Foto: Jure Banfi
Nogometašice Mure so se po polfinalnem šoku pobrale z zmago na tekmi za tretje mesto. V mreži makedonskega Ljubotena je končalo sedem žog.

Gruzijski Samegrelo je po izvajanju kazenskih udarcev preprečil pot do finala kvalifikacij UEFA Lige prvakinj, Sobočanke pa so se pobrale v tekmi za tretje mesto.

Ljuboten, prvak Severne Makedonije, se za razliko od Samegrela ni osredotočil zgolj na branjenje, kar so črno-bele znale izkoristiti. Čeprav so gostje bolje odprlo tekmo, so Sobočanke zatem stvari postavile na svoje mesto in slavile s 7:1.

Trikrat je v polno merila Špela Kolbl, po dvakrat pa sta zadeli Nikolina Plavšić in Josy Matos.

ŽNK MURA NONA - ŽFK LJUBOTEN : (4:1)
Strelke:
 Nikolina Plavšić (10', 31'), Josy Matos (12', 51'), Špela Kolbl (45+3', 46', 62').
Mura: Iva Kocijan, Špela Rozmarič, Evelina Kos, Thalita, Tinkara Testen, Anna Gornela, Lea Dolinar, Josy Matos, Špela Kolbl, Nikolina Plavšić, Yana Malakhova. Trener: Bojan Jančar.
Ljuboten: Magdalena Lekovska, Iva Jovanovska, Rafaella Martins, Pavlinka Nikolovska, Elena Petrovska, Angjela Milovanović, Aleksandra Markovska, Elena Simjonova, Silava De Albuquerque, Edite Silva, Alvarenga Dias. Trener: Dejan Saveski.

Nevarne tudi Makedonke

Prve so v drugi minuti zapretile Makedonke, prvi poskus je blokirala domača obramba, po strelu Alvarenge Dias pa je bila na mestu Iva Kocijan. V osmi minuti, po prostem strelu z leve, je poskušala še Rafaella Martins, a meril v Ivo Kocijan, ki se je izkazala tudi minuto kasneje, ko je s konicami prstov preko vrat preusmerila strel Edite Silve.

Makedonke so bile za neizkoriščeno kaznovane v deseti minuti. Josy Matos je podala pred vrata, neovirana Nikolina Plavšić pa je Muro po strelu z bližine popeljala v vodstvo. Le dve minuti zatem je dvojec zamenjal vlogi, Nikolina Plavšić je podala z desne, Josy Matos pa je žogo s prefinjenim udarcem spravila preko Magdalene Lekovske. V 16. minuti so najprej poskušale gostje, vendar Iva Kocijan ni imela preglavic s strelom Bojane Petkove, Sobočanke pa so takoj zatem izpeljale protinapad. Špela Kolbl je po podaji Nikoline Plavšić zatresla okvir vrat.

Ljuboten se je v igro vrnil v 23. minuti, ko se je Edite Silva poigrala z domačo obrambo in zadela z diagonalnim udarcem po tleh. V 27. minuti, po prostem strelu Lea Dolinar, je Yana Malakhova z glavo streljala preko gola, v 31. minuti pa je bila uspešnejša Nikolina Plavšić, ki je povišala na 3:1. Zatem je dvakrat preko gola merila Lea Dolinar, tik pred odmorom pa je predložek Josy Matos v zadetek pretvorila Špela Kolbl.

V drugem polčasu še trije zadetki

Murašice so odlično odprle tudi drugi polčas, po podaji rezervistke Noelle Vilčnik je zadela Špela Kolbl. Na drugi strani Edite Silva ni bila dovolj natančna iz prostega strela. V 52. minuti se je po podaji Yana Malakhove še drugič veselila Josy Matos, ki je z glavo zadela za 6:1. 

Bojana Petkova je v 62. minuti zadela prečnik Mure, Sobočanke pa so takoj izpeljale protinapad, ki ga je po podaji Josy Matos zaključila Špela Kolbl. Mura je prevladovala tudi v zadnji tretjini dvoboja, vendar se rezultat ni več spremenil, tretje mesto pa je pripadlo črno-belim.

Nogometašice Mure po kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj čaka derbi z Olimpijo, ki bo v Fazaneriji na sporedu v soboto, ob 12:45.

Komentarji (2)

.. (ni preverjeno)

Bravo dekle

njiva

Nika ne pomaga zaj jokati, prvo tekmo bi mogle zmagate. Sicer pa, pri nas se se sigdar tak dela,ka se samo odavle, če bi vkup ostale z temi tremi, ka so šle furt, bi zdaj bili noter v ligi prvakov. Isto tak pri moških, če ne bi odali Horvata, Cipota, Bobija, Obradoviča... itd. bi špilali v Evropi ziher. Sicer pa dekline čestitke, samo delati in se truditi in bo. Drugo leto je 100 let, taka idemo na puno z obema ekipama.

Starejše novice