FOTO: Facebook (Urška Martinec)
Urška Martinec se je na Volkswagnovem ljubljanskem maratonu povzpela na tretje mesto.

V slovenski prestolnici so se včeraj odvili osrednji teki 23. Ljubljanskega maratona. Vreme resda ni bilo najboljše, toda ljubitelji teka so se kljub temu v velikem številu podali na proge in preizkušali meje svoje vzdržljivosti, dogodka pa se je znova udeležil tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Za rekreativni tek na 10 kilometrov, 42-kilometrski maraton in 21-kilometrski polmaraton se je prijavilo skupno 18.366 tekačic in tekačev, mali maraton pa je štel za državno prvenstvo.

Članica AK Pomurje do stopničk

S časom dveh ur, štirih minut in 58 sekund je na cilju maratona v teku na 42 kilometrov slavil Etiopijec Sisay Lemma Kasaye, in sicer z rekordoma proge. V teku na 21 kilometrov sta naslov državnih prvakov osvojila Neja Kršinar in Rok Puhar, medtem ko sta Jan Kokalj in Maruša Mišmaš znova zasedla najvišji stopnički v teku na 10 kilometrov.

Z odlično uvrstitvijo pa se lahko pohvali tudi Pomurka Urška Martinec, ki je v teku na 10 kilometrov osvojila tretje mesto. Članica AK Pomurje s štartno številko 13748 je v cilj pritekla s časom 0:38:02.
 

Več kot dve desetletji ljubljanskega maratona

Prvi ljubljanski maraton se odvil 27. oktobra 1996 in je na 42-, 21- ter 7-kilometrsko progo pritegnil 673 tekačev.
Zmaga na najdaljši razdalji je takrat pripadla Romanu Kejžarju in Heleni Javornik, najboljšima slovenskima maratoncema doslej ter imetnikoma državnih rekordov. Število udeležencev na tekaškem dogodku z leti vztrajno narašča, a je udeležba letos bila najnižja v zadnjih petih letih. 

Sicer pa so na internistični prvi pomoči Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana včeraj sprejeli šest udeležencev maratona, pet Slovencev in enega Srba. Resnejših zapletov ni bilo, večinoma je šlo za dehidracijo, piše STA.

FOTO: Facebook (Urška Martinec)

Komentarji (8)

Neko (ni preverjeno)

Vauuu... Bravo. Čas je, ka občina vred vzeme te atletske klub prvle kak razpadne. Čestitke sicer njin za vse uspehe.

občinar (ni preverjeno)

Kaj pa ima občina z klubi?Vsi klubi so drustva,ki imajo svoja vodstva?Obcina jim samo dodeli sredstva na podlagi nekih pravilnikov in rezultatov.Koliko vidim se gre za tek na 10 km katerega rekreativno pretece vsaj polovica sobote!Pa ne mislim nic slabega!Drugace pa ce je klub v slabem financnem stanju pa naj za njega poskrbi panvita če ze klub nosi njeno ime...

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

Či bi ti bil občinar pa bi bil malo razgledane pa obveščene, bi lejko znal ka Panvita nej več sponzor kluba. Ob ton se pa še pijtaj kelko atletskeh klubov mamo v meste, pa ge do deca trenejrale atletiko, kda toga več nede. To je tude vprašanje občine, nej samo kluba kere životare, pa še s toga drobiža ka dobijo od dice, morejo opremo kipuvate.
Kak drujgo pa ne podcenjuj tak na pamet, diklina je bijla 3. na največje tekaške prireditve v Sloveniji, ge je dober rezultat, či se 500. ali 1000., ona pa je bila odlična 3., za ka trbej redno fsakše den delate en lejpe dober čas.

In reply to by občinar (ni preverjeno)

asok (ni preverjeno)

Čestitke Urška. Čestitke Atletski klub POMURJE.

afta he (ni preverjeno)

Bravo Urška, nova Sonja Roman, gorički diklini, čeprav je ena malo Bakovska. Za takšen rezultat je treba kar nekaj storiti, to ni samo trening brez veze kar bo pa bo, ampak načrtno delo.

asok (ni preverjeno)

Čestitke tudi mladi Lari , ki je bila odlična enajsta v šolskem teku na 1800m ,čestitke Dejanu in Boškotu ,čeprav nista bila ravno v ospredju. Vsi trije so tudi člani ATLETSKEGA KLUBA POMURJE iz Murske Sobote.

jušek (ni preverjeno)

To pa je vauu. Bravo

asok (ni preverjeno)

Verjamem ,da vsi komentatorji niso seznanjeni s stanjem v ATLETSKEM KLUBU POMURJE. Ob prevzemu ATLETSKEGA KLUBA POMURJE (takrat še Panvita) je bilo stanje težko. Zato pozivam novinarje , dopisnike prekmurskih medijev , da se oglasijo v ATLETSKEM KLUBU POMURJE in javnosti sporočijo kaj se je v tem času spremenilo , na bolje. Na kratko. Klub je odslovil vaditelja, ki je na lastno pest iz kluba odpeljal štiri perspektivne atlete, klub pa koristil kot osebni bankomat. Uredil in pregleden je postal skromen finančni tok, vrnili so se vaditelji in trenerji katerim je odslovljeni vaditelj "speljeval" perspektivne atlete. Mlademu vodstvu bo sigurno potrebna finančna in tudi moralna podpora širše skupnosti mestne občine in tudi občin POMURJA iz katerega člani kluba prihajajo. Se pa že čuti nagajanje. Ustanovljen je atletski klub z ZELO podobnim imenom, atleti ATLETSKEGA KLUBA POMURJE se pod raznimi pretvezami speljujejo v novi klub. Še bolj žalostno pa je ,da niti eden od staršev mladih atletov , še osnovnošolcev ni pred prestopom svojega otroka v klub brez vsake atletske infrastrukture ,povprašal za mnenje v ATLETSKEM KLUBU POMURJE. ATLETSKI KLUB POMURJE ima petdesetletno tradicijo in z novim vodstvom jo želi nadaljevati. Veseli so konkurence, nikakor pa ne prenašajo zahrbtnosti.

Starejše novice