FOTO: Niko Časar
V 2. SNL so konec tedna odigrali zadnji jesenski krog. Beltinčani so pred tekmovalnim premorom premagali Dob in bodo zimo preživeli na šestem mestu. Športni direktor Tadej Apatič si želi, da bi ekipa spomladi pridobila še kakšno mesto.

Pomlad bo na vrhu lestvice pričakala Rogaška, v zgornjo polovico lestvice pa sta uvrščena tudi oba prekmurska drugoligaša.

Nogometaši Beltincev so jesenski del drugoligaškega prvenstva zaključili z zmago. V sobotnem obračunu so pred domačimi gledalci z rezultatom 2:1 premagali ekipo Doba.

Dobljani so z golom Gašperja Černeta dobili prvi polčas, v nadaljevanju srečanja pa sta za preobrat gostiteljev poskrbela Alan Kaučič in Robert Čakš. Beltinčani so v osmi tekmi z Dobom slavili prvo zmago.

»Žuti«, ki so ob stranski črti pogrešali v prejšnjem krogu izključenega trenerja Damjana Gajserja, so se od nogometne jeseni poslovili s sedmo zmago, s skupno 25 točkami pa zasedajo šesto mesto lestvice. Športni direktor Tadej Apatič je zadovoljen z jesenskim izplenom:

»Mislim, da so točke glede na videno povsem zasluženo ostale v Beltincih. Dob spada med klube, ki so že nekaj let dlje od nas del 2. SNL, ponavadi pa se je njihova ekipa borila za vrh lestvice, letos jim gre nekoliko nekoliko slabše. Smo pa že na prvi tekmi v Dobu pokazali, da se lahko kosamo z njimi. 

Na koncu lahko povem, da je lestvica realna in smo si trenutno uvrstitev zaslužili skozi celoten jesenski del sezone. Nekje smo zelo nesrečno izgubili točke, nekje smo jih dobili v zadnjih minutah. 

Če potegnemo črto, imamo ekipo mladih fantov, veliko je domačih nogometašev. Vidi se, da se dvigujejo iz sezone v sezono, nekateri pa so tukaj že tretjo, četrto sezono. Vse to se odraža tudi na lestvici.«

Z optimizmom gleda v prihodnost

Beltinčani so se sobotno zmago oddaljili od začelja lestvice, v katerem letos najdemo Dobljane, ki bi z morebitno zmago na prekmurski ravnici povsem zapletli boj za obstanek v 2. SNL.

Da je letošnja sezona izjemno izenačena, potrjuje že podatek, da je peta Nafta glede na točkovne razlike bližje predzadnjemu Dobu kot pa vodilni Rogaški, ki je zbrala kar 15 točk več kot Lendavčani.

»Res je, z zmago smo se oddaljili od spodnjega dela lestvice, vendar smo že na začetku sezone vedeli, da se ne bomo borili za obstanek. Vedno pa razmišljamo, kaj bi še lahko dodali, da bi bili še bližje vrhu lestvice. 

Moje osebno mnenje je, da smo si glede na ustvarjeno v prvi polovici sezone in glede na kakovost zaslužili malce več, še vedno pa nas tepejo začetniške napake, ki se pripetijo fantom, ki pri 20, 21 letih še nimajo prave kilometrine. 

Če bomo uspeli te nogometaše še kakšno leto ali dve zadržati doma, je možno pričakovati tudi borbo za vrh lestvice,« je optimističen nekdanji nogometaš, ki je v slovenskem prostoru najgloblji pečat pustil v domžalskem prvoligašu.

Želijo zadržati okostje ekipe

Tudi v Beltincih je poletje prineslo precej kadrovskih sprememb, Damjan Gajser pa je v roke dobil zelo mlado zasedbo, v kateri so zgolj Domen Zver, Luka Pihler in Ivan Ptiček rojeni pred letom 2000.

Beltinska zasedba je kljub mladosti dobro vstopila v sezono, ob remiju v Dobu je dobila tri od petih uvodnih preizkušenj. Sledilo je obdobje petih tekem brez zmage, po slavju v Grosupljem pa je Beltincem pripadel prekmurski derbi z Nafto, ki je postregel s kar sedmimi zadetki.

Rumeni so zatem z goloma Henrika Nergutija tri točke osvojili še v Slovenski Bistrici, zadnjo zmago pa so vknjižili v sobotnem dvoboju z Dobom. Kakšen je pogled Apatiča v bližnjo prihodnost?

»Okostje ekipe želimo zadržati v Beltincih, predvsem naše fante, ki prihajajo iz mladinskega pogona Mure. S tem sodelovanjem pa tudi igralcem, ki pri Muri ne odigrajo najboljše polsezone, omogočamo, da lahko pri nas dajo dodano vrednost. 

Morda bomo poiskali še igralca ali dva izven naših meja, s katerim bi dodali kakovost, ki jo potrebujemo. V drugi del sezone gremo mirni, imamo bero točk, ki jih v prejšnji sezoni nismo imeli. 

Prva tri mesta so verjetno oddana, si pa z entuziazmom in energijo želimo poseči do četrtega ali petega mesta. To bi bil lep rezultat za to sezono,« si želi športni direktor Beltinčanov.

Zgolj s sodelovanjem do napredka

Čeprav je med Beltinci in Mursko Soboto v času, ko sta bila oba kluba prvoligaša, vladalo veliko rivalstvo, je trenutna realnost takšna, da je Mura gonilna sila nogometnega razvoja v Pomurju. 

V članski ekipi Beltincev tako najdemo veliko število nogometašev, ki so mladinski staž dokončali v Fazaneriji, sodelovanje Beltinčanov in Sobočanov pa kot nekaj koristnega za vse izpostavlja tudi Apatič.

»Seveda, to trdim že od dne, ko sva se prvič sestala z Robertom Kuzmičem in se dogovorila glede vizije. Želimo si še nadgradnje. Tudi če bi Beltinci s tem pridobili v boju za vrh, pa je potrebno vedeti, kdo je nosilec v regiji. 

Samo s sodelovanjem lahko dosežemo napredek, s tem pa sta lahko boljša tako Mura kot Beltinci, pa tudi klubi iz nižjih lig,« meni 35-letnik.

Drugoligaško tekmovanje se bo nadaljevalo na začetku marca, beltinski drugoligaš pa bo uvodoma gostoval na Primorskem, v Biljah.

Komentarji (3)

IV (ni preverjeno)

Pa ja MURA 2 rezerve dobro za nk Beltinci

STEFA1969 (ni preverjeno)
9999 (ni preverjeno)

KDO PA JE APATIČ ? Če si tak pameten idi k Muri, samo tam te nikoli niso hoteli videti, edino če boš žoge pobiral.

Starejše novice