ve, kako se na športnih dogodkih obnašati, ne ve kaj so pooblastila policije in drugih, da se taki dogodki preprečijo in zato je potrebno kao sedaj sprejeti posebne zakone in pravila. Vse že prepozno. Pa v slovenski ligi si ti dogodki sledijo že 30 let brez resnega ukrepanja. Se mi bolj zdi da se takšen huliganizem namerno podpira, kot del spektakla in divjaške kulture, saj če tega ni je nekaj narobe.

In reply to by - (ni preverjeno)

trg zmage

Narobe si napisal, mislil na gledalce in ne igralce, a?
Po tem trenutnem razpletu (lahko je še pritožba) niso na žalost kaznovani najbolj odgovorni: NZS in njeni disciplinski organi, kateri niso leta in leta... nič storili. Kot drugo, Viole s tem, da ne smejo štiri tekme na stadion v ničemer: saj lahko grejo tako hipotetično navijat za NK Malečnik in tam delajo "pizdarije"! Se njim gre sploh za navijaštvo? Pravo navijaštvo? Ne... in lahko navijajo poleg za Malečnik še za naš Kukeč... kaj je njim glavno? Glede na to, koliko nevšečnosti so že povzročili v zgodovini slovenskega nogometa vemo odgovor vsi.
Klub je sicer kaznovan (je ta znesek glede na proračun kluba primeren?), ampak na njemu je, da se takih navijačev odreče. Verjetno jim zakonodaja ne more preprečiti prihod na stadion, ampak glave so skupaj staknili NZS, OKS, policija, vlada... pa valja nekaj bo?
Za konec: baje je bilo veliko varnostnikov iz Maribora? Ima sploh kdo kaj možganov, da jih je angažiral? Vedno se piše, tudi tule, da so varnostniki, kar se tiče izobrazbe in na splošno "možganskih vijug" nekje na dnu... in od takih pričakovati, da bodo pregledovali navijače iz lastnega mesta ali okolice? Hecate se!

In reply to by GrintaČarnaZamazana (ni preverjeno)

Oh.. (ni preverjeno)

Naslednjič daj link pa bo lažje:

Copy/paste brez navajanja vira je.. no ja.. na sobotainfo nivoju

ruskić (ni preverjeno)

njet pravda

1235678 (ni preverjeno)

tezka kazen
verjetno pritozba
denarna bo verjetno obveljala

- (ni preverjeno)

Pike do ostale Muri definitivno. Viole so več krat bile pozvane naj zapistijo stadion pa de se tekma nadaljevala. Nej rajši so prižigali bakle pa stole trli, so mislili ka de kak sigdar kazen par sto Evrov pa stva rešena. NZS tokrat pravilna kazen.

In reply to by 1235678 (ni preverjeno)

Keeway (ni preverjeno)

Rezultatska tudi.

In reply to by 1235678 (ni preverjeno)

bv (ni preverjeno)

in to je zdaj kazen? mb odvzeti 20 točk, pa brez gledalcev vsaj pol sezone, absolutno brez vijol, pa vsaj 100 tisoč e kazni.

Mamicaa (ni preverjeno)

Ajde ne pretiravaj ka se razmis v fuzbal kot marica da vidi krivoga klurca

In reply to by bv (ni preverjeno)

njiva

Ges se kak zvesti navijač strinjan z denarno kaznijo z Maribor, Ura de še pa dobila kazen kak slabo organizacijo dogodka, slabo varovanje tekme, tak varnostnikov, kot policija. Tudi z prepovedjo 3 tekem Maribora, brez navijačov, ne strinjan pa se z ten, ka so jin pike zejli. Mi bi v vsakon primeri tekmo zgujbili.To ka je pa včeraj bilo, brez veze gučati nika od nika. Kama smo prišli?

trg zmage

Sam sem prepričan, da so bili igralci Maribora od 56 minute tako zmatrani, brez orientacije, idej... da bi jim v nadaljevanju dali šest golov.
Zdaj pa povej, da se to ne bi moglo zgoditi?
Dejstvo je, to je tudi v košarki, kjer sem bil leta in leta prisoten, da klub odgovarja za svoje navijače! In zakaj v košarki ni toliko ekscesov oz. jih več ali manj ni: IQ udeležencev tekme, navijačev in gledalcev je na bistveno višjem nivoju, kakor pri nogometu. Rek: ker blesavemu lepa beseda ne zaleže, ga moraš z lato po tikvi. Oz. mu nekaj prepovedati, ga finančno kaznovati. Nekateri navijači nogometa, kateri ste v redu oprostite, ampak tako je!

In reply to by njiva

gurli (ni preverjeno)

Fala bougi, ka so nas nej kaznili, ka smo meli za qrec varnostnike pa policaji tuj statisti.
Dobro smo jo odnesli, tej klopi za rezerne igralce pa naj samo ostanejo ge sou, praf do nam prišle, če prijdej šče gren dragonsi, te lejko palik računamo na 3 točke, pa nej boug ka ostanemo letos v 1.ligi. Škoda, ka nej Nafta v prvi ligi, te Gorgone bi nam tuj praf prišle pri nabiranji točk.

- (ni preverjeno)

gurli Mura de dobijla tou je še nej dokončno. Ka se tijče varovnja Mura s ten praktično nema nika. Policija dolouči stopnjo tveganja in s ten način varovanja. Či je Mura tou upoštevala te jebej nika krijva. Naj odgovarja policija pa najeta varnostna služba.

In reply to by gurli (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

njiva zakoj bi v vsakon primeri tekmo zgibili nej rečeno, mogoče bi zgibili 4 nula mogouče pa zmagali. Viole so bile večkrat pozvane naj zapistijo stadion pa so rsjši bakle zažigal pa stolce trgali. Naj zdaj nk Maribor z njimi rešavle.

Bambus Propad (ni preverjeno)

TO JE ŠE PREMALA KAZEN NEGLEDE OD KATEREGA KLUBA SO TAKŠNI DIVJAKI ČE GREŠ NA TEKMO SE ŠPORNO NAVIJA NEJ PA SEBOJ NOSITI PETARDE,BAKLJE,MAMILA I.T.D. TAKŠNE DIVJAKE BI MOGLI ISKLUČITI,DA NEBODO NIGDAR VEČ ŠLI NA TEKME

Christian hitrejši (ni preverjeno)

PRAVI GRINGO SE OGLAŠA, MRŠŠŠ!

In reply to by Bambus Propad (ni preverjeno)

Goričanc (ni preverjeno)

Disciplinski sodnik in vodstvo NZS - ja se bo še krepko tolklo po glavi zaradi daleč premile kazni! Očitno bodo morale biti ob naslednjih incidentih smrtne žrtve zaradi navijaških skrajnežev, da se bo morda vendarle kaj spremenilo! Violinim skrajnežem pa res privoščim , da jih v enem tujem mestu na njihovo provokacijo , torej provokacijo Viol , domači navijači ali pa policisti , tako namlatijo, da boste spoznali, kako je , ko ne boste imeli proti njim za burek! Očitno druge šole ne razumete!

Labod (ni preverjeno)

Že nekaj let prepozno izrečena takšna kazen violam.

- (ni preverjeno)

Mura je že včeraj bila neupravičeno kaznjena. 2 igralca sta nej smela špilati keriva sta praktično prouti Maribori odslužila kazen kartonov.

Ograček (ni preverjeno)

Jebala te ta okrogla gume žoga.

In reply to by - (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Golob tanka. Štrumf je za vrtec z pedofelijo. Naj že ednok komet spadne na tou jebeno zemlo.

1402560 (ni preverjeno)

Mogoce so nas te tri pike resile kvalifikacij.

lebari

prav si povedal-to je resnica in mura bo še trepetala za obstanek v ligi

In reply to by 1402560 (ni preverjeno)

lebari

treba je razpustiti-ukiniti te navijaške skupine-viole, gringose itd pa bo mir na stadionih in bodo ljudje uživali v žogobrcu, te skupine samo delajo zgago in stroške klubom z kaznimi-take skupine so samo še pri nas ker smo sto let za opicami, drugje v evropi se obnašajo športno in vsi gledalci navijajo ali pa ne navijajo.to je šport,samo poglejte oglede tekem po gledalcih v slo, po par sto jih pride pa kričimo da je žogobrc popilaren,samo gobcati znamo in razdajemo denar za žogobrc za druge športe pa ne damo nič.pamet v roke športni
delavci po slo

. (ni preverjeno)

Zaradi incidenta, je Mura prišla
nezasluženo do treh točk..Ni pošteno!

čarni vrag (ni preverjeno)

Po novon plačamo kakšnomi mariborskomi klošari ali mamilaši, ka v Ljudskem vrtu vrže petardo in evo Mura dobi tri pike. Pri nas so za obračun s huligani nej plačani policaji in sodniki nego morajo to delati vodstva klubov. Narobe svet! Glij tak bi trbelo dati zlato medaljo tistomi, ka je postavo rezervno klop domačih pred stojišče z Violami.

Opazovalka (ni preverjeno)

Posteno!!!

beltinska micka (ni preverjeno)

SRAMOTA da ti morajo podariti pike,da obstaneš v ligi oz. se ogneš dodatnim kvalifikacijam

?"!??"! (ni preverjeno)

moren priznati ka se mi kazen ne zdi fer.

čarni vrag (ni preverjeno)

Naši so nej sposobni prepisati angleški protihuliganski zakon. Pa tudi če bi ga prepisali, ga policaji ne bi bili sposobni izvajati. Tak pač je v naši domovini. Nedvomno mariborski kriminalisti dokaj dobro vedo kdo bi lahko vrgel petardo. Kaj lahko pričakuješ od države, ki je 25 let sodila Kameniku in je na koncu obveljal za nedolžnega. Naši organi so sposobni samo za brezplodno blebetanje in zaklinjanje o ničelni toleranci do nasilja. Nasilneža je treba prijeti in strogo kaznovati. Vse drugo je lari-fari.

Bomba (ni preverjeno)

Viole res niso krive, prosim lepo!! Godi se jim težka krivica. V njihov sektor se je pretihotapila Trejzika, vrhunska diverzantka, ki ima za seboj Vietnam, Kuvajt, Irak...

Starejše novice