V mesecu oktobru so nekatere teniška igrišča že "živela", s koncem oktobra pa se igranje tenisa seli v dvorane. Preverili smo, kakšne so cene.

Tenis je tudi v Pomurju zelo priljubljen, igrajo pa ga vse do najmlajših, do tistih, nekoliko starejših. Poleg tistih, ki tenis igrajo v klubih in so v rednem trenažnem procesu, jih je veliko tudi tistih, ki jim ta igra predstavlja priljubljen hobi.

Žal pa je igranje tenisa v veliko primerih lahko precej omejeno, predvsem zaradi slabih vremenskih razmer, ki onemogočajo igranje na prostem. To težavo so pred kratkim rešili v Murski Soboti, kjer so lani septembra odprli teniško dvorano, ki igranje tenisa omogoča skozi vse leto.

Zato smo preverili, kakšne so cene v dvoranah, ki so Pomurkam in Pomurcem najbolj dostopne, torej v Murski Soboti, Radencih in čez mejo v Bad Radkersburgu. 

Za nečlane 20 evrov, za člane od 12 do 16 evrov

V Murski Soboti vas bo ura tenisa, ne glede na to, kdaj bi želeli igrati, stala 20 evrov. Seveda ob predpostavki, da niste član Teniškega kluba Murska Sobota. V nasprotnem primeru boste deležni nižjih cen, vse pa je odvisno,  kdaj bi želeli igrati. 

V kolikor se na igrišče podate od 8. do 13. ure, boste za eno uro odšteli 12 evrov, med 13. in 17. uro 14 evrov, med 17. in 21. uro 16 evrov, med 21. in 23. uro pa 14 evrov. Ceneje boste lahko igrali tudi za vikend, saj ura tenisa od 8. do 16. ure znaša 16 evrov, od 16. do 23. ure pa še dva evra manj.

V poletnem času je bilo koriščenje dvorane nekoliko cenejše, saj so morali člani plačati 10 evrov na uro, postavka za vikend je bila nekoliko nižja in je znašala 7 evrov.

Cene podobne kot v Murski Soboti

Zanimivo je, da podobne cene najdemo tudi čez mejo, v Bad Radkersburgu, kjer bi zaradi višjega življenjskega standarda pričakovali tudi višje cene. Pa temu ni tako. Tudi čez mejo boste za najdražjo uro tenisa plačali 20 evrov, in sicer v primeru, če boste želeli igrati med 16. in 21. uro, katerikoli dan v tednu.

Podobno kot v Murski Soboti, boste tudi v avstrijski Radgoni morali za posamezne ure plačati različne cene, ki pa se gibljejo od 12 do 16,5 evra. Ob tem pa je potrebno dodati, da boste morali v zimskem času doplačati dva evra na uro za uporabo luči, v kolikor boste želeli igrati v večernih urah.

Najceneje igrate v Radencih

V dvorani pa lahko igrate tudi v Radencih, in sicer v Tenis centru Tomi Radenci. Tam boste za igranje tenisa odšteli najmanj, saj je za igranje med 10. in 16. uro potrebno odšteti 10 evrov, med 16. in 22. uro 16 evrov, med 22. in 24. uro pa 12 evrov.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bakovčar (nepreverjen)

Kakšen fajn zavajujoč zapis "v Bad Radkersburgu, kjer bi zaradi višjega življenjskega standarda pričakovali tudi višje cene." Lahko bi napisali "v Murski Soboti, kjer bi zaradi nižjega standarda pričakovali nižje cene. " Ali pa bi napisali, da bi lahko imeli prebivalci občine Murska Sobota znižano ceno, ker so prispevali za pokritje igrišča. Tou pa ne napišete.

Matako Kojama (nepreverjen)

To v Soboti je šotor za gasilsko veselico, nej pa dvorana. Voda cel čas curlja z stropa, ob mrazu nenormalno mrzlo, v glavnon če ščeš biti celo zimo betežen te je to idealen plac.

Basket (nepreverjen)

Spila stoj ger kosarko po veceraj? Rekreativno seveda.

Sportas (nepreverjen)

Larifari... Tenis spila ene par ljidi... Nej pa ka bi biu ne vem kak priljubljen... Lepo vas prosin

Tuto (nepreverjen)

Ti si lolek

In reply to by Sportas (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

cejna po osebi ali po igrišče?

oj-oj (nepreverjen)

če je po osebe te smo enkrat drakše od avstrije

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Zgleda si tenisa še nej špilo. Cena je vedno po igrišči in na vro.

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

narejeno za elito,,,,,

lpp (nepreverjen)

Kakšo elito? ge maš v soboti elito?

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Starejše novice