Foto: Jure Banfi
Almin Kurtović je pričakovano prvi poletni novinec v članskem moštvu Mure. Dolgoletni član Brava se v Fazanerijo, kjer bo znova združil moči z Dejanom Grabićem, seli kot prosti nogometaš.

Dejan Grabić je v Fazaneriji pozdravil starega znanca, s katerim je sodeloval že pri Bravu. Mura je za Almina Kurtovića šele drugi klub v karieri po kar 14 sezonah v Šiški.

Triindvajsetletni Ljubljančan se v prekmursko prestolnico seli po izteku pogodbe z Bravom, črno-beli pa so si ga v svoje vrste želeli zvabiti že pozimi. Prestop je izpeljan z nekajmesečnim zamikom, Muri pa zanj ni bilo potrebno plačati odškodnine.

Z vsestranskim nogometašem, ki je v dresu Brava igral na praktično vseh položajih na igrišču, je bila podpisana predpogodba, uradno pa bo član Mure postal z začetkom julija. S Sobočani je sklenil triletno pogodbo do konca sezone 2025/26.

Zaveda se izziva in pričakovanj

»Vem, kam sem prišel, vem, kaj Mura pomeni v Sloveniji. Igranje za črno-bele mi predstavlja velik izziv, saj vem, da se od mene pričakuje veliko. Zavedam se, da so pričakovanja navijačev visoka, da v Muri štejejo zmage. 

Navijačem lahko obljubim, da se bom boril za Murin dres, da bom dal vedno vse od sebe. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Bravu za vse, kar mi je dal tekom moje kariere. Veselim pa se tudi ponovnega sodelovanja z Dejanom Grabićem,« je Kurtović dejal ob podpisu pogodbe.

Otrok Brava se v Mursko Soboto seli po tem, ko je za Bravo odigral 102 tekmi v Prvi ligi Telemach, še 40-krat pa je nastopil v 2. SNL. Vse tri prvoligaške zadetke je dosegel v letošnji sezoni, ko je bil pomaknjen bližje golu tekmeca.

Bo Kurtović edini nogometaš ljubljanskega prvoligaša, ki bo v Fazaneriji znova združil moči z bivšim trenerjem Šiškarjev?

Komentarji (10)

Jug (ni preverjeno)

👏👏👏Dobrodošel v 🖤🤍🖤🤍🌍

fuzbalček (ni preverjeno)

welcome to cirkus.

In reply to by Jug (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

V fazaneriji de se lahko parkiralo.

MSKS (ni preverjeno)

Zdravniki se vračajo v SBMS to je novica

muraš55 (ni preverjeno)

Upan, da Grabič in Kurtovič ne bosta mogla predčasno skupaj spakirate kovčke

Adijooooo (ni preverjeno)

Kurtovic, cisti slovenec

njiva

Rajbar zgeni se pa po Žana Trontlja.
Takšne igralce nucamo.

Adijooooo (ni preverjeno)

Ic vic vse za nic

komuinista (ni preverjeno)

cic neda nic

Lajce (ni preverjeno)

Še en bosanec kere pride na masažo

Starejše novice