FOTO: Bobo (Fotografija je simbolična)
Slovenski skakalci so si danes na olimpijskih igrah v Pekingu priskakali srebrno medaljo na moški ekipni tekmi. Do nove medalje sta tako prišla že zlata na letošnjih olimpijskih igrah Peter Prevc in Timi Zajc, do svoje prve pa še Cene Prevc in Lovro Kos.

Slovenski skakalci na teh zimskih igrah v skakalnem centru Zhangjiakou nizajo uspeh za uspehom. Tako je Urša Bogataj osvojila naslov olimpijske prvakinje, Nika Križnar pa je bila bronasta na srednji napravi.

Prav tako so skakalci združili moči in si na tekmi mešanih ekip priskakali srebrno medaljo v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc.

Danes pa so skakalci v postavi Lovro Kos, Cene Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc Sloveniji priskakali še srebrno medaljo.

Slovenija je sicer vodila po prvi seriji, tako je imela pred drugouvrščeno Avstrijo devet točk prednosti. Tretji pa so bili po prvi seriji športniki Norveške, ki so za nekaj več kot deset točk zaostajali za slovenskimi orli. 

Slovenija je tako imela po koncu tekme pred prvouvrščenimi Avstrijci, ki so si priskakali zlato medaljo, osem točk zaostanka, tretjeuvrščena Nemčija pa je za Avstrijci zaostajala že malo manj kot dvajset točk.

Komentarji (3)

Hjjychizxv (ni preverjeno)

Pa kdo to sploh več gleda te klovne z maskami zato ka eno tele pravlo ka jih naj nosijo jih nosijo pa še zdravji so fejst škodljive in ne ščitijo pred ničemer.

. (ni preverjeno)

Hjjychizxv daj ne bluzi pritouži se Vladi pa NIJZ nej pa ka smetijš na forumi.

In reply to by Hjjychizxv (ni preverjeno)

tuncika

ČESTITKE, ČESTITKE, milijonkrat...............Slovenija je na teh OI najboljša reprezentanca v skokih, fantje in dekleta, ponosni smo na vas..........

Starejše novice