FOTO: Jure Banfi
Nekateri so v zameno za boljše finančne pogoje odšli drugam, nogometaš z najdaljšim stažem igranja za Muro pa pravi, da je v Fazaneriji povsem zadovoljen. S Klemnom Puckom smo se pogovarjali o gostovanju v Celju in pripravah v Turčiji.

Nogometaši Mure danes niso odigrali načrtovanega pripravljalnega srečanja z Aluminijem, že dopoldne pa smo v studiu Idea televizije gostili Klemna Pucka.

Branilec črno-belih je v uvodu pogovora dejal, da nižje temperature ne ovirajo priprav na tekmo s Celjem, po vadbi v Tučiji pa se je potrebno prilagoditi nižjim temperaturam, ki v teh dneh vladajo v Sloveniji.

Če termometer v ozračju komajda nameri kakšno stopinjo preko ničle, pa temperatura narašča tudi v zasedbi Mure. Sobotno gostovanje v Celju je vse bližje, na spopad z grofi so se osredotočeni tudi nogometaši.

»Temperatura v slačilnici je že kar visoka, tako da bomo maksimalno motivirani, da v Mursko Soboto prinesemo tri točke,« se je proti sobotnemu derbiju ozrl nogometaš iz Bogojine.

Ob podpori s tribun so osredotočeni na igrišče 

»Te spletne 'igre' med klubi so namenjene predvsem medijem, mi imamo svojo 'pisarno' na igrišču, na katerem bomo dali vse od sebe, da se domov vrnemo z zmago. Skušamo pa odmisliti, kaj se dogaja na spletu,« se je Pucko odzval na vprašanje o spletnem dvoboju med kluboma.

Sedemindvajsetletnik se je strinjal z besedami trenerja Damirja Čontale, da zadnja preizkušnja v Turčiji predstavlja dober obet za nadaljevanje prvenstva. Spomnimo, črno-beli so se dobro kosali z Dniprom, vodilno ekipo ukrajinske lige.

Priprave na turških tleh so ob štirih tekmah minile v znamenju trdega dela. Kot je dejal naš sogovornik, je bil prvi teden namenjen telesni pripravljenosti, v drugi polovici pa je bila pozornost na igriščih z naravno travo namenjena taktičnim vidikom igre.

Medtem ko so se Klemen in soigralci v Turčiji potili, so v Fazaneriji pričeli s prodajo vstopnic za tekmo v Celju. Mura bo znova deležna bučne podpore, Pucko pa verjame, da bo z navijači na pravi ravni tudi soboški napad z Mirlindom Dakujem na čelu:

»Navijači nam pomenijo ogromno, veseli smo, da so se tako številno odzvali vabilu kluba in se nam bodo v Celju pridružili na tribuni. Verjamem, da nam bodo s svojo spodbudo pomagali do treh točk.«

Kozarja v vlogi cimra zamenjal Raduha

Z bivšimi soigralci, ki zdaj nosijo dres Celja, v teh dneh ni slišal, bodo pa ti prestopi dali še nekaj motiva. Želja pa tako ali tako ne bo sporna, zagotavlja, saj bo spomladi ob izenačenosti ekip in boju za evropsko vozovnico štela prav vsaka točka.

Cilj Sobočanov ostaja uvrstitev na prva tri mesta, Pucko pa verjame, da bodo Muri pri zasledovanju cilja v pomoč tudi novinci, ki so se moštvu pridružili pozimi. Hitri branilec izpostavlja Filippa Tripija, saj je nekdanji up italijanske Rome že v pripravah potrdil svojo kakovost.

Med novimi imeni v slačilnici je tudi Florijan Raduha, ki je zaostril konkurenco na vratarskem položaju, obenem pa si je s Klemnom na pripravah v Turčiji delil tudi sobo. Bivši član Celja je v tej vlogi nasledil dolgoletnega cimra Alena Kozarja.

»S Florijanom se poznava že od prej, saj sva skupaj igrala že v kadetski in mladinski konkurenci. Lahko povem, da je kot cimer dostojno zamenjal Alena.

Slabosti v celjski ekipi nam za zdaj še ni razkril, ima pa v nadaljevanju tedna še dovolj časa, da to stori,« je z nasmehom na obrazu opomnil vratarja, ki prihaja iz Odrancev.

Ponosen, da je že tako dolgo član Mure

»Če pogledamo na šampionsko sezono, se je ekipa gradila postopoma, dve, tri leta smo potrebovali, da smo se povezali ter dihali in igrali kot eno. 

Sedaj se je nekaj igralcev menjalo, morda rabimo nekaj časa, da se spet povežemo, kot je bilo takrat,« se je spomnil na sezono, ko so Sobočani postali državni prvaki. Še leto poprej je z Muro osvojil pokalno lovoriko.

V sezoni 2021/22 je petkrat zaigral v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige, klubu pa je pred tem pomagal do povratka med prvoligaše. Z Alenom Kozarjem sta se v Fazanerijo vrnila leta 2016, ko je Mura nastopala v tretjeligaški konkurenci. 

»Marsikateri novinec se začudi, ko mu kdo izda, da sem v klubu že vse od tretje lige. To je posebna čast. Tukaj sem vesel, igram v domačem okolju, Muri pa sem hvaležen za vse, kar mi je dala,« je priznal Klemen in dodal, da je bil pred tedni vesel podaljšanja pogodbe. 

Čeprav obstaja tiha želja po preizkusu v tujini, pa poudarja, da je v Murski Soboti trenutno povsem zadovoljen in ga drugam za zdaj sploh ne vleče. 

Za to nenazadnje poskrbijo tudi navijači, ki so po poletni prenovi Fazanerije še bližje nogometašem. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rokec777

Naš Bogojanski zvezdnik, rejsan dečko oa pol. 👍👍👍👍

Jj (nepreverjen)

Od kda je on zvezdnik zvezdnik v slovenski lige je le jojo ilicic ostalo so amateri mogoce se kauter ....ostalo pa ala amater

Starejše novice