Muraši evropsko pot nadaljujejo jutri, ko v Fazanerijo prihaja litovski prvak Žalgiris. Trener pravi, da uživajo v trenutni situaciji, ko so obremenjeni s tekmami.

Član črno-belih Amadej Maroša pred četrtkovo tekmo z Žalgirisom pravi, da priprave potekajo kot vedno, da so nasprotnika spoznali in vedo, da je zelo kvalitetna ekipa.

»Ampak mi gledamo samo nase, tako da bomo poskušali razplesti našo igro«.

Maroša dodaja, da vedo, da Žalgiris dela velik pritisk na igrišču in stiskajo nasprotnika, ampak, da se bodo oni pripravili po svoje in poskušali to čim bolj izkoristiti.
 

»Če bomo igrali tako kot vemo in znamo, mislim, da ne bo težav za pozitiven rezultat,« še pravi Maroša in dodaja, da pričakujejo veliko gledalcev, saj je podpora s tribun zelo pomembna.

Glede novih okrepitev Mure pa Maroša pravi, da je vsak igralec dobrodošel, saj je igranje dvakrat na teden naporno, zato je pomembno imeti številčen kader. »Mislim, da so igralci, ki so prišli, prišli z dobro energijo in se nam ni potrebno ničesar bati«.

Po besedah Maroše je kljub zadnjim neugodnim razpletom nekaterih tekem ozračje v slačilnicah dobro. 

Gre za dominantnega nasprotnika

Trener črno-belih Ante Šimundža dodaja, da je nasprotnik dominanten v svoji ligi in že sredi tekmovanja. 

»So ekipa, ki je tekmovalna, ampak ekipa s katero mi lahko tekmujemo, so pa izredno zahtevna ekipa,« razlaga Šimundža.

Mura novinec v tem tekmovanju

Kot Murino priložnost Šimundža vidi predvsem to, da morajo biti izredno čvrsti, hitri v prehodih in konkretni. Trener črno-belih še dodaja, da se ekipi Ludogorca Žalgirisa ne da primerjati, da bo razlika predvsem v tem, da igralci Žalgirisa v individualnih zadevah niso na nivoju Ludogorca, vendar so kljub temu izredno zahtevna in kvalitetna ekipa.

»Zelo pomembno je dejstvo, da smo mi novinci v tem tekmovanju, Žalgiris pa ni, enostavno je to velika razlika med nami. Mi smo popolnoma novi, kot celotni klub se učimo kako delovati, želimo si pa biti zelo tekmovalni in čim večkrat okusit takšne izkušnje,« razlaga Šimundža.

Šimundža je za konec še dejal, da uživajo v situaciji, ko so obremenjeni s tekmami, s preklapljanjem in da si tega želijo čim več.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Sijo1972 (ni preverjeno)

Idemoooooooo Mura, navijači že komaj čakamo. Moja napoved 2:0.

Jug (ni preverjeno)

Mi smo Mura, 🖤🤍🖤🤍

PraviNavijač (ni preverjeno)

Pravi Murini navijači navijamo za Muro iz SOBOTE, goričanci pa ostali pa za Muro iz Murske.

virolog (ni preverjeno)

Če do nas oni stiskavali jih mi moramo stisniti za đajca.

gorički pojeb (ni preverjeno)

Važno je sodelovati, ne zmagati.

Mura7475 (ni preverjeno)

Vsi po karte!

Starejše novice