Foto: Jure Banfi
Odbojkarji Panvite Pomgrad Slovenijo tudi letos predstavljajo v evropskem pokalu CEV Challenge. V sredo in četrtek, ob 19. uri, se bodo v Puconcih pomerili s ciprsko Omonio, pričakovanja pred tekmo sta strnila trener Dejan Fujs in bloker Vid Suhadolnik.

Soboška Panvita Pomgrad ali Omonia iz Nikozije, kdo se bo uvrstil v šestnajstino finala evropskega pokala CEV Challenge.

Potnik v nadaljevanje evropskih bo znan po drugi tekmi, ki bo ravno tako kot prva odigrana v Puconcih. Čeprav so bili Sobočani postavljeni v vlogo izzivalca, v taboru gostiteljev ne skrivajo, da se želijo s pomočjo pristašev odbojke razveseliti napredovanja.

»Vabim vse ljubitelje odbojke, saj se takšne tekme ne igrajo vsak dan. Mislim, da je to lepa priložnost za ogled mednarodne tekme v naši regiji. Ne zgolj iz Murske Sobote, velja za vse ljubitelje odbojke v naši pokrajini.

Naj nas pridejo spodbujati v čim večjem številu in nam skušajo pomagati do čimboljšega rezultata na teh dveh tekmah, to je do uvrstitve v naslednji krog,« je v oddaji Aktualno na televiziji IDEA dejal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad.

Nekdanji reprezentant je priznal, da je nov nastop na mednarodnem odru tudi nagrada za klub, mesto, odbojkarje in trenerje. Vlogo favorita je prepustil Ciprčanom, a je v isti sapi dodal, da imajo tudi sami svojo računico za presenečenje.

Največja nevarnost s strani tujcev

Omonia se v veliki meri upira na četverico izkušenih tujcev. Sedemintridesetletni ruski podajalec Sergej Antipkin je osrednji dirigent igre, Brazilec Victor Hugo Pereira, ki šteje 32 let, pa igra na položaju blokerja. 

Mesti sprejemalcev zasedata že 40-letni Brazilec Robinson Dvoranen in sedem let mlajši Tunizijec Ismail Moalla. Tudi sicer je ekipa Omonie glede na starost odbojkarjev precej starejša, medtem ko v soboški zasedbi veliko stavijo na mlade moči.

V uvodu letošnje sezone sta vidno vlogo v moštvu prevzela 18-letni bloker Vid Suhadolnik in tri leta starejši libero David Novak, ob njiju pa na priložnost čakata tudi mlada Urban Rajnar in Nik Legen. S soigralci so se v soboto z ligaško zmago vrnili iz Kanala. 

»V Mariboru smo pokazali zelo bledo predstavo, še posebej glede na našo formo, ki ni bila tako slaba, kot smo igrali. Na Primorskem smo se dobro odzvali. Odigrali smo na veliko boljši ravni, tako v ekipnem kot posameznem pogledu. 

Zmaga na zahtevnem gostovanju v Kanalu je bila zaslužena in zdaj vidimo, da je naša forma dobra. Lahko pričakujemo, da se bomo dobro zoperstavili tudi ekipi Omonie,« je optimističen Fujs.

Suhadolnik se veseli nove evropske preizkušnje

»To je posebna priložnost, da ne igramo zgolj proti slovenskim klubom, ki jih že dobro poznamo. To so tudi nove izkušnje tako za starejše posebej pa za nas mlajše odbojkarje. Veseli smo, da lahko igramo proti klubom, kot je Omonia,« je uvodoma dejal Vid Suhadolnik.

Sobotna zmaga v Kanalu je dvignila samozavest celotne ekipe, priznava mladi Prekmurec in dodaja, da lahko ekipa izboljša vstop v tekmo, saj so nekaj obračunov pričeli z izgubljenim uvodnim nizom.

Vid, ki je del soboške trojice iz kadetske reprezentance z evropskim zlatom, je nove mednarodne izkušnje nabiral tudi to poletje. Najprej je z izbrano vrsto v Mariboru zaigral na Olimpijskem festivalu evropske mladine, avgusta pa je nastopil še na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Trener Fujs priznava, da morajo domači mladeniči ob izkušnjah pridobiti še nekaj tehničnega in taktičnega znanja, saj bodo s tem dobili več zanesljivosti, s tem pa lahko tudi nekaj odigrajo in ne samo igrajo.

V Puconcih računajo na pomoč gledalcev

»Upamo, da se bo v Puconcih zbralo veliko število gledalcev, saj s tem dobimo dodatno energijo in žar v igri. Želim si, da nam bodo gledalci pomagali k čim boljši igri in rezultatu,« si je zaželel Suhadolnik. 

Mladi up soboškega kluba se je ob tem spomnil tudi na lanskoletno tekmo s finskim Tiikeritom, ko smo bili v Murski Soboti priča odličnemu vzdušje, zmage na prvem srečanju pa so se po maratonsko dolgih petih nizih veselili Pomurci.

Dejan Fujs se je v zaključku pogovora zahvalil tudi Pucončanom, ki so v času prenove soboške dvorane odprli svoja vrata in odbojkarjem Panvite Pomgrad omogočili začasno domovanje v Zeleni dvorani. 

Tam imajo na voljo dobre pogoje, do vrnitve v Mursko Soboto pa želijo dobre rezultate beležiti tudi v Puconcih.

Komentarji (2)

Marjetaa (ni preverjeno)

Pa ka bi vas poubralo, či bi v članek nalpijsali GDA je tekma, pa će je vstopnkna,.GE SE KARTE DOBIJO? Osnove besedilnoga sporočanja, jebovas.

čarni vrag (ni preverjeno)

v taboru gostiteljev ne skrivajo, da se želijo s pomočjo pristašev odbojke razveseliti napredovanja.

Ljudje, ki ne obvladajo slovenščino, ne bi smeli pisati na Sobotainfo.

Starejše novice