14. maja bo na Osnovni šoli 1 v Murski Soboti potekalo drugo prvenstveno tekmovanje Slovenije v skupinskih sestavah v ritmični gimnastiki.

Tekmovanje v skupinskih sestavah bo potekalo pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije in v organizaciji Društva za ritmično gimnastiko Murska Sobota.

Predstavila se bodo dekleta iz šestnajstih različnih klubov in društev. Prijavljenih je 139 ekip v vseh starostnih kategorijah, kar predstavlja več kot 600 ritmičark. 

Soboške ritmičarke

Društvo za ritmično gimnastiko Murska Sobota bo tokrat zastopalo deset ekip, kar je največje število doslej v zgodovini društva.

Predstavila se bodo tudi vsa najmlajša dekleta, ki trenirajo v društvu in se s tem športom šele spoznavajo. Tekmovanje se bo začelo ob 9.30 in bo trajalo do večernih ur. Prireditev bo uradno odprl župan Murske Sobote.

Letos je društvo DRG Murska Sobota, na prireditvi Športni dosežki 2021 v Mestni občini Murska Sobota, dobilo najvišje priznanje. Postali so najboljši ženski športni kolektiv v občini. 

Tekmovanje v Ljubljani

Soboške ritmičarke pa so na drugem prvenstvenem tekmovanju v individualnih sestavah, ki je potekalo 24. aprila v Gimnastičnem centru v Ljubljani, dosegle odlične rezultate. 

Rezultati:

Kadetinje:
1.mesto: Živa Sukič - kiji
4.mesto: Jerca Recek - žoga
8.mesto: Lana Erjavec -obroč

Mladinke:
7.mesto: Kejša Štertak - kolebnica
8.mesto: Taja Babošek - trak
9.mesto: Brina Holcman - trak
9.mesto: Maša Farič – kolebnica

Članice:
5.mesto: Nika Šeruga - trak
5.mesto: Karen Kranjec - kiji

Kar sedem tekmovalk se je uvrstilo na državno prvenstvo druge skupine, ki bo 11. in 12. junija v Ljubljani.
 

Komentarji (2)

Gees (ni preverjeno)

Streptease

kaoopqq (ni preverjeno)

zal. ko bodo polnoletne naj nekatere izkoristijo svobodo in si dajo cloveska imena s pomenom.

Starejše novice