Foto: Peter Dominko
O ambicijah Beltinčanov v nadaljevanju 2. SNL ste že lahko brali, nič skromnejši pa niso niti cilji Lendavčanov. Rok Erniša je v pogovoru za Sobotainfo razkril, da želijo modri zadržati prvo mesto, na katerem so pričakali nogometno pomlad.

Nogometaši Nafte bodo prve točke po več kot trimesečnem zimskem tekmovalnem premoru v nedeljo lovili na domačem igrišču.

Ekipo madžarskega strokovnjaka Jozsefa Bozsika že uvodoma čaka zahtevna naloga, saj bo tekmec eden od konkurentov za vrh lestvice. V Prekmurje prihaja Gorica, ki je pozimi z vstopom francosko-srbskega partnerja povsem prenovila svojo ekipo.

V Lendavi sprememb ni bilo, bolje zapisano, bilo jih je daleč najmanj v primerjavi z ostalimi drugoligaši. Edini novinec v moštvu je Žan Bešir, ki je jeseni igral za matično Primorje, v preteklosti pa je bil tudi član Gorice.

Modre sta pozimi zapustila le Chris Cener, ki je znova oblekel dres Fužinarja, in Ivan Verhas. Hrvata je poleti posodil Osijek, v drugem delu sezone pa bo doma igral za drugoligaško Cibalio iz Vinkovcev.

Tudi spomladi pa se vidna vloga v obrambi Nafte obeta Roku Erniši. Z nogometašem lendavskega kluba smo se pogovarjali po podelitvi priznanj najboljšim športnikom Občinske športne zveze Moravske Toplice. Med nagrajenci je bil tudi Erniša:

»Športniku nekaj pomeni vsako priznanje, je pa s priznanji za dosežke posameznika tako, da se osvojijo samo, če je ekipa prava, moštvo pa potem izpostavi posameznika. Zahvaljujem se Nafti, ker me je izpostavila za to priznanje, pa tudi Občinski športni zvezi Moravske Toplice za samo podelitev.«

Gorica je neznanka, cilji Nafte pa jasni

»Gorica je menjala večji del svoje ekipe, tako da so trenutno tudi za nas določena neznanka. Menim pa, da moramo gledati nase, izpolnjevati taktične naloge našega trenerja, iti v tekmo na najvišji ravni in storiti vse, da dobimo to tekmo,« se je Erniša ozrl proti uvodni spomladanski preizkušnji.

Lendavčani in Goričani so navdušili že v prvem delu prvenstva, saj je dvoboj na severu Primorske ponudil kar sedem zadetkov, po preobratu v končnici tekme pa so se točk in zmage razveselili v taboru Nafte.

Gostitelji so sredi drugega polčasa vodili s 3:1, čeprav je Tin Polić v 68. minuti znižal na 3:2, pa je Gorica tik pred sodniškim dodatkom še vedno vodila. Nato pa je udaril Stjepan Oštrek, v 91. minuti poravnal izid, tri minute kasneje pa dokončal preobrat in Goričane spravil na kolena.

Modri so jeseni dobili 12 od 18 ligaških tekem, izgubili so zgolj trikrat, pred prvimi zasledovalci iz bližnjih Beltincev pa imajo tri točke naskoka. Primorje zaostaja šest, četrta Gorica pa osem točk.

»Izhodišče za nadaljevanje sezone je dobro. Že v jesenskem delu prvenstva smo si zastavili cilje in jih tudi izpolnili, zdaj smo si postavili nove cilje za pomlad. Upamo, da nam bo uspelo tudi spomladi.

Konkurenca je močna, Beltinci so oddaljeni samo tri točke, še vedno sta blizu tudi Primorje in Gorica, ki je neugodna vsako leto, ko nastopa v 2. SNL,« Erniša pravi o glavnih konkurentih za vrh 2. SNL.

Želijo med prvoligaše

»Cilj v slačilnici, cilj trenerja in nas igralcev je, da napredujemo med prvoligaše. Če nam to uspe, želimo tudi obstati med prvoligaši, saj imamo po mojem mnenju dovolj kakovosti za to. Lahko povem, da se že močno veselim nedeljske tekme,« poudarja nogometaš iz Moravskih Toplic.

Nafta bi z morebitno nedeljo zmago močno poslabšala položaj Goričanov in se morda že znebila enega od konkurentov, poraz bi zapletel položaj na vrhu lestvice, Primorci pa bi se vrnili v igro.

Čeprav lahko uvodna preizkušnja začrta prve smernice, pa se tudi mladi Erniša zaveda, da gre zgolj za prvo od skupno 12 ligaških tekem v nadaljevanju sezone. Lendavčane ob tem čaka tudi vsaj še eno pokalno srečanje, po tem, ko so izločili Celjane, se bodo v četrtek udarili s Slatinčani.

Prav obračun z Rogaško bi lahko ponudil dodatne odgovore, če je napram jeseni praktično nespremenjena ekipa pripravljena na morebiten prvoligaški izziv.

V 2. SNL izpustil zgolj dve tekmi

»Res je, z drugoligaških zelenic imam že precej izkušenj. Vsaka tekma da nogometašu nekaj novega, vsakič se naučim nekaj novega. Po svojih najboljših močeh bom skušal pomagati soigralcem, da dosežemo prvo mesto in izpolnimo svoje cilje,« je za Sobotainfo še dodal Rok Erniša.

Enaindvajsetletnik je nekdanji mladinec soboške Mure, ki pa je prve članske izkušnje v goriški soseščini. Dve sezoni je namreč igral za Biljence, od možnih 60 tekem pa je izpustil zgolj dve srečanji.

V podobnem slogu nadaljuje tudi po selitvi v Lendavo, saj je jeseni zaigral na prav vseh 18 tekmah 2. SNL. S podobno statistiko se lahko pohvalita še Mitja Novinič in Toni Lun Bončina, ki je po zimski preizkušnji v madžarskem ZTE-ju ostal član Nafte.

Prav Bončina je z desetimi zadetki najboljši strelec lendavskega drugoligaša, ga lahko z Ernišo in soigralci popelje do napredovanja v Prvo ligo Telemach?

Komentarji (3)

PROLETAR (ni preverjeno)

1. liga Beltinci !

Merkatori (ni preverjeno)

Df največji navijač nafte se pa nika ne oglasi več?

JesPaGes (ni preverjeno)

Mura-Beltinci bi bil vekši derbi v 1.ligi

Starejše novice