Foto: Jure Banfi
Mladi Slovenci so se v Fazaneriji veselili pomembne zmage, na soboški zelenici so pokleknili severni sosedje. Tio Cipot je podal za zadetek Svita Sešlarja, po vrnitvi domov pa je spregovoril tudi za Sobotainfo.

Torkov večer je ponudil dvojno zmagoslavje slovenskih nogometašev v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Adam Gnezda Čerin je z natančno odmerjenim prostim strelom odločil dvoboj članskih reprezentanc Severne Irske in Slovenije, že prej pa so se pomembne zmage veselili v taboru mlade izbrane vrste.

Selekcija do 21 let je v soboški Fazaneriji dobila pomembno preizkušnjo v lovu na uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Mladi Slovenci so z golom Svita Sešlarja premagali avstrijske vrstnike.

Zasedba selektorja Milenka Aćimovića je dobila še tretjo od skupno štirim tekem v jesenskem kvalifikacijskem ciklusu, znova pa je pomembno vlogo pri lovu na zmago odigral Tio Cipot.

»Zmaga je zelo pomembna in je korak bližje k temu, kar smo si zadali. Ko sem še igral tukaj, sem bil v domači Fazaneriji vedno navajen na zmage, zato je to praktično nekaj samoumevnega,« je uvodoma dejal bivši up Mure.

Oktobra do šestih točk

»Tri točke so kar ključne. Prvo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo smo želeli zaključiti s tremi točkami. Vedno je dobrodošlo, ko dobimo obe tekmi v ciklusu.

Sam osebno sem verjel, da lahko oktobra osvojimo šest točk, publika pa je verjetno bolj upala. Nihče nam ne more očitati ničesar, saj smo šest točk varno pripeljali domov,« je še dodal Sobočan.

Zdaj član italijanske Spezie je v Fazaneriji podal za že omenjeni zadetek Svita Sešlarja, pred dnevi pa se je ob zmagi na Cipru razveselil dveh zadetkov. Septembra je v polno meril tudi v obračunu z Bosno in Hercegovino.

»Vsaka tekma je zgodba zase, tokrat asistenca, kar je zame enako dobro kot gol. Nimam težav s tem, da nisem med strelci, najbolj pomembno je, da je ekipa zmagala,« meni Cipot.

Navijaški pozdrav dal dodatno motivacijo

»Mislim, da smo dobra ekipa, dobro smo se povezali in se odlično poznamo. Imamo enega najboljših selektorjev, kar smo si ga lahko želeli, strokovni štab je vrhunski. Skupaj nas drži določena energija in verjamem, da bomo šli do konca,« Tio razkriva recept za uspešne rezultate.

Moštvu Milenka Aćimovića, ki po včerajšnji zmagi ni skrival veselja, po polovici kvalifikacij kaže odlično. Slovenci so izgubili zgolj s Francozi, s tekmo več pa imajo pet točk naskoka pred Avstrijci, ki so še edini preostali konkurent za drugo mesto.

Ciper s točko ter Bosna in Hercegovina z ničlo sta že izpadla iz boja. Pomemben del slovenskega uspeha je tudi 20-letni Sobočan, ki je bil ob vrnitvi v Fazanerijo dodatno motiviran tudi zaradi navijaške poteze.

Člani navijaške skupine Black Gringos so pred tekmo izobesili transparent z vsebino: »Tio, dobrodošel doma!«

»Seveda, to je dalo dodaten zagon. Moram se jim zahvaliti, pripravili so mi toplo dobrodošlico. Vem, da me doma vsi cenijo in lepo je videti, da to tudi izrazijo,« se je odzval Tio.

Ostati morajo enotni

»Kot ekipa moramo ostati enotni, ne smemo se obremenjevati z željami drugih. Vemo, kaj imamo v glavah, postavili smo si določen cilj, vendar ne smemo prehitevati dogodkov. 

To, kar si želijo navijači, pa je samo pozitivno in dobrodošlo, vemo, da verjamejo v nas in stojijo za nami,« se je Prekmurec ozrl še proti drugi polovici kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Slovenci bodo z lovom na preboj na zaključni turnir, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška, nadaljevali marca, ko bodo gostili Bosno in Hercegovino, kvalifikacije pa bodo zaključene s tremi jesenskimi tekmami.

Mlada reprezentanca se bo sicer znova zbrala tudi novembra, ko bo odigrala prijateljsko srečanje.

Komentarji (1)

Ch (ni preverjeno)

Čestitke mladi reprezentanci, bravo Tio, Marsel in ekipa, bravo navijaški skupini

Starejše novice