Foto: Jure Banfi
Z mero cinizma bi lahko zapisali, da so jo črno-beli z zaprtjem Ljudskega vrta še dobro odnesli in pristaši Mure niso zapravljali evrov za pot v Maribor. Tonči Žlogar se je navijačem opravičil za bledo podobo njegovega moštva.

Mariborčani so se razveselili še četrte zmage v nizu, že sedmič zapored pa so zmago slavili v Ljudskem vrtu.

Moč o rušilni moči motiviranih Štajercev so včeraj okusili tudi nogometaši Mure, ki so se z gostovanja v praznem Ljudskem vrtu vrnili sklonjenih glav. Tonči Žlogar se je po porazu z 0:5 lahko zgolj opravičil pristašem kluba:

»Mariboru čestitke za zasluženo zmago, navijačem Mure pa opravičilo za podobo, ki je bila izpod vsake ravni. Odkar sem v Murski Soboti, prvič nisem zadovoljen s podobo ekipe. Ni težava izgubiti tekme, težava je predstavitev.

Vemo, na kaj smo opozarjali pred tekmo. Vsi govorijo o pokalnem polfinalu z Rogaško. Pred tem imamo še dve ligaški tekmi in si še vedno nismo zagotovili dovolj točk za mirno končnico. Po eni strani je poraz dobrodošel z vidika, če si bodo fantje nalili čistega vina in si bodo med sabo povedali, kaj komu gre.

Na ravni Prve lige Telemach ... brez iskanja dvobojev, dobljenih 'drugih' žog, vere samega vase in v to, da lahko v Ljudskem vrtu ustvariš rezultat, vse skupaj je vodilo v predstavo, kot ste jo videli.«

Jasno, na koga se lahko računa?

Za poraz na sobotni tekmi s Celjem je bila zaslužna tudi izčrpanost po pokalnem uspehu na Bonifiki, tako fizična kot čustvena, kjer tiči razlog za včerajšnjo predstavo?

Žlogar je poudaril, da isti razlogi ne pridejo v poštev, bolj kot vse ostalo pa ga je zmotil predvsem odnos nogometašev. Namignil je, da si je morda tudi dokončno zaprl črno-bela vrata?

»Dejstvo je, da nekatere odgovore dobimo na tekmi. Danes se je razjasnilo, na koga lahko računamo in na koga ne. Razlogi za takšno predstavo? Včasih na sestanku pred tekmo dobiš občutek, da danes niso verjeli v to, da lahko karkoli naredijo v Ljudskem vrtu, v tekmo so šli s preveč spoštovanja.

V našem kazenskem prostoru nismo pokrivali nasprotnikov, v čemur vidim največjo težavo. Drugi polčas smo pričeli boljšega, vsaj kar se tiče moralno-voljnega trenutka, vendar nas je tretji gol spet presekal.

Takšni zadetki se ne smejo dogajati, predvsem ekipi, ki rabi točke, da obstane v ligi. Tega se fantje morajo zavedati. Ne glede na to, s kom igraš, moraš vedno iti v to, da osvojiš točke. Ne bom rekel, da je Maribor ekipa, proti kateri lahko iščeš točke, je pa vsaka tekma določena priložnost.«

Alibi igra je kaznovana z zadetki

»Ob praktično vsakem predložku v kazenski prostor je bil nogometaš Maribora nepokrit. Tako smo prejeli dva zadetka in videli še nekaj priložnosti. Če ne bi opozarjali na to, bi to še nekako razumel.

Če napadalec prevzema odgovornost za določeno odločitev, mora na trenutku tudi branilec prevzeti odgovornost, da prevzame igralca. Alibi igra je v Prvi ligi Telemach kaznovana z zadetki.

Že v prvem polčasu tekme s Koprom, smo imeli odličnega Klemna Mihelaka, ravno zato, ker smo puščali preveč prostora napadalcem. Na tekmi s Celjem smo bili kaznovani z dvema goloma iz prekinitve. Ekipe z vrha lestvice vse to kaznujejo,« je poudaril Tonči Žlogar.

Primorec je v nadaljevanju še poudaril, da poraza na tekmah s Celjem in Mariborom, nista nekaj nenormalnega, podoba ekipa pa kljub vsemu ne more biti takšna, kot je bila tokrat v Ljudskem vrtu.

Žlogar verjame, da bo podoba ekipe že konec tedna, ko bo nasprotnik črno-belih Koper, precej boljša.

Komentarji (20)

22 (ni preverjeno)

Non stop razne analize in razpredanja, na koncu pa prejmeš pet golov! Takega rezultata si Mura ne bi smela privoščiti. Ni opravičila.

njiva

G.Kuzmič,malo se zamislite prlej kak zaj date kakšno izjavo,zato ka je narod ne nori,ka de večno poslušo vaše pravljice.Spomni se ka si pravo,da smo postali prvaki;tak dale resno,strokovno in profesionalno bomo delali še naprej.Ge je zaj kaj od toga tvojega stavka?Sramoto in špot si delate in leko vas je sram v red z igralci in celim strokovnim vodstvom,da tak zastoplete našo Muro v Sloveniji in v svetu.
Z tako igro,pristopom in neprofesionalnostjo si ne zaslužite niti enega navijača,čeprav mislim,ka je imela Mura nekoč daleč največ navijačev v Sloveniji.Tej vaši stari nogometni znalci bodo tebe in Muro popeljali v razpad sistema in ko bodo to videli bodoči investitorjie in sponzorji se bodo hitro umaknili iz kluba.
Lepo sem povedal,nej vlačiti sem toliko neznanih,nepreverjenih in poturjenih nogometašev z strani kvazi menežerjev,ki so pokasirali bajne denarje,od igralcev pa nič od nič.Upam,ka ste vsi spoznali,ka so tako Maruško,Kos,predvsem pa Maroša več nej za profesionalni nogomet,ampak za amaterje.Isto tak velja za polovico ekipe,predvsem tujce in vašega precenjenega Antolina,ki ste ga kovali v nebo on pa igra na amaterski ravni.Ka mislite ka se Šimundža moti?Morali bi angažirati po vsej sili,da bi prišel nazaj,vi ste pa rajši privlekli 10 amaterskih nogometašov zakšenki in trenerja,šteriva sta nej mela rešpekta in znanja delati z njimi.Vaš cilj je bil samo brati pejneze od prodaje igralcev.Koga te pa zaj odavali? Ge so pa mladi?Žalostno,ampak resnično.

en (ni preverjeno)

90 minut brez strela v okvir vrat... sram vas je lejko...

kaj_mu_je_tega… (ni preverjeno)

Vse to, ka se dogaja je posledica Kuzmičove lakomnosti in ruskoga načina vodenja (beri teroriziranja), dretja, oholosti in nadutosti. Ves kapital kateri je bil ustvarjeni z uvrstitvijo v konferenčno ligo - pa ne mislim na denar - ampak na pripadnost publike, pripadnost sponzorjev je izgubljeni z nespametnimi potezami. Ka de Ante šau je bilou za čakati, ka de pa nešče dau soglasje ka pridejo 3-4 trenerji brez avtoritete, brez reda in brez discipline je pa absurd, še posebaj zatou, ka se je s helikoptera vidlo, ka je Ante delo rezultate z delon, REDOM in timskim duhom, ge posameznik ne pomeni nič in vse je ekipa. Gnejšnji mladci - se globoko opravičujem - ne vejo povedati dober den, bulijo v telefone, v gostilni sidijo po skupinicaj. Če k tomi dodamo Kuzmičov pohlep po denarju, Rajbarovo naivnost, kera je pripelala do projektnoga spora na Golteh, mamo cejlo sliko. Zdaj bi meu Kuzmič investitora. Zdaj kda nega več denarja, kda nega niti enoga igralca ka bi mel tržno vrejdnost več kak 5k€, kda sponzori zmanjšujejo ali pa prekinjajo sponzorske pogodbe. Lari fari - Kuzmičeva nadutost nede nikdar dovolila ka de 2. v klubi. Brezmejni ego hrepeni po oblasti, po vladavini. Tou podperajo edino še 3-4 vidonske familije, kere so prisesane na Kuzmičov cecek pa še eden prleški potrčko. Niti of ka je trravo kosiu se s politiko vodenja ne strinja pa rajši ide v smetarsko firmo, kak bi pa bil Kuzmičov hlapec

lalalallalalala (ni preverjeno)

Sveta boža istina... Se vijdi ka si s kluba ali pa fejst blizi kluba ka znaš kak je na stvari. Lejko potrdin ka maš vse prav, od Anteja do Vidonskih familij pa Rumeža.

In reply to by kaj_mu_je_tega… (ni preverjeno)

Moravcan (ni preverjeno)

Žlogar nisi prišel v deželo telebajskov da bi prodajal buče kako ekipo si sestavil

brezvezniki (ni preverjeno)

V glavnon.... doj se proste.... vsi od Kuzmiča pa na doj, do zadnjoga igralca.

pol. (ni preverjeno)

ŽLOGAR ZA TEBE ĐURIĆ JE ANČELOTI.DAJ ODPOVED I TEGA KORENA POBERI

ZTR_ (ni preverjeno)

Kak je stari Rus vesno ide fse tri krasne. V roki 2-3 sezon de Mura izpadla iz 1. lige. Mogoče že naslednjo.

Krimo (ni preverjeno)

Ka je trener kriv ;
Zakoj mo se trujdo
Klubski avto
Hrana ala card
Sminkeraj
Placa je
Ce pa me sto da 500e vec mo pa sau ta...
Mihelak ti lejko branis v centibi maloga

trg zmage

Mihelak, Raduha... njima ni lahko! Če te preko cele tekme nekdo nabija kot boksarsko vrečo prej ali slej nekaj spustita mimo... tudi take, katere bi se ob normalni tekmi lahko branila.
Lahko bi včeraj Mihelak dobil še sedem golov, šest od tega skozi noge... pa mi nismo niti enkrat streljali v okvir vrat???
Če bo šlo tako naprej lahko grem v gol tudi jaz..., pri svoji višinski majhnosti, pretirani debelosti in kupom let, kjer sem bližje smrti kakor življenju, ne morem klubu narediti nobene škode. Nobene!
Če je kdo včeraj gledal prenos po televiziji... si lahko zapomni besede komentatorja oz. strokovnega sodelavca televizije: če hoče Mura kaj narediti, morajo igralci spraviti skupaj vsaj tri podaje in nato so neke možnosti, da se zaposli napadalec...! Kolikokrat so to uspeli?

In reply to by Krimo (ni preverjeno)

đeberekandi (ni preverjeno)

Goričanci so zajebali Muro pa še en kup drugih stvari v Soboti. Od kak se je začnola ta golazen v Soboto priseljevati je Sobota gratala selo, fuzbalski klub Mura pa kmečki klub. Marš iz Sobote banda pokvarjena primitivna gorička.

čarni vrag (ni preverjeno)

Neverjetno, Murini igrači se gibljejo kak muha v močniki. Mariborčani so jih dribrali kak malo deco. Ne vejo žogo štopati, odbija se od njih. To so nogometaši, ka bi lejko špilali samo za Puconce. Nega enoga sprinta, nihče nikoga ne pokriva.

iohwez (ni preverjeno)

Mater so vas razturile vijaulice, nej bilo za gledate..

Opazovalka (ni preverjeno)

Te zlogar mi deluvle kot da ima samo 2 razreda osnovne.

Znalko (ni preverjeno)

Je kar pravnik, tak ka je bole izobraženi kak tij.

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

đeberekandi (ni preverjeno)

V Sarajevi je diplomo kujpo?

In reply to by Znalko (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Edini usmiljenja vreden je bil Mihelak.

12 (ni preverjeno)

Muro ste uničili spohlepon po denarjo in ponastavitvi svojega prijatelja Čontale za trenerja kateri je brez nogometnoga znanja in avtoritete dobre igralce ste prodajali pripeljali ste pa zastojn pa nič vredne igralce,denar iz Evrope je prehitro splahnel visoko ste leteli sedaj ste pa nisko pristali delate sramoto sebi in Muri.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Vse se vrača, vse se plača. Od junaka do bedaka je kratka pot. A so šli igralci z MB domov v MS peš ali z avtobusom.

Starejše novice