Foto: NŠ Mura
Bomo v letošnjem finalu pokalnega tekmovanja priča prekmurskemu derbiju? Beltinci bodo morali za takšen scenarij izločiti Gorico, Mura pa Rogaško. Že zdaj pa je jasno, kje bo odigran finalni dvoboj. Ne, o pokalni lovoriki se ne bo odločalo v Prekmurju.

Državno prvenstvo se bo letos končalo že 18. maja, dober teden kasneje bo na sporedu še finale Pokala Pivovarna Union.

Finalista letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja bosta znana 24. oziroma 25. aprila. Najprej bosta za finalno vozovnico obračunala drugoligaša, Gorica in Beltinci, dan kasneje, ko bosta na sporedu tudi polfinalni tekmi ženskega pokala, pa bo odigrana še tekma Mure in Rogaške.

Šele tretjič v zgodovini slovenskega pokalnega tekmovanja bo v finalu zaigral tudi drugoligaš. Kot prvim je leta 2002 ta podvig uspel Kidričanom, pred štirimi leti pa so ga ponovili še Lendavčani. Nafto je tedaj v finalnem obračunu na Brdu pri Kranju zaustavila Mura.

Bomo prekmurskemu finalu priča tudi štiri leta kasneje? Temu scenariju večina nogometnih sladokuscev zagotovo ne bi oporekala.

Finale po šestih letih spet v Stožicah

Že nedavni drugoligaški obračun Nafte in Beltincev je na tribune Mestnega stadiona Lendava zvabil več kot dva tisoč gledalcev, zato je v javnosti marsikdo pričakoval, da bi lahko zveza letošnji pokalni finale izvedla kar v Prekmurju, morda v Murski Soboti ali pa v Lendavi. Za nameček so v igri za preboj v ženski finale tudi Murašice.

Pa ga bo res? Seveda ne! Ne bo ga niti v Celju, ki je gostilo zadnja dva finala, ali pa v Kopru, kjer je bilo od leta 2013 odigranih kar šest finalnih tekem. Pričakovati je bilo tudi, da se Ljudski vrt zaradi trenj med klubom in zvezo po kazni zaradi dogodkov v Murski Soboti ne bo znašel med kandidati.

Bo pa zato finalni pokalni obračun prvič po letu 2018 znova odigran v Ljubljani, v Stožicah. Kot je zdaj že tradicija, bo najprej na sporedu ženski finale, v večernem terminu pa se bodo za lovoriko spopadli še nogometaši.

»Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je upoštevajoč koledar tekmovanj NZS, razpoložljivost nogometnih objektov na področju Republike Slovenije, ki izpolnjujejo infrastrukturno-varnostne standarde za igranje tekem najvišjega ranga, kakovost prizorišča in ekonomski vidik trženja, za prizorišče finalne tekme Pokala Pivovarna Union določil Stadion Stožice,« piše v obrazložitvi zveze.

Podpirate odločitev Izvršnega odbora NZS? Svoje mnenje zapišite v komentar.

Komentarji (10)

tutu (ni preverjeno)

To pa je pa tipično NZS. Če že stadiona ne določijo včasik na začetki sezone, bi lejko rejsan počakali, ka bi se znala finalista. Ljubljana je smiselna, če v finali špilata Gorica in Mura/Rogaška. Če špilata Beltinci in Rogaška, je bole logična izbira Celje ali Maribor. Če pa je finale Mura:Beltinci, pa resan nega večje gluposti, kak špilati v Ljubljani. Če že neje Fazanerija, bar Maribor ali Celje. Aja, obstaja večja gluposti v ton primeri: špilati v Kopri

., (ni preverjeno)

tutu točno tak akk si pravo lejko bi počakali ka bi se znalo što de v finali, samo telatan v NZS je tou višja matematika. Ja no gospoda keri morejo prijti na finale morejo meti tou pred nouson, za navijače jin je itak seeno.

In reply to by tutu (ni preverjeno)

oldgringos (ni preverjeno)

Ta Radenko MijatoviĆ je pravi maher za delati govna !

In reply to by ., (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Tele pedersko pojdi spati

In reply to by oldgringos (ni preverjeno)

Tutek (ni preverjeno)

Zakoj pa te nej Lendava, ce de Beltinci:Mura?

In reply to by tutu (ni preverjeno)

Zdrava pamet (ni preverjeno)

Srbi je, zna se ko najviše sere...

Karl Marx (ni preverjeno)

Če ta v finali špilala Mura pa Beltinci je normalno, ka se finale ne špila v Prekmurji. Če bi finale bilo na Fazaneriji bi se bunili Beltinci, če pa v Beltincaj bi se pa bunila Mura. Najboukše bi bilou v Maribori ka nan je bliže. Prekmurci bi napunili Ljudski Vrt.

gringos94 (ni preverjeno)

nzs mafija finale be se lejko spilalo v fazanarije nej pa v teh jebenih stožicaj

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Ne vem, kako bi vi gledali finale v soboti, če tam ne bo Mure?

In reply to by gringos94 (ni preverjeno)

RobertH66 (ni preverjeno)

Čudo ka so nej na Bonifiko poslali....bedaki zmejšani

Starejše novice