FOTO: Jure Banfi
Zgodba o prestopu Žana Karničnika je dobila končni epilog. Ne v Avstrijo, Rusijo ali na Madžarsko, Korošec je izbral Bolgarijo in Ludogorec Anteja Šimundže. Kaj pravi ob slovesu od Mure?

Kot smo na Sobotainfo napovedali že v jutranjih urah, se je Žan Karničnik odločil, da bo nogometno pot nadaljeval v bolgarskem Ludogorcu.

Vsestranski branilec bo po uspehih z Muro tudi v prihodnje sodeloval z Antejem Šimundžo, ki je pred dnevi tudi bolgarskim novinarjem priznal, da želi v Ludogorec pripeljati enega od nogometašev, ki ga je že treniral.

To je prav Žan Karničnik, ki Fazanerijo zapušča po 180 uradnih nastopih v črno-belem dresu. Radeljčan se je z Muro prebil iz druge lige, pristavil pa je pomemben delež k osvojitvi pokalnega in državnega naslova ter nastopa v konferenčni ligi.

»Za mano je obdobje štirih in pol let z izjemnimi dosežki. To so izjemno zanimiva leta moje kariere. Kaj lahko povem po vseh teh doseženih uspehih? 

Tega si v začetku, ko smo prihajali v Mursko Soboto, nismo niti predstavljali, da lahko v tako kratkem času osvojimo nekaj tako izjemnega.

Ponosni smo na to, je pa sedaj prišel čas, da lahko storim stopničko višje. Menim, da moramo to sprejeti,« ob slovesu pravi Karničnik.

Tekma s Tottenhamom je bila vrhunec zgodbe

»Pred prihodom v Mursko Soboto nisem spremljal dogajanja tukaj, nisem niti vedel, kaj vse se je dogajalo v prejšnjih letih.

Športni direktor Rajbar se je takrat pripeljal v Radlje, že to je pomenilo, da mislijo resno in bodo stali igralcem ob strani. 

Hitro, v desetih ali petnajstih minutah sva dosegla dogovor, saj sem videl, da lahko spišemo lepo zgodbo. To nam je tudi uspelo,« se prihoda med črno-bele spominja svetlolasi Korošec.

V spominu mu je ostala tekma s Celjem, ko si je Mura v zadnjem krogu sezone 2018/19 pred izjemno kuliso zagotovila evropsko vozovnico, v zadnjem letu pa je bilo takšnih tekem veliko. Vrhunec vsega je bila tekma s Tottenhamom v Mariboru, obžaluje zgolj, da tekma ni bila odigrana v Murski Soboti.

Z veseljem se spomni gola z glavo na tekmi z Olimpijo, pa tudi proti Mariboru, saj je, kot pravi, na derbijih vselej lepo zadeti. Posebno mesto pa imata tudi dvoboja, na katerih si je Mura zagotovila oba naslova:

»Za pokalno lovoriko smo igrali z Nafto, vemo, kaj ta derbi pomeni navijačem. To je nekaj več za Prekmurce, še posebej, ko nam je uspelo. 

Naslov državnega prvaka smo si zagotovili na tekmi z Mariborom, ki morda nima takšne vrednosti kot derbi z Nafto, vseeno pa gre za rivalstvo, vsak hoče premagati Maribor. 

Na koncu se je tudi to lepo izšlo, bili smo izjemno zadovoljni. Vedeli smo, kaj ta tekma prinaša, motivacija je bila visoka in zavedali smo se, da lahko pokal prinesemo v Prekmurje.«

Morda se bo še vrnil v Prekmurje

»Na Mursko Soboto me bo vedno nekaj vezalo. Verjamem, da se bomo po koncu kariere še srečali. Trenutno čutim in vidim, da bi se lahko vrnil v Prekmurje ter si tukaj morda ustvaril tudi dom in družino. 

Navijači so me sprejeli in vzeli za svojega, za kar sem jim hvaležen. Vse to za sabo potegne, da sem na igrišču kazal takšne predstave, kot sem jih,« vlogo navijačev izpostavlja Korošec, ki je v Prekmurju našel tudi dekle.

Danes 27-letni nogometaš se je v nekaj sezonah iz tretjeligaškega nogometaša razvil do te mere, da je bil pred dnevi razglašen za najboljšega nogometaša Prve lige Telemach v letu 2021.

Dobrih predstav ni spregledal niti selektor Matjaž Kek, ki je nekdanjega člana Maribora jeseni prvič vpoklical v izbrano vrsto. Karničnik je v zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju zaigral na štirih tekmah.

Sprva adut s klopi, v zadnjem obdobju pa mož, brez katerega bi si težko zamislili začetno enajsterico Mure. Žan pri svojem napredku izpostavlja predvsem vlogo Anteja Šimundže:

»Po prihodu v Muro si nisem mogel predstavljati, da se bo razvijalo kaj takega. To se dogaja zadnji dve leti, hvaležen sem vsem, ki delajo v klubu. 

Vemo, kakšno vlogo je imel Ante v moji karieri. Mislim, da je iz mene naredil nekaj več. Hvaležen sem mu za to. Prišla je tudi reprezentanca, kar sem dobro izkoristil. Res lepi spomini.«

Veseli se nadaljevanja sodelovanja s Šimundžo

Kot že zapisano, se je nogometaša, ki se danes poslavlja od Fazanerije, nekaj tednov povezovalo z avstrijskimi, madžarskimi in ruski klubi, na koncu se je v zgodbo vmešal bolgarski Ludogorec.

Karničnik ne skriva, da je na izbiro novega kluba močno vplivalo tudi dejstvo, da bo pri desetkratnih bolgarskih prvakih sodeloval z Antejem Šimundžo:

»Je nekoliko lažje, tudi to je vplivalo na to, da sem se odločil za Ludogorec. Poznam ljudi, vem, kako delajo, morda se bom lažje privadil na novo okolje. Strokovni štab me pozna, ve, česa sem sposoben. Sem izredno vesel in hvaležen vsem, ki so mi to omogočili.«

Bodoči nogometaš Ludogorca se je ob koncu še enkrat zahvalil navijačem črno-belih in sporočil, da ima Mura z današnjim dnem še enega navijača več.

»Hvala, da ste me vzeli za svojega. Upam, da se bodo naše poti nekoč in nekje spet križale. Mura ima zdaj enega navijača več, tudi navijaška skupina Black Gringos. Naj podpirajo klub in igralce tudi v prihodnje,« poziva ljubljenec soboške publike.

Kako močno boste vsestranskega nogometaša pogrešali na soboški zelenici?

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karnič Nik (nepreverjen)

Hvala tebi za ves trud in za dneve, ki si nam jih polepšal s svojo dobro igro!
Vse dobro naprej, v Prekmurju si vedno dobrodošel!

neimenovan254 (nepreverjen)

Hvala za čarobne črno bele predstave na zelenice...in srečno kariero še naprej!!

Kar ničnik (nepreverjen)

Hvala tudi tebi, Nik. Si ena najboljših stvari, kar se je Muri zgodila.... toliko pošteno odigranih tekem! Kjerkoli boš hodil, naj bodo (nogometni) bogovi s tabo. In če se boš kdaj odločil vrniti - v naši pokrajini si vedno dobrodošel!

vodka (nepreverjen)

Hvala za trud katerega si daroval Muri in navijačem. Srečno in uspešno naprej in res morda kdaj nasvidenje.

1 (nepreverjen)

Ludogorec je napravo odličen posel, doubo je odličnoga igralca pa dosta ceneje kak trečerazredne Brazilce.

4352 (nepreverjen)

kelko je pa te bijla cena?

In reply to by 1 (nepreverjen)

Llaci (nepreverjen)

Pol miljona oz. še nekaj menje. Ali Mura ne vej odavati ali pa je rejsan tak ostra situacija na trge.. Še nej tak dugo nazaj so odili slabši igralci iz maribora, domžal itd. v tujino za miljonske odškodnine.

In reply to by 4352 (nepreverjen)

ropokop (nepreverjen)

ni to enaka cena za katero so murini velestrokovnjaki kupili štorastegaa bosanca ki je igral vse skup štiri tekme?

In reply to by Llaci (nepreverjen)

rocknroller (nepreverjen)

ce je to res potem mura dela zelo slabe transferje.. najbolši igralec Slovenske lige ni vreden niti 500K ?

In reply to by ropokop (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

IGRALCI SE NA VAS "NAVIJACE" POSEREJO.
NAVIJASKE SKUPNE BG SE CELAU BOJIJO DO TE MERE, DA SE JIH IZOGIBLEJO...

NEKO (nepreverjen)

Hvala tebi, boš pa vedno naš.

Lešnik (nepreverjen)

Takšnoga igralca pri mure več nede. Lejko šinfate, samo nede ga več

1411

Obstajata dve poti po kerima bi Mura lejko šla po takšni sezoni kak je letošnja in prejšnja.. Ena je odpreto napadnote še enkrat vrh in evropo, najbokšin igralcan in trenerju konkretno izbokšati pogodbe in še dodatno pripelate okrepitve. Seveda je te tveganje če ti slučajno ne grata v evropi, hitro svali pejnez. Ampak glede na to ka je Slo. liga slaba in v evropi obstajajo kar 3 tekmovanja z bogatimi nagradami je velka verjetnost ka nekaj grata.. No druga pot je pa to kar se dogaja, ziheraška varjanta... Krčenje stroškov, ponovno z mladimi igralci, mladim treneron. V ton primere je verjetno zadosta pejnez za kakšne 3 sezone, ampak to zna biti stagniranje na sredini lestvice brez kakših vekših uspehov.. Če mo slabi, se more vodstvo zavedati tudi ka nede več evforije in takšne prodaje vstopnic, artiklov, šanka, kak do zdaj. Če je pot prava, de pokazo čas.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice