Novo zapadli sneg na Mariborskem Pohorju je razveselil smučarje, napovedana ohladitev pa bo razveselila tudi organizatorje 57. Zlate lisice in snežnega kontrolorja Mednarodne smučarske zveze.

Ko je direktor ženskega svetovnega pokala Peter Gerdol iz Zagreba v nedeljo potoval skozi Maribor domov v Trbiž, pogled na Mariborsko Pohorje ni obetal tekme za Zlato lisico v Mariboru.

Toda v stalnem stiku tako z mariborskimi organizatorji in vremenoslovci, ga vseeno ni bilo strah, da bi tekma v Mariboru odpadla, pravijo organizatorji saj je vremenska napoved napovedovala najprej sneg, nato pa ohladitev, kar se je tudi zgodilo.

»Zgoraj je zapadlo 15 centimetrov, pod Trikotno jaso deset, spodaj pa je le pobelilo. Toda prihaja mraz in snežni topovi so pripravljeni. Dobro kaže,« je včeraj poudaril vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

Še vedno je za danes pod Pohorjem napovedana snežna kontrola. Proga sicer še ne bo nared, toda kot poudarja Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora 57. Zlate lisice, so organizatorji neprestano v stiku z direktorjem Gerdolom.  

»Ves čas sem v stiku z direktorjem Gerdolom. Tudi on je optimist, saj se vreme obrača nam v prid. Danes se bomo odločili, kdaj bo ogled. Vsekakor pa imamo še dovolj časa, da ob ohladitvah naredimo potrebno količino snega za tekmo. Sem optimist, da bo tekma v Mariboru,« je optimistično še pred snežno kontrolo napovedal Vilar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Če bodo tekmo skup spacali
jaz se userem sred kumrovca

Starejše novice