Foto: osebni arhiv
Kranjska Gora v teh dneh gosti največji dogodek v zgodovini Powerlifting zveze Slovenije, tekmo Univerzitetnega svetovnega pokala, na katerem je v konkurenci 180 študentk in študentov iz 24 držav uspešno nastopil tudi Sobočan Max Horvat.

Lani je nastopil na powerlifting Univerzitetnem evropskem prvenstvu v Franciji, zdaj pa se je uspešno predstavil še na Univerzitetnem svetovnem prvenstvu, ki v teh dneh poteka na slovenskih tleh.

Max Horvat je na svetovnem prvenstvu predstavljal Univerzo v Mariboru, nastopil pa je v kategoriji do 105 kilogramov in v pisani mednarodni konkurenci zasedel 12. mesto, potem ko je uspešno opravil vseh devet dvigov.

V počepu je v tretjem poskusu dvignil 262,5 kilograma, v prsnem potisku 150 kilogramov, v mrtvem dvigu pa 282,5 kilograma. 

V treh kategorijah je tako uspešno dvignil 695 kilogramov, kar je 55 kilogramov več kot na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem je izpolnil normo na za nastop na domačem prvenstvu. Horvat je glede na točkovanje IPF zbral 86,94 točke.

86,94Horvat, predstavnik generacije 2003, je bil v fantovski kategoriji do 105 kilogramov drugi najmlajši tekmovalec, zmago pa je slavil štiri leta starejši Francoz Eliam Tchandeu Noundou, ki je dvignil kar 846 kilogramov.

Študent Univerze v Lyonu je glede na koeficient zasedel skupno tretje mesto. V moški konkurenci je absolutna zmaga pripadla še enemu Francozu, Guillaumu Parisotu, ki je tekmoval v kategoriji do 83 kilogramov.

V ženski konkurenci je bila najuspešnejša Ramune Vainauskyte, študentka Tehnološke univerze Kaunas je bila najboljša v kategoriji do 69 kilogramov.

Slovenijo je v konkurenci 180 študentk in študentov iz 24 držav zastopalo 15 tekmovalcev, to so bili Lara Vehar, Ana Dolžan, Ula Humar, Tjaša Vagaja, Ida Janež, Brina Obreza, Kristina Rezman, Martina Sosič, Rene Gornik, Žan Lovšin, Matej Žunko, Alan Ramić, Matej Šemrl in Jošt Zavolovšek.

Prvenstvo se zaključuje danes.

Komentarji (4)

MTS (ni preverjeno)

Čestitke!

Lajos (ni preverjeno)

Super ka se sporta med mladimi.... Al decko... Nej ti je skoda svojoga tejla? Ka bos meu od toga ka bos se s ten nesmislon doj vnico? Na zalost je tak, ka bos lejko svetovni prvak pa od toga nebos mogo ziveti. Razen ce bi bil smucar, skakalec, biatlonec..... To se forsera v sloveniji. Reklame na tv glejdamo samo s tejmi obrazami. Ker je to pac top v sloveniji in za to je pejnez, ostali sportniki kak so recimo tim gajser, kristjan ceh, janja garnbret, of na kajaki... Borilni sportniki, plavalci, ....Ostali pa so bole ali menje 3je razredni sportniki po mnenji drzave/drzavljanov. Za drzavo so nepomembni, kakor de tude tvoj uspeh na konci, keri ue definitivno zavidanja vreden.... Se enkrat, telo si vnicis, pa od toga nebos nika meu. ;(

Virus (ni preverjeno)

Ka gucijs ce nevejs , kak de se telo vnico , ne guče če ne poznas pa nevejs toga športa

In reply to by Lajos (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Seronja

Starejše novice