Pri Nogometni zvezi Slovenije so v pričakovanju jesenskega nadaljevanja kvalifikacij razkrili, da se članska izbrana vrsta po skoraj šestih letih vrača v Ljudski vrt.

Mura danes igra za tretji krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov, jutri pa se bodo za napredovanje borili še Domžalčani, Ljubljančani in Mariborčani.

Klubski nogomet bo do konca avgusta v ospredju, septembra pa se v prvi plan vrača tudi reprezentanca. Izbrano vrsto Slovenije med 1. in 7. septembrom čakajo tri preizkušnje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.

Četa Matjaža Keka bo v Stožicah, kot kaže trenutno tudi z gledalci, gostila Slovaško, tri dni kasneje pa še Malto. Septembrski ciklus bo sklenjen z zahtevnim gostovanjem v hrvaškem Splitu. 

Spomnimo, Slovenija je svetovne podprvaka v prvem krogu kvalifikacij premagala z zadetkom Sandija Lovrića.

Rusi so v Mariboru ostali brez svetovnega prvenstva

Kvalifikacije se nadaljujejo oktobra, ko v Slovenijo prihaja reprezentanca Rusije. »Zbornaja komanda« se bo s Slovenci merila na prizorišču, na katerega Rusi nimajo prijetnih spominov. Izbrana vrsta Slovenije se po skoraj šestih letih vrača v Ljudski vrt.

»Postalo pa je tudi jasno, da se bo Slovenija z edino domačo oktobrsko kvalifikacijsko tekmo vrnila v Maribor, kamor se vrača prvič po letu 2015, ko je v Ljudskem vrtu v dodatnih kvalifikacijah remizirala z Ukrajino,« so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije. 

Rusi so v Mariboru že gostovali leta 18. novembra 2009 in tedaj nenadejano ostali brez svetovnega prvenstva v Južni Afriki.

Tudi pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom so tedaj rajali Slovenci, odločilni zadetek je ob koncu prvega polčasa prispeval Zlatko Dedić

Jeseni s sistemom VAR

Na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo bodo septembra pričeli z uporabo tehnologije VAR. UEFA in FIFA sta pred dnevi prižgali zeleno luč za uporabo video tehnologije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

»Po zamiku uvedbe tehnologije VAR zaradi pandemije covid-19 so rezultati zadnjih analiz UEFA, ob soglasju FIFA, pritrdili, da je uvedba video tehnologije izvedljiva, tehnologija pa bo v uporabi od septembra 2021,« so zapisali pri obeh krovnih organizacijah.

Slovenci imajo po treh tekmah kvalifikacij na svojem računu tri točke. Po uvodnem skalpu Hrvaške sta sledila poraza v Rusiji in na Cipru.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aha.pon (nepreverjen)

Boljša atmosfera? ker v Jankovičevih Stožicah ni navijačev in vedno vse izgubijo, ker so baje pod negativnim urokom neplačila podizvajalcev

Hshsh (nepreverjen)

V Ljudskem vrtu se je ze pisala pravlica :) v LJ se nikdar. Mislin ka je tao dobra odlocitev :)

Kokolo1 (nepreverjen)

Jebale vas tej vaše pravlice, dajanje 120% od sejbe, pa püščanje srca na igrišči… fuzbal zadnje čase opisujete kak nekšo igrico za malo deco…. ali pa velke imbecile.

In reply to by Hshsh (nepreverjen)

Starejše novice