Foto: arhiv Sobotainfo
Devetnajstletna Blaža Čeh, ki jo jutri čaka predzadnja tekma kvalifikacij za domače evropsko prvenstvo, v letošnji sezoni jadranske lige blesti z metom za tri točke, saj zadane skoraj polovico vseh poskusov izza črte.

Ženska košarkarska reprezentanca bo jutri odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo junija potekalo tudi v Sloveniji. Slovenski dres nosi tudi Blaža Čeh.

Blaža je ob Tini Cvijanovič ena od dveh Prekmurk v izbrani vrsti, ki jo vodi grški strokovnjak Georgios Dikaioulakos, s celjskim klubom pa serijsko osvoja lovorike v slovenskem prostoru.

Devetnajstletnica s Celjankami igra tudi v t.i. Jadranski ligi, v kateri slovenskim prvakinjam po desetih tekmah superlige kaže najbolje, saj z devetimi zmagami in zgolj enim porazom zasedajo prvo mesto.

Prva asistentka celjske ekipe

Blaža je v letošnji izvedbi regionalnega tekmovanja, ki je v uvodni fazi sezone razdeljeno v dve skupini, odigrala 12 tekem in navdušila tudi s statističnimi podatki.

Košarkarica iz Rakičana je s 5,8 asistence na tekmo najboljša podajalka celjske ekipe, z 9,2 »koša« na tekmo pa pristavi tudi pomemben delež točk.

Še bolj navdihujoč pa je podatek, ki ga je z javnostjo delil oče Denis Čeh. Statistika potrjuje, da je 180 centimetrov visoka košarkarica v letošnji sezoni najuspešnejša izvajalka metov za tri točke.

Zadane skoraj polovico metov izza črte

V letošnji sezoni Jadranske lige je namreč zadela kar 23 od 48 metov izza črte, torej skoraj polovico vse metov, natančneje 47,92 odstotka vseh poskusov za tri točke.

V tem pogledu ji s 43,33 odstotka sledi klubska soigralka Taylah Simmons, ostale zasledovalke pa imajo izkoristek meta že slabši od 40 odstotkov.

Oče Denis je dosežek primerjal z metom dveh članov Cedevite Olimpije. Yogi Ferell in Edo Murić zadaneta 41 odstotkov metov za tri.

Mi smo iz radovednosti pokukali še v ligo NBA. Luka Dončić v letošnji sezoni izza črte meče s 35,3 odstotno uspešnostjo, najnatančnejši pri metu za tri točke pa je Yuta Watanabe (47,5 odstotka).

Komentarji (3)

Pepi1951 (ni preverjeno)

To Blaža, samo tako naprej.

Pohorčan (ni preverjeno)

Moja babica pa kuj najboljše fukne kuglo!!!!!

bogpomagaj (ni preverjeno)

cestitke!😂 ampak zadosta zalostno ka nuca od atija veze ka pride na sobotainfo ker ce toga nebe bilo je tak nebe nisce prepozno po igri.kelko boksih sportnikof in igralcof mamo pa besede ne cujemo od njih ker se pac ne pisejo kak eni 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

Starejše novice